Parttime ouder

Spugen, verhoging en bleke kopjes. De kinderen zijn ziek thuis.Maar waren ze gisteren nog hele zielige hoopjes stil op de bank, nu zijn ze druk bezig met het maken van surprises en ondertussen vervelen ze elkaar.

Ja ja, acht en tien jaar oud. De strijd tussen broer en zus is sinds enige tijd losgebarsten. Heel vervelend voor de omgeving en juist wanneer je denkt, nu moet het klaar zijn, dan kunnen ze opeens weer wel leuk spelen met elkaar. Morgen gaan ze weer naar school, dat is wel duidelijk.

Het is een gezellig tafereel hoor, de kinderen op de vloer met allemaal knutselspullen en papa en stiefmama achter de computers aan de keukentafel. Eerst gezellig samen een kopje soep eten en vervolgens weer aan de slag.

Waarom weet ik niet maar opeens moet ik denken aan al die ouders die niet thuis kunnen werken. Of de zorg voor een ziek kind niet kunnen delen. Want ze zijn nu hier maar maandag en dinsdag overdag waren ze ook al ziek thuis bij hun moeder. En ja, zij kan ook vanuit huis werken. Wat doen die andere ouders, nemen ze dan een vrije dag op of valt het onder zorgverlof?

Ik merk aan mezelf dat ik het “ik ben ziek gedrag”goed verdraag. Ook de herrie die zo nu en dan opstijgt stoort me minder dan normaal. Waarschijnlijk omdat ik net een heerlijk rustig weekend met mijn lief heb gehad. Een weekend zonder kinderen wel te verstaan. Tijd waar we alledrie, vader, moeder en stiefmoeder, enorm van kunnen genieten. We laden onszelf op en doen dingen die wij als persoon leuk vinden in plaats van activiteiten die bij de ouderrol passen. En nu met die twee niet meer zo zielige patientjes in huis merk ik wat de meerwaarde is van dat parttime ouderschap.

Manlief en ik hebben het er wel eens over hoe straks met de baby alles anders zal zijn. Dan is er altijd een kind thuis. Niet meer kunnen uitslapen, niet sexen wanneer je wilt maar wanneer het kan, geen spontane uitjes, nachtjes wegblijven of zomaar doorzakken. Hmm..Misschien mag die van ons wel met zijn broertje en zusje mee naar hun mama? Wat zei je daar, lieve ex van mijn man, oh zodra hij of zij zindelijk is? Geen probleem!

1 REACTIE

  1. Hoe herkenbaar… Ook ik heb de rol van 2e moeder gehad en vond dit heerlijk. Nam ook lekker vrij als ze in de vakanties bij ons was, en tsja, als ze dan wel eens ziek was, dan nam ik wel een dag vrij omdat ik toen niet van huis uit kon werken.
    Zo te lezen hebben jullie onderling ook een goede band met de ex, in deze (eigenlijk altijd) ook heel belangrijk.

    Leuk te lezen dat je er zo relaxed mee omgaat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here