Toffe tips om parfum op te bergen

Ben jij een grootverbruiker als het om parfum gaat, of gebruik jij alleen maar een geurtje als je echt een avondje op stap gaat? Of misschien zelfs dan niet? In het laatste geval is dit artikel over leuke opberg ideeën voor parfum misschien niet aan jou besteed. Maar in de eerste twee gevallen zijn deze tips om parfum op te bergen misschien wel heel handig.

En mocht je nu onderstaande ideeën zo leuk vinden, maar je hebt niet genoeg parfumflesjes om de kast te vullen? Wellicht kan je dan op Sobelia.com wat mooie goedkope flesjes parfum kopen. Puur voor de looks.

Laat je inspireren door onderstaande opberg ideeën en als je nog aanvullingen hebt dan hoor ik ze natuurlijk graag!

parfum opbergen
Stockfoto van parfum door Jodie Johnson

Parfum opbergen; de leukste ideeën

Ik zal het maar eerlijk opbiechten. Ik ben geen grootverbruiker. Ik heb wel aardig wat flesjes parfum, maar dat komt ook omdat ik de flesjes van mijn moeder heb meegenomen na het overlijden van mijn vader.

Dat zijn parfums die inmiddels al ruim 8 jaar oud zijn en er zitten geuren bij die ik niet heel lekker vind. Maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om afstand te doen van haar parfums.

Die staan dus boven op onze slaapkamer. Momenteel nog op mijn kaptafel, maar eigenlijk zou ik de parfums op een leuke manier op willen bergen. Dat niet alleen, maar Lotte wil ook graag zelf parfum maken.

Ik ging dus op zoektocht op Pinterest en besloot er gelijk voor jullie een inspiratieblog over te schrijven.

Want het is toch wel leuk om de parfum mooi op te bergen. Nog los van het feit dat al die losstaande flesjes stof staan te happen en ook het schoonmaken zo niet echt easy is. Ik moet helaas wel toegeven dat ik bij het zoeken naar oplossingen de praktische kant van het schoonmaken nog niet echt heb opgelost, haha.

Het merendeel van de ideeën voor het opbergen van parfum gaan toch uit van een plateau dat je kan gebruiken om je parfum op uit te stallen. Voor de grootverbruikers ook wel handig natuurlijk, want dan staan ze direct voor het grijpen.

Bron: Pinterest Monvanityideal
Bron: Pinterest Casa Abril
Bron: Pinterest Mydomaine

Naast zo’n (taart) plateau waar je de parfum op kan zetten vind ik het letterbak idee van hierboven ook wel heel erg leuk.

En als je dan een iets modernere uitvoering wilt om je parfum in op te bergen, dan is de rechtse variant een prachtig exemplaar volgens mij. Leuk ook om je parfum zo af te wisselen met een leuke foto of iets dergelijks.

Helaas ben je bij de bovenstaande ideeën niet van het stofprobleem af, maar daar kwam ik nog hele leuke andere oplossingen voor tegen. Wat vind je van onderstaande plateaus en bijvoorbeeld de barokspiegel voor het opbergen van je parfum? Fantastisch toch!

Nog meer parfum organizers voor het opbergen van parfum

Bron: Pinterest Barokspiegel
Bron: Pinterest Etsy
Deze vind ik persoonlijk ook heel gaaf, je vindt hem bij Bol.

Je parfum uitstallen zonder stofprobleem

Ook een Ikea kast is uitstekend te gebruiken om je parfum in op te bergen zoals je hierboven ziet. Maak (of koop) er een trappetje in en je hebt een super originele plek voor je parfum.

Wat me zelf ook nog wel leuk leek is om gewoon een kweekkasje te gebruiken. Eigenlijk bedoeld voor plantjes, maar super gaaf om hier je parfum in tentoon te stellen en voor het opbergen van je flesjes. Kies in dat geval een mooie stalen variant, of bijvoorbeeld een goudkleurige als dat beter past bij je interieur. Je kan zo’n kweekkasje op de kaptafel zetten, maar misschien ook wel leuk aan de muur hangen.

Hoe zou jij je parfum het liefst opbergen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven