Paola Driever, working mam van week 15

Mijn naam is Paola Driever,ik ben Chileense, getrouwd, 37 jaar en moeder van 3 kids. 2 dochters en 1 zoon, in de leeftijd van 4-13 jaar.
Tussen de jongste en oudste zit 10 jaar, waardoor wij momenteel, in 3 leeftijdfases zitten.
Een kleuter die net op school zit, een pre-puber van net 11 jaar die make-up aan het ontdekken is en een tienerdochter met heel veel hormonen die ons leventje af en toe op de kop zet.

Ik ben sinds 5 April 2011 zelfstandig ondernemer geworden en heb start binnenkort met mijn 2e bedrijf. Met de 1 verkoop ik gepersonaliseerde Potpourrischilderijtjes en met de ander verkoop ik Belgisch Design.
Hiervoor werkte ik bij een deurwaarderskantoor, als receptioniste, maar door de crisis werd mijn contract niet meer verlengd. Daardoor kwam ik noodgedwongen thuis te zitten. In het begin denk je, ‘lekker, nu heb ik veel vrije tijd’, maar op den duur gaat het toch wel weer vervelen.

Ondernemen zit in onze familie, de meesten hebben een eigen bedrijf of verkopen wel een of ander handelswaar.

Dus dat het bij mij ook ging kriebelen om ondernemer te worden, was niet zo gek.
Mijn moeder was ook echt degene die mij aanspoorde om wat te doen met mijn creativiteit, zowel met mijn handen, als achter de laptop. De eerste webwinkel die ik had, had ik ook helemaal zelf gebouwd, met alles erop en eraan.

Er zit wel een nadeel aan het thuiswerken en dat is dat je echt ’s avonds niet meer achter de laptop moet gaan zitten. Even mijn mail checken of nog net die ene Tweet verzenden. Voor mijn gevoel ben ik meer bezig met mijn werk, dan met mijn huishouden. Misschien wel erg herkenbaar voor velen!

Ik merk eerlijk gezegd wel dat, zowel mijn man als kinderen het heel erg fijn vinden, dat ik thuis aan het werk ben. Zelf geniet ik nog steeds van deze thuissituatie, het ondernemen ervaar ik persoonlijk als een enorme uitdaging en verrijking  van mijn leven.

Ook weleens aan gedacht om iets voor jezelf te beginnen of die ene droom na te jagen? Wil je het veilig spelen, doe het dan eerst naast je huidige baan en kijk hoe het gaat lopen. Mijn levensmotto is niet voor niets:
If you never chase your dreams, you’ll never catch them!

Ciao Paola

Iets voor jou om ook eens in de spotlights te staan? Kijk dan even hier, en geef jezelf op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven