Passende baan vinden? Check deze tips!

Je bent geslaagd en wilt gaan werken of misschien werk je al maar wil je gewoon eens iets anders gaan doen. In ieder geval ben je op zoek naar werk. Hoe kom je nu aan een baan die bij je past? Een passende baan vinden kan zeker een uitdaging zijn.

Want waar ga je zoeken? Uiteraard zijn daar meerdere manieren voor. Eén ervan is bijvoorbeeld de site van AB Werkt eens bezoeken, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

tips om een passende baan te vinden

5 tips om een passende baan te vinden

We nemen je mee in de wereld van een nieuwe baan en geven je graag wat tips.

Een passende baan vinden lukt alleen als je weet wat je wilt

Alles valt of staat uiteraard met de vraag of je wel weet wat je wilt? Heb jij helder wat jij leuk werk vindt, dan kan je veel gerichter gaan zoeken en wordt het makkelijker een passende baan te vinden. Of het nu je eerste baan is of je toe bent aan een carrièreswitch, dat maakt dan niet veel uit.

Daarnaast is het belangrijk dat je aangeeft dat je op zoek bent naar een bepaalde baan. Veel werkgevers zitten momenteel te springen om goed personeel. Dus zet gewoon op je social media openbaar dat je werk zoekt!

Zeker via LinkedIn kan je zomaar gevraagd worden om te komen solliciteren.

Kijk om je heen als je een passende baan wilt vinden

Uiteraard moet je ook gewoon zelf je ogen en oren openhouden. Vacatures in de gaten houden in kranten en online. Maar ken je iemand die bij een bedrijf werkt waar jij ook wel zou willen zitten?

Dan kan je uiteraard ook gewoon voor je neus weg vragen of ze je niet kunnen gebruiken. Zoek op internet naar bedrijven die jij interessant vindt en kijk of er soms vacatures op hun site staan. Of wees gewoon lekker brutaal en schrijf ze!

Als je niet weet wat je wilt

Maar wat nu als je nog niet weet wat je wilt? Dan is het fijn om gewoon eens dingen uit te kunnen proberen. Dan is werken via een uitzendbureau misschien wel een goed idee voor jou!

Via een uitzendbureau werken om een passende baan te vinden

Ga je aan de slag via een uitzendbureau dan ben je in dienst van het bureau, maar werk je dus bij andere bedrijven.

Dit biedt meerdere voordelen. Je kunt heel wisselend werk hebben, omdat je steeds bij andere bedrijven komt.

Zo kan je goed zien wat voor soort werk je wel leuk vindt. En natuurlijk ook welk werk je minder leuk vindt om te doen.

Je doet veel werkervaring op omdat je steeds weer ander soort werk doet bij verschillende bedrijven en werkgevers waardoor het makkelijker wordt om te ontdekken wat je echt leuk vindt.

Je kunt ook zelf aangeven hoeveel uur je bijvoorbeeld wilt werken en op welke dagen je het liefste werkt. Dus naast dat je zo een passende baan kan vinden zitten er nog andere voordelen aan.

Je leert veel mensen kennen en ook daarin kan je groeien. Want niet iedereen is immers hetzelfde. Nadeel is wel dat je geen vastigheid hebt en dus wat minder zekerheid.

Werken via AB Werkt

Ook AB Werkt kan iets voor jou betekenen. AB Werkt is een uitzendbureau, maar daarnaast ook een detacherings- en payroll-bureau.

Hierdoor kan je dus op verschillende manieren werken via dit bureau en een passende baan vinden. Ze zijn daarnaast ook HR-adviseur en dat alles voor Zuid-Nederland. Ze richten zich overigens wel op specifieke branches op de agrarische sector, industrie, food, groenvoorziening en logistiek.

Dus hoop jij in een van die branches een passende baan te vinden dan zijn zij een goede match voor je.

Wat is een detacherings- en payroll-bureau?

Bij een detacheringsbureau word je ook uit verhuurd aan een ander bedrijf. In dat opzicht lijkt het op een uitzendbureau. Bij detacheren wordt er echter wel een contractduur afgesproken, dus je hebt dan veel meer zekerheid dat je werk hebt gedurende langere tijd.

Veel bedrijven maken hier gebruik van, omdat zij zo goed kunnen zien of je wel bij hen past. Is het bedrijf blij met jou, dan kan je na die periode misschien wel gewoon aangenomen worden bij het bedrijf zelf.

Bij Payrolling werk je eigenlijk gewoon voor een bedrijf, alleen dat bedrijf geeft alle verantwoordelijkheid omtrent het personeel uit handen. Dit wordt overgenomen door het Payroll-bureau.

Het verschil met de andere vormen is dat het bedrijf zelf het personeel zoekt, selecteert en aanneemt. Hebben ze iemand gevonden, dan neemt het Payroll bureau het verder over. Bij detachering wordt dus juist ook de werving en selectie gedaan.

Waarom naar AB Werkt?

AB Werkt heeft al meer dan 50 jaar ervaring en juist door heel gericht te kiezen voor bepaalde sectoren veel kennis.

Ze zijn er zowel voor de werkgever en de werknemer en bieden dus veel oplossingen. Stel dat je als boer op vakantie wil: dan is het toch echt nodig dat iemand de koeien blijft melken (en uiteraard de overige werkzaamheden overneemt).

Of je zal maar ziek worden als boer! AB Werkt kan dan de mensen leveren die nodig zijn en de juiste ervaring hierin hebben. Waarom het voor jou fijn is om hier te gaan werken naast het feit dat je daar een passende baan kan vinden?

  • Je kunt ervaring opdoen bij verschillende bedrijven en sectoren. Heel fijn als je nog niet echt weet wat je wilt.
  • Misschien hebben jullie thuis een bedrijf waar je meewerkt, maar waar niet het hele jaar rond genoeg werk is. Dan kan je tussendoor tijdelijk werken via AB Werkt.
  • Je wilt graag een leuke baan binnen één van de sectoren waar AB Werkt actief in is. Dan kan je er op deze manier op een fijne manier inrollen en eventueel ook verschillende bedrijven eens van binnenuit bekijken. Om uiteindelijk vast ergens te gaan werken.

Vast, tijdelijk of af en toe werken?

Of je nu vast werk zoekt, graag wilt ‘jobhoppen’, of dat je tijdelijk werk zoekt: AB Werkt kan het je eigenlijk allemaal bieden.

Wat het beste past bij jouw wensen, is natuurlijk heel persoonlijk. Maar misschien weet je het zelf ook niet helemaal. Uiteraard is het dan goed om er eens met deskundigen van het bedrijf over te praten.

Zij kunnen je vast vertellen welke voor- en nadelen alle vormen van werken hebben, zodat jij goed kan inschatten wat het beste bij jou past, op dit moment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven