Het is al weer even geleden dat ik een nieuw lekker recept uit de slowcooker heb geplaatst, maar hier is er weer eentje die absoluut het maken waard is, de paprika wortelsoep. Deze soep is na vijf uur klaar, maar 8 uur in de slowcooker is ook prima als dat jou beter uitkomt. Naast de twee voor de hand liggende ingrediënten gaat er ook tomaat, knoflook, basilicum, honing, bouillonblokjes en meer in.
Zachte paprika wortelsoep maken
Wij zijn gek op lekkere soep recepten hier in huis en we eten dan ook zeker eenmaal per week, maar soms tweemaal een maaltijdsoep. Soms met een broodje erbij, andere keren een dikke gevulde soep. De paprika wortelsoep die ik deze keer heb gemaakt is heerlijk zacht van smaak. Ook de kinderen vinden hem erg lekker.
Ben je op zoek naar andere gerechten behalve soep gerechten? In mijn e-book staan maar liefst 60 recepten speciaal voor de slowcooker.
Ingrediënten voor de paprika wortelsoep (4-6 personen):
- 4 rode puntpaprika’s
- 1 gewone rode en groene paprika (mogen ook puntpaprika’s zijn of andere kleurtjes, maakt niet zoveel uit)
- 2 uien
- 3 grote wortels (winterpeen kan ook)
- 5 kleinere tomaten
- 4 knoflookteentjes
- 1 liter water
- 2 kippenbouillonblokjes (eigenlijk voor 2 liter)
- handvol verse basilicum
- 1 eetlepel honing (ik gebruikte honing met gember van Melvita)
- 2 laurierblaadjes
Paprika wortelsoep maken in de slowcooker
Heb je een slowcooker dan is het maken van deze soep écht een makkie. Ik heb dit keer helemaal niets voorgebakken. Soms doe ik dat wel als ik meer tijd heb, maar nu wilde ik snel klaar zijn met de bereiding van de paprika wortelsoep.
- Alle groentes in grotere stukken snijden en in de slowcooker doen
- Tomaten ontvellen en toevoegen aan de slocooker
- Knoflookteentjes schillen en gewoon heel toevoegen
- Water, bouillonblokjes, honing en basilicum toevoegen
- 2 laurierblaadjes in een thee-ei doen en toevoegen
Laat de slowcooker minimaal 5 uur staan, maar 8 uur is ook oké, net wat voor jou het handigste is. Haal vervolgens het thee-ei eruit (niet vergeten!) en dan de blender erdoor halen. Klaar is je soep. Wij eten deze paprika wortelsoep graag met een foccacia en wat knoflookolie.
ps… ik heb er na het pureren nog een theelepeltje maggie tuinkruidenbouillon door gedaan.
Deze lekkere soep in de pan maken
Heb je geen slowcooker dan kan je de paprika wortelsoep natuurlijk ook gewoon in de pan klaarmaken. Voor het beste resultaat moet je dan wel even in de buurt blijven en zou ik ook een en ander vooraf aanbakken, dan komen de smaken beter tot hun recht.
Zin om jouw kookkunsten te perfectioneren? Schrijf je in voor de kookcursus van de Kookuniversiteit.
- Snij de groenten in stukjes
- Pers de knoflook uit
- Ontvel de tomaten
- Bak de groenten en de knoflook zachtjes aan in een wok gedurende 15 minuten en voeg de tomaten daarna toe
- Voeg vervolgens 1 liter water toe en de bouillonblokjes
- Voeg de laurierblaadjes toe in een thee ei en laat de soep nog een half uurtje pruttelen
- Thee-ei verwijderen
- Basilicum en honing toevoegen
- Pureer de soep met een blender zodat er geen stukjes meer in zitten maar je een zachte soep krijgt
Tip: Wil je de soep graag wat romiger hebben (wij doen dat zelf niet, ik heb liever de zachte pure smaak), dan voeg je bijvoorbeeld een beetje kruidenkaas of mascarpone toe voordat je gaat pureren.
Zodra je het recept hebt uitgeprobeerd, hoor ik graag hoe het is gegaan! Ik ben echt benieuwd naar jouw bevindingen. En mochten er onderweg vragen opdoemen, laat het me dan gerust weten. Ik sta klaar om te helpen.
Ik ga deze soep bereiden in mijn slowcooker alles in de pan en dan rustig laten garen. De tomaten ontvel ik niet want ik pureer de soep dan kan je alles gebruiken op de laurierblaadjes na.
Ha Mariella,
Klopte dat? Dan ontvel ik ze namelijk ook niet😉
Hoi,
Ik dacht dat je verse basilicum pas aan het eind moet toevoegen omdat het dan zijn smaak verliest.
Merk je dat bij deze soep niet?
Groetjes,
Jopie
Ik bedoel ipv dan: anders!
Toppie heerlijk wel kruidenkaas erbij gedaan zondag lekker eten 2021 met de carona heerlijke recepten proberen n
Is het 5 uur op low of high temperatuur?
Op low is voldoende Deborah
Ha Joyce,
Hoeveel gedroogde basilicum kan ik doen ipv handvol verse? Dankjewel!
Ik zou beginnen met 1 eetlepel gedroogde basilicum. Op het einde even proeven en kijken of je er nog wat meer doorheen wil doen.
Dat ziet er heerlijk uit. Eens kijken of ik het vanavond kan maken ?