Partneralimentatie in de knel bij nieuwe vlam

Ben jij gescheiden en ontvang je partneralimentatie? Hou dan goed in de gaten dat een nieuwe vlam roet in het eten kan gooien. Niet dat je nu iedere nieuwe liefde uit de weg moet gaan natuurlijk, maar wees wel voorbereid op het feit dat je partneralimentatie gevaar kan lopen.

partneralimentatie

Partneralimentatie en social media

Het bewijsmateriaal voor nieuwe relaties in het geval dat er sprake is van partneralimentatie gaat tegenwoordig makkelijker dan voorheen. In het verleden werd alleen gekeken naar bewijslast in de vorm van uitwisseling van sleutels tussen jou en je nieuwe vlam, of samen de hond uitlaten of boodschappen doen waardoor een soort van gemeenschappelijk huishouden vorm krijgt. Tegenwoordig speelt social media ook een grote rol in de bewijslast.

Berichtjes als ‘gezellig een drankje doen met mijn lief’, òf middels facebook aangeven dat je een nieuwe relatie hebt worden als onomstotelijk bewijs voor een nieuwe relatie gezien. Ga je samen een citytrip maken en plaats je daarvan foto’s op instagram? Be ware! Het is dus zaak dat je, indien je nieuwe vlam nog niet zo heel serieus is, je zeer zorgvuldig omgaat met je social media. En niet alleen jij, maar ook je kinderen bijvoorbeeld.

Kinderen zijn wat social media betreft nog veel vrijer dan wij volwassenen momenteel zijn. Dit houdt in dat zij nog meer van hun sociale leven delen en daarmee ook sneller iets van hun ouders laten glippen met eventuele nieuwe partner. Je partneralimentatie komt ook daarmee op de tocht te staan.

Het is overigens wel zo dat er een wetsvoorstel ligt om de partneralimentatie niet afhankelijk te stellen van een eventuele nieuwe relatie, maar zover is het nog niet, dus het is nog steeds oppassen geblazen! Wil je meer informatie rondom dit hele gebeuren dan kan je hier terecht.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven