Investeren in een nieuwe manier van inkomen creëren

Wil je een nieuwe manier van inkomen genereren? Een passief inkomen genereren bijvoorbeeld zodat je niet altijd uurtje factuurtje hoeft te werken als ondernemer. Of een extra inkomen online genereren naast je huidige baan in loondienst. Er zijn tal van redenen waarom het slim is je te verdiepen in het genereren van een (online) inkomen.

Waarom zou je een passief inkomen willen genereren?

Tegenwoordig wordt de balans werk en privé voor veel mensen steeds belangijker. Was het vroeger normaal om 5 dagen in de week te werken en liefst nog dagen van 9-10 uur. Nu zie je dat balans veel belangrijker is. Veel mensen kiezen ervoor om bijvoorbeeld een dag in de week minder te gaan werken.

Maar wil je toch graag je inkomen behouden dan is minder werken niet meteen een optie natuurlijk. Zeker niet in tijden van inflatie. Wat je wel kan doen is jezelf verdiepen in andere manieren van inkomen genereren, zoals bijvoorbeeld een passief inkomen. Vaak is dat een geldstroom die je verdient met het online ondernemen. Dit kan op verschillende manieren.

Wat is een passief inkomen? Passief betekent niet ‘niet werken’

Maar eerst even over het passieve inkomen. Wat is dat nu eigenlijk? Er zijn nog wel eens misverstanden over. Zoals bijvoorbeeld dat je er niet hoeft te werken. Een passief inkomen is heel fijn, maar het betekent natuurlijk niet dat je er nooit voor hoeft te werken. Ik leg het je graag even uit.

Als je geld wilt verdienen kan dat niet zonder er iets voor te doen. Een zakcentje bijverdienen óf een volledig inkomen opbouwen middels een passief inkomen, dat kan wél. Maar je zal er toch voor moeten werken. Je manier van werken is alleen heel anders dan je gewend bent bij het werken in loondienst.

Werken in of aan je bedrijf om een passief inkomen te creëren doe je op de momenten dat het jouw uitkomt. Je maakt dus echt wel uren (zeker in het begin) om je bedrijf op te zetten en draaiende te houden. Het grote gevoel van vrijheid en balans zit hem in het feit dat je je uren zelf in kan delen en dat je ook geld verdient terwijl je aan het strand ligt, bij je gezin bent of met je hobby bezig bent bijvoorbeeld.

Dit laatste komt omdat je een geldstroom leert genereren die doorgaat zonder dat jij er op dat moment effort insteekt. Dat is wat ze passief inkomen noemen.

Wil je graag passief inkomen genereren, maar weet je nog niet precies hoe? Dan kan je onderstaande tips lezen, maar je kan ook deze cursus volgen van Rowena. Zij heeft alle kennis in huis om jou verder te helpen!

Manieren van passief inkomen genereren

Onderstaande manieren zijn ‘het tipje van de ijsberg’ als het gaat om methodes om een passief inkomen te genereren.

stappenplan blog beginnen

1. Start een blog; een voor mij bekende manier van passief inkomen creëren

Het starten van een blog is een manier van passief inkomen genereren die mij al langer bekend is natuurlijk. Vandaar dat die ook op nummer 1 staat 😉 . Ik heb mijn website inmiddels al 12 jaar en alhoewel een blog niet 100% passief is, is een groot deel van je inkomen wel passief te genereren.

Bedenk je dat je natuurlijk wel altijd aan je blog zal moeten werken, maar dat je dit kan doen op de momenten dat het jou uitkomt. En als je er een week niet aan werkt, verandert er niets 😉 .

Een blog opzetten kost niet veel geld, maar wél veel tijd. Het is niet raar dat je jaren moet investeren in je blog -zeker als je niet veel geld kan investeren- voordat je hier uiteindelijk van kan leven.

passief inkomen genereren met affiliate marketing

2. passief inkomen genereren met affiliate marketing

Affiliate marketing is een mooie manier van passief geld verdienen.

In het kort gezegd betekent affiliate marketing eigenlijk dat je een bepaalde commissie ontvangt als iemand vanaf jouw website een bestelling doet bij een bedrijf waar jij naar linkt. Ik geef je even een voorbeeld.

Stel, ik link in dit artikel naar Bol.com of de Hema of Xenos en gebruik daar een affiliate link voor. Als jij hier dan op klikt en je bestelt iets online, dan krijg ik een kleine commissie. Meestal ligt dat op ongeveer 5-7% van de aankoopprijs. Jij betaalt hier niets extra’s voor natuurlijk, die commissie krijg ik van de betreffende winkels.

Met affiliate marketing kan je dus een passief inkomen genereren doordat anderen via jouw website iets kopen bij bepaalde winkels. Dat kan via een blog, als bijvoorbeeld iemand een review over een product schrijft.

Tip: wil je zelf aan de slag met een affiliate website? Check dan deze online cursus eens voor een vliegende start!

Maar dat kan ook via een webshop die de producten niet daadwerkelijk levert aan je. Een dropshipping webshop. Deze laatste ben ik zelf niet zo’n liefhebber van, maar ik geef je alleen maar ideeën en tips natuurlijk.

3. Een passief inkomen creëren door verhuren vastgoed

Een heel andere manier van passief inkomen creëren is door het verhuren van vastgoed. Denk daarbij aan het verhuren van een woonhuis aan een gezin. Of het verhuren van studentenkamers in de steden waar universiteiten staan.

Dit is een mooie manier van een passief inkomen genereren die maandelijks behoorlijk wat geld kan opleveren. Heb je geen geld om te investeren in vastgoed? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om geld te lenen in de vorm van een verhuurhypotheek bijvoorbeeld. Of zoek uit of je iets kan met de overwaarde van je huis.

vakantiewoning verhuren en passief inkomen genereren

4. Investeren in vakantie mogelijkheden

Soortgelijk aan het investeren in vastgoed is het investeren in vakantie mogelijkheden. Hiermee doel ik bijvoorbeeld op het verhuren van een vakantiewoning. Maar ook op het verhuren van een camper die je bijvoorbeeld in je bezit hebt. As we speak zijn wij ook bezig met het bekijken van de mogelijkheden voor het aanschaffen en verhuren van een buscamper.

Heb je geen camper, maar zou je die wel graag willen? Bijvoorbeeld om zelf gebruik van te maken en daarnaast te verhuren om een passief inkomen te creëren naast je baan? Maar mis je een smak geld? Dan is het bedrag dat je voor een camper neertelt natuurlijk sneller bereikbaar dan een vastgoed investering.

En mocht je dit niet op je spaarrekening hebben staan, dan kan je altijd kijken of je hier een lening voor af wilt sluiten. Meer informatie over geld lenen simulatie vind je hier. Binnen no-time zie je wat voor jou de financiële mogelijkheden zijn. Let op, geld lenen kost ook geld.

5. Passief inkomen genereren met NFT’s en de bitcoinmarkt

Ik vind dat ook deze mogelijkheid thuishoort in het rijtje van het genereren van een passief inkomen. Ook al weten we inmiddels allemaal wel dat dit niet zonder risico’s is. Alles wat je hierin belegd kan je ook weer kwijt raken als je niet weet wat je doet. En zelfs als je het wel weet 😉 .

Ik zou deze variant dan ook zeker niet aan iedereen aanbevelen en al helemaal niet als je het geld niet kan missen. Maar feit blijft dat het wel een manier is om passief vermogen op te bouwen.

passief inkomen creeren met een online cursus

6. Online cursussen opzetten en verkopen

Ben jij expert op een bepaald onderwerp? Dan is het misschien wel een idee dat je hier een online cursus voor opzet. Als jij van mening bent dat je toegevoegde waarde kan leveren over een bepaald onderwerp dan is ook dit een manier om een passief inkomen op te bouwen.

Door je online cursussen te verkopen kan je een inkomen genereren met iedere verkoop. Zeker passief dus, je maakt één keer die cursus en daarna ontvang je bij iedere aankoop geld van je cursist.

7. Bouw een online community om een passief inkomen te genereren

Ook een online community kan je een passief inkomen opleveren. Belangrijk is dat je bedenkt wat jouw toegevoegde waarde is (of kan zijn) met zo’n online community.

Er zijn natuurlijk al voldoende communities of groepen op social media die gratis zijn. Denk daarbij aan groepen op Facebook. Maar deze hebben ook hun nadelen.

Met een besloten community zou je leden bijvoorbeeld geld kunnen vragen waarmee je jouw passieve inkomen genereert. Bedenk je wel dat je echt wat extra’s te bieden moet hebben ten opzichte van alles wat nu al gratis verkrijgbaar is. Anders heeft het geen nut.

8. Influencer ‘worden’

Dit klinkt misschien wel een stuk makkelijker dan het is. En ook een influencer moet werken voor zijn of haar geld, vergeet dat niet. Daarnaast kost het je aardig wat tijd om een schare fans op te bouwen die jou als influencer zien natuurlijk.

Maar ben je eenmaal bekend en geliefd onder jouw doelgroep dan is dat een stevige basis om een passief inkomen mee te genereren. Denk bijvoorbeeld aan een youtube kanaal waarop je video’s veel bekeken worden en waar je advertentie inkomsten uit haalt.

e-book schrijven en publiceren om passief inkomen te creeren

9. E-book schrijven voor een passief inkomen

Een totaal andere manier om een passief inkomen op te bouwen is bijvoorbeeld door het schrijven van e-books.

Je kan e-books schrijven over allerlei onderwerpen die gerelateerd zijn aan kennis opdoen. Stel; iemand wil meer weten over affiliate marketing en jij bent daar goed in? Dan zou je een e-book kunnen schrijven over dit onderwerp. Verkoop je dat e-book dan is dat dus passief inkomen.

Maar als jij een echte schrijver bent -in hart en nieren- dan is het schrijven van een roman of een thriller in de vorm van een e-book misschien eerder iets voor jou. Wist jij dat je je e-books te koop kan aanbieden op bijvoorbeeld Kobo?

Dat kan onder andere via Kobo Writing Life.

10. Een kamer in je huis verhuren via airbnb

Ik weet niet of het nog zo makkelijk is als een aantal jaren geleden, maar een kamer in je huis verhuren via airbnb was toch wel een van de makkelijkste manieren van het genereren van passief inkomen.

11. Beleggen in aandelen en obligaties

Soortgelijk als het investeren in bitcoins is natuurlijk ook het investeren in aandelen of obligaties. Alleen wat minder risicovol. Maar vaak ook met wat minder rendement, een logisch gevolg van het risico dat je wel of niet loopt.

Meer weten en lezen over het genereren van een passief inkomen?

Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht aan gespendeerd aan het genereren van een passief inkomen. Er zijn ook een aantal goede boeken over geschreven.

Goede boeken over dit onderwerp

Het boek ‘Poor dad, rich dad’ van Robert Kyosaki staat goed aangeschreven als het gaat om het verdiepen in genereren van een passief inkomen. Ook vertaald in het Nederlands trouwens (Rijke pa, arme pa).

Op een prettig leesbare manier leert hij je hoe geld verdiend wordt en hoe je je inkomen kan laten groeien. Maar ook hoe je het kan behouden en voor je kan laten werken en wat de beste manier is om financieel voor uzelf te zorgen.

Een werkweek van 4 uur is het boek van Timothy Ferriss.

Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed. Of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

Think and grow rich van Napoleon Hill

Een boek dat je alle ins en outs meegeeft over je mindset. En hoe je die kan ‘gebruiken’ voor je persoonlijke ontwikkeling en eigen succes.

Met meer dan 70 miljoen verkochte exemplaren een hit en musthave voor iemand die meer weer leren over passief inkomen genereren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven