Papa Kazmi; de Indiase keuken op haar best

Wie mijn instagram checkt, ziet regelmatig smoothies voorbij komen. Smoothies behoren tot mijn verslaving en ik probeer regelmatig nieuwe variaties uit met verschillende groenten en fruit. Naar aanleiding van een recept uit het boek Papa Kazmi, probeerde ik voor jullie een nieuwe smoothie uit.

papa kazmi

Papa Kazmi is een heerlijk kookboek, welke meer dan 80 gezonde en lekkere recepten bevat uit de Indiase keuken. Wist je trouwens dat Papa Kazmi ook een restaurantje heeft in Delft ? Zijn familie wilde met dit kookboek er in ieder geval voor zorgen dat de Indiase keuken van Papa ook bij jou in huis komt. Zijn exotische gerechten hebben Westerse invloeden en passen ideaal in een internationale keuken, dus ook in die van jou.

Een ander voordeel: alle recepten zijn 100% suiker- en E-nummervrij. Ook als je gluten- of zuivelvrij eet zijn bijna alle gerechten geschikt. En meer dan 75% is ook geschikt voor mensen die vega(n) eten. Ik ben zelf half hindoestaans, dus ik moest en zou een van zijn recepten uit proberen dat snap je!

Toen ik het recept van mango lassi tegenkwam was ik natuurlijk meteen verkocht; een Indiaase smoothie! En jawel, de smoothie is heerlijk. Zelfs mijn kleine neefjes en nichtjes waren aan het smullen! Maar het beste is, dat hij ook super gemakkelijk te maken is.

Mango smoothie uit het Papa Kazmi kookboek

Hieronder de smoothie uit Papa Kazmi die mijn smaakpapillen heeft veroverd. Voor de Mango Lassi heb je nodig:

  • 2 grote of 4 kleine mango’s/ diepvries mango’s
  • 400 ml yoghurt
  • 200 ml melk
  • 7 ijsblokjes
  • agavenectar (naar smaak)
  • mespunt zeezout

De bereiding kan niet simpeler:

Mix alle ingrediënten in een blender en pak je mooiste longdrinkglazen uit de kast! Als extra zou je de mango lassi nog kunnen serveren met wat verse munt of gember, limoen, schijfjes banaan, rozenwater of zelfs kokoswater! Wees creatief en geef er je eigen draai aan.

De mango smoothie die hierboven staat is in ieder geval al heel erg lekker, dus ik zou zeggen; Enjoy!

Hier vind je dit kookboek met overheerlijke recepten.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven