Parc app; handig beheren van speeldates, uitjes en sportactiviteiten

Nog een sociaal netwerk? Ja! Nog, een. Maar dan net even anders. Dat is de Parc app. En wat de Parc app nu precies voor een sociaal netwerk is, dat zocht ik voor je uit. Het eerste moment dat ik met Parc in contact kwam wist ik even niet goed wat ik me er bij voor moest stellen, maar na het uitvoerig testen van de Parc app ben ik op de hoogte en moet ik concluderen dat deze app écht handig is.

Na twee weken schoolvakantie kan je mij opvegen. Wat zeg ik? Na twee dagen kan je me waarschijnlijk al bij elkaar schrapen. Hoezeer ik ook altijd verlang naar de vakanties van de kinderen, tijdens de vakantie blijkt wel dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes eigenlijk helemaal niet kunnen missen. En daar is de Parc app nu bijvoorbeeld héél handig voor.

parc app agendabeheer

Wat is het idee achter het sociale netwerk van de Parc app?

Het idee achter dit sociale netwerk voor ouders en hun kinderen is dat je -als ouder- de agenda van je kinderen kan plannen en kan combineren met die van andere kinderen. Je kan bij het beheren van die agenda de activiteiten van je kinderen delen met anderen in je netwerk waardoor anderen (binnen je netwerk) kunnen zien waar je op dat moment zit, of wat je binnenkort gaat doen.

Ze gaan zelfs nog een stapje verder. Je kan andere kinderen vanuit het netwerk van je eigen kinderen (hun vriendjes en vriendinnetjes dus) ook uitnodigen als je zelf een uitstapje gaat maken. Of als je lekker ergens gaat eten bijvoorbeeld.

Lees ook: een planbord voor het gezin

Zo gebruik je de Parc app

Voorbeeld: Mijn kinderen zijn na twee dagen vakantie eigenlijk al niet meer te nassen. Ik krijg alleen al in de ochtend 5x de vraag ‘Mam, wat kan ik gaan doen?’ Verveling ten top. En ja mensen… ik weet het … verveling is goed voor je kinderen. Ze worden er creatief van enzo, blablabla. Maar weet je wat het doet met ouders? Gèk kan je ervan worden 😉 .

Afijn. Ik heb een deadline en kan het ab-so-luut niet gebruiken dat mijn kids om de haverklap voor mijn neus staan, want ze halen me iedere keer uit mijn focus. Wat doe ik dan? Juíst! Ik kijk in de Parc app in het sociaal netwerk van mij en mijn kinderen en check even of er vriendjes of vriendinnetjes iets in de planning hebben. Want dan kunnen die van mij misschien wel aanhaken. Hoe handig is dat.

Nog een voorbeeld: Ik heb me voorgenomen dat ik in ieder geval een paar uitstapjes ga maken in de vakantie. Op het moment dat ik samen met mijn kinderen bepaal wat we gaan doen roept Dochter ‘Mam, mag vriendin A mee?‘ Natuurlijk meid! Nou kan ik dat allemaal uitvoerig in een whats app groep gooien natuurlijk, maar veel handiger is het om een activiteit aan te maken in de Parc app.

Activiteit aangemaakt? Dan nodig je vriendin A uit om mee te gaan.

parc app voorbeeldschermen

Chauffeurs nodig?

Binnen de Parc app kan je per activiteit ook aangeven wie er rijdt. Heen. Terug. Of heen en terug. Je kan het allemaal aangeven. Ook handig dus als je hier bijvoorbeeld pppltjes maakt voor het sporten.

Mam, wat kan ik doen vandaag?

Mis je de inspiratie maar wil je wel wat leuks gaan doen? Dan heeft de Parc app daar inmiddels ook een antwoord op. De Parc app staat namelijk vol met leuke suggesties voor uitjes. Wil je iets leuks gaan doen? Of juist ergens lekker eten? Zoek even in de app en zie gelijk hoe ver het bij jullie vandaan is. Ideaal!

Lees ook: plannen en organiseren; er komt nogal wat bij kijken

Wie zit er achter de Parc App?

De drijvende krachten achter de Parc app zijn Sabine en Ellen. Twee moeders, net als jij en ik. Moeders die elkaar al kennen vanaf de middelbare school en tegen dezelfde uitdagingen aanlopen als iedere andere moeder. Al het geregel wat bij het ouderschap hoort bracht hen op een idee. De Parc app!

Hun doelstelling is de meest gebruiksvriendelijke ouderapp in de hele wereld te maken en ik denk dat ze behoorlijk goed op weg zijn. Het bijzondere vind ik dat hun verdienmodel (iedereen moet een boterham verdienen, toch?)  niet ligt bij de ouders. Het gebruik van de app is dan ook gratis. En als je de vele whats app groepjes kan laten vallen maar kan vervangen door deze app, dan vind ik dat persoonlijk een heel genot!

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je op Parcapp.be. Je kan daarnaast de app downloaden in de Appstore en in de Playstore.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven