Ik hou van salades met een bite en mijn absolute favoriet is deze parelcouscous salade met kip in Hoisin saus. Hier kan je me zelfs in de winter blij mee maken terwijl ik salades toch eigenlijk meestal iets vind voor warmer weer. Maar deze kan je dus ook gerust eten als het iets kouder is. Je maakt deze ‘salade’ redelijk eenvoudig en in ongeveer 30 minuten staat hij op tafel. Smullen maar!
Parelcouscous salade met kip en Hoisin saus
Deze parelcouscous salade heeft een oosters tintje door de Hoisin saus die er doorheen gaat en met de kip is het gelijk een volledige maaltijd te noemen. Nu kan je natuurlijk zelf een soortgelijk sausje maken als de Hoisin saus, maar het gemak dient de mens wat mij betreft. Zeker als je na je werk snel wat lekkers én gezonds op tafel wil hebben. Onderstaande recept is voor 4 personen.
Tip: deze quinoa salade met asperges en couscous salade met fêta zijn ook erg lekker!
Ingrediënten voor de salade:
- 2 komkommers
- 250 parelcouscous
- 2 grote wortels
- 5 bosuitjes
- 3 ons kipfilet
- 2 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels hoisin saus
- een scheutje sesamolie
- beetje sesamzaad
- 1 limoen
- bouillonblokje
Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.
Zo maak je deze lekkere parelcouscous salade met kip
- Snij de kipfilet in kleine stukjes
- Snij de 2 komkommers over de lengte door en haal de zaadlijsten eruit, dit doe ik zelf altijd met een theelepeltje
- Kook de parelcouscous voor in de salade in ongeveer 14 minuten gaar in ruim water met het bouillonblokje
- Rasp de grote wortels met een grove rasp
- Snij de bosuitjes in kleine ringetjes
- Bak de kipfilet stukjes gaar in een wok en bestrooi eventueel nog met wat peper en zout
- Meng de Hoisin saus, de sojasaus en de sesamolie in een aparte kom
- Knip 2 limoenpartjes uit door de saus heen, proef even met je pink. Is de saus nog wat aan de zoute kant? Voeg er dan nog een beetje limoensap aan toe
- Als de kipfilet gaar is voeg dan de saus toe en schep regelmatig om op een laag vuurtje
- Als de parelcouscous klaar is, dan giet je deze af in een vergiet. Daarna even afspoelen met koud water
- Meng de parelcouscous door de kip en de basis van je salade staat
- Voeg dan de komkommer, bosui en de wortel toe om nog even te wokken, niet te lang
En klaar is je salade met kip en parelcouscous! Schep op een bord of in een kom bestrooien met een klein beetje sesamzaad voordat je opdient. Eet smakelijk!
Een lekker vullende salade
Door de parelcouscous en de kip is deze salade lekker vullend en kan je hem gewoon als avondmaaltijd eten. Heb je nog wat over (wij wel) dan eet je dat gewoon de volgende dag nog als lunch. Dat kan koud, maar even opwarmen in de magnetron is ook lekker.
Hou er wel rekening mee dat de parelcouscous waarschijnlijk niet in een koolhydraatarm dieet past. Lees even dit blog met koolhydraatarme salades als je dat liever eet. 100 gram parelcouscous bevat ongeveer 72 gram koolhydraten. In dit geval zit er 250 gram door, dat is dus 180 gram koolhydraten te verdelen over 4 personen.