Pantoffeldief in huis? Geen probleem: hier vind je dé oplossing

pantoffels met poesjesTevreden kijk ik naar mijn voeten en ben echt blij met mijn aankoop. Er staan poesjes op mijn nieuwe pantoffels afgebeeld en ze liggen te slapen onder een roze dekentje. Ik moet er eigenlijk een beetje om lachen. Deze pantoffels zijn natuurlijk te kinderachtig voor een vrouw van mijn leeftijd, maar DAT heeft een reden. Er leeft namelijk een pantoffeldief in mijn huis.

Herkenbaar? Wil je net lekker je pantoffels aandoen na een lange dag op hakken… Zijn je pantoffels als sneeuw voor de zon verdwenen. Dit kan ook gaan over een joggingbroek. Of dat paar fijne huissokken.

Lees ook: Geen kleding meer kopen maar ruilen: hoe bevalt dat?

Pantoffeldiertjes

Wij dragen hier in huis bijna allemaal pantoffels. Want als we die aan hebben voelen we ons thuis, blijven onze voeten lekker warm en de vloeren schoon. Zelfs als we op bezoek gaan bij onze beste vrienden nemen wij ze mee. Omdat we weten dat ook zij dezelfde gewoonte hebben. De enige die nooit pantoffels aan wil is mijn man. Hij zegt, dat hij graag op zijn sokken loopt en in de zomer op blote voeten. Het gekke is, dat hij toch zo nu en dan wel wordt gesignaleerd mèt pantoffels aan en dat zijn dan altijd die van mij. De pantoffeldief ontmaskerd, dus!

Met zijn berenpoten wringt hij zich in mijn tere slofjes en loopt er zelfs mee naar buiten. Natuurlijk vind ik dat niet goed, maar hij trekt zich er niks van aan. Waar trekt een ordinaire pantoffeldief zich wel wat van aan, kan je je afvragen… ‘Ik heb ze gewoon even voor je opgewarmd’  grapt hij vrolijk als ik hem weer eens betrap, maar ik kan het grapje allang niet meer waarderen. Mijn pantoffels zijn inmiddels zo uitgelubberd dat, als ik er mee de trap op wil, ze onderweg gewoon van mijn voeten glijden. Een gevaarlijke situatie!

Pantoffeldief in huis: zo pak je dat aan

U zult dan ook begrijpen dat, toen wij de afgelopen keer Sinterklaas vierden, hij echt aan de beurt was. Het plagende gedichtje (bij zijn nieuwe pantoffels) sprak boekdelen en ik hoopte oprecht dat het kwartje was gevallen. Wat schetste echter mijn verbazing?Terwijl zijn eigen mooie, nieuwe herensloffen keurig naast zijn bed stonden te pronken, zag ik de volgende dag toch echt MIJN pantoffels weer voorbijkomen. “Nu ben ik het zat” brieste ik boos. “Ik ga morgen vreselijke, foute nieuwe pantoffels voor mezelf kopen, waar zelfs JIJ niet mee gezien wilt worden”.

En nu heb ik dus deze slofjes gekocht en ik heb ze net aan hem laten zien. Weet je wat hij zei? “Die zijn leuk, zitten ze lekker?” De pestkop! Gelukkig zei hij even daarna dat hij ze echt vreselijk vond en ze nooit aan zou doen. Maar… mocht hij zich eerdaags toch per ongeluk eens vergissen, dan bent u de eerste aan wie ik “de foto” laat zien en daarna zet ik hem op Facebook.

Hij is dus gewaarschuwd!

 

4 gedachten over “Pantoffeldief in huis? Geen probleem: hier vind je dé oplossing”

  1. Ja Roos, zo gaat dat hier in huis. Mijn kinderen zijn al op hun hoede als er iets geks gebeurd en roepen dan:
   “je gaat er geen column over schrijven hoor mam!” hahaha…

   Hallo Els, Dank voor je leuke reactie. Ik heb de pantoffeltjes van Bristol gekocht.

  1. Ja Roos, zo gaat dat hier in huis. Mijn kinderen zijn al op hun hoede als er iets geks gebeurd en roepen dan:
   “je gaat er geen column over schrijven hoor mam!” hahaha…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven