Papa en mama wonen apart, sprookjesachtig boek over verschillende thuissituaties

Het is kinderboekenweek en ook al is het thema ‘Raar maar waar’ wij lezen ook boeken die niet gaan over natuur, wetenschap en techniek. Favoriet boek van jongste dochter is op dit moment “Papa en mama wonen papa en mama wonen apart boek lezenapart’. Ook best een beetje raar, want haar eigen papa en mama wonen gelukkig ‘gewoon’ bij elkaar.

Toch is dat niet zo vanzelfsprekend, en dat weet mijn jongste al goed. Terwijl ik haar voorlees, weet zij moeiteloos de namen van kinderen uit haar klas te noemen waarvan de ouders gescheiden zijn. Het is dus een herkenbaar verhaal en de vrolijk gekleurde illustraties doen de rest. Zeker als je zelf te maken hebt met een scheiding is dit boek een aanrader om met je kleine kinderen te lezen. ‘Papa en mama wonen apart’ helpt kinderen (en hun ouders) om hun eigen thuis en die van vriendjes beter te begrijpen.

Papa en mama wonen apart, het verhaal

papa en mama wonen apartDoor de scheiding van haar ouders verandert er een hoop in het leven van Kiki. Zij en haar moeder verhuizen naar een ander dorp terwijl Kiki’s vader en grote zus achterblijven. In de klas van haar nieuwe school voelt Kiki zich anders. De andere kinderen hebben vast allemaal een vader en een moeder, denkt ze. Door de vondst van een ziek vogeltje ziet Kiki dat niets is wat het lijkt….

Een sprookjesachtig boek waarin de verschillende thuissituaties van kinderen wordt belicht. Gescheiden ouders, geen ouders, ruziënde ouders, adoptieouders en twee ouders van hetzelfde geslacht passeren allemaal de revue.  Tijdens een vogelvlucht zien de kinderen dat ‘anders’ eigenlijk heel normaal is.

Kinderboekenweek

Het boek ‘Papa en mama wonen apart’ is te verkrijgen in de boekhandel en natuurlijk online. Als je dit, of een ander kinderboek, tijdens de kinderboekenweek (7 tot 18 oktober) bestelt, ter waarde van minimaal 10 euro, ontvang je gratis het kinderboekenweekgeschenk. Dat is dit jaar het boek Per Ongelukt van Simon van der Geest. Leuke extraatje, op zondag 18 oktober is het Kinderboekenweekgeschenk ook een toegangskaartje voor wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven