Een heerlijke kip Alfredo met pasta uit de slowcooker

Een lekkere romige kip Alfredo met penne pasta uit de slowcooker is wat mij betreft écht comfort food. Ik kan er zo enorm van genieten om dit te eten, en het is in de slowcooker ook nog eens heel eenvoudig te maken. Deze kip Alfredo maak ik met courgette en champignons, lekkere kipkruiden, nog wat andere ingrediënten en kookroom. Na een prep tijd van ongeveer 10-15 minuten zet je de slowcooker voor 4 uur op low en daarna is je avondeten klaar.

Wist jij trouwens dat de pasta Alfredo meer dan honderd jaar geleden bedacht werd door Alfredo di Lelio? Vandaar de naam natuurlijk! Hij serveerde dit gerecht in zijn restaurant in Rome. Het recept dat hij toen bedacht bestond overigens maar uit 3 ingrediënten, namelijk pasta (fettucini), boter en parmezaanse kaas.

Nu zullen sommigen van jullie misschien watertanden als je deze ingrediënten leest, maar voor mij mag een avondmaaltijd -naast heel erg lekker- ook wel een tikkie gezond zijn. Vandaar ook dat er bij mij wat meer ingrediënten in mijn slowcooker gerechten gaan. Zo ook in dit recept, maar de smaak wordt er zeker niet minder door.

Sterker nog, ik denk zelfs dat mijn kip Alfredo pasta uit de slowcooker lekkerder is dan het originele recept! Maar jij mag er zelf over oordelen als je dit recept gekookt hebt.

Kip Alfredo pasta maken in de slowcooker

Ingrediënten voor de kip Alfredo uit de slowcooker

  • 600 gram kipfilet
  • pakje kookroom (250ml)
  • 2 courgettes
  • 1 bakje champignons (250 gram)
  • 150 gram belegen geraspte kaas
  • 300 gram mini penne
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 3 theelepels witte wijn azijn
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kipkruiden
  • 1 eetlepel Garlic & Herb kruiden van not just BBQ (of wat Italiaanse kruiden)

Je kan bovenstaande ingrediënten allemaal zo bij elkaar gooien in de slowcooker om je pasta kip Alfredo te maken, maar ik zou de bereiding van dit heerlijke pasta gerecht toch iets genuanceerder willen doen zodat je écht de lepel aflikt bij het eten ervan. Volg dus onderstaande bereidingswijze voor de lekkerste kip Alfredo variant.

Slowcooker e-book
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-book:
60 heerlijke slowcooker recepten
Gewone ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
75 pagina’s en slechts 13 cent per recept!

slowcooker ebook

 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Hoe maak ik pasta kip Alfredo in de slowcooker?

  • Snij de kipfilet (of koop blokjes kipfilet)
  • Marineer de kipfilet met de kipkruiden en de not just BBQ kruiden (of Italiaanse kruiden)
  • Snipper de ui en pers de knoflook
pasta Alfredo in de slowcooker maken

Ben jij een fan van even het vlees bakken van te voren? Vaak komt dat de smaak ten goede, dus als je daar even de tijd voor hebt dan is dit erg lekker: fruit de ui en knoflook met wat olijfolie even aan in de pan en bak de kipfilet 2 minuten mee, daarna leg je dit kipmengsel op de bodem van de slowcooker. Heb je hier geen tijd voor? Dan gooi je het gewoon rauw in de slowcooker.

  • Voeg de kookroom toe en azijn toe
  • Snij de courgette in plakken en in kwarten (mogen grove stukken zijn) en de champignons door de midden (hele grote champignons snij je in kwarten)
  • Voeg de courgette en champignons toe aan de kip Alfredo in de slowcooker
  • verkruimel het bouillonblokje erover
  • Zet de slowcooker voor 4 uur op low
  • 15-20 minuten voor het einde voeg je de penne en de kaas toe, even roeren.
  • Na 15 minuten is de penne gaar
  • Schep de pasta kip Alfredo uit de slowcooker op je bord en garneer met de peterselie

Met een super korte prep tijd heb je op deze manier een heerlijk gerecht klaar als avondeten waar door het hele gezin van gesmuld wordt, zeker weten!

Wil jij zelf ook graag leren experimenteren met koken, en doorgroeien naar een heuse hobbykok in jouw eigen keuken? Dan is deze online cursus om te koken wellicht wat voor jou. Check hier voor meer informatie.

Heb jij mijn variant op de kip Alfredo pasta in de slowcooker gemaakt? Dan hoor ik uiteraard graag wat je ervan vond, laat dus zeker even een reactie achter. En wil je het recept graag opslaan, dan kan dat door op het hartje rechts onderin te klikken.

6 gedachten over “Een heerlijke kip Alfredo met pasta uit de slowcooker”

  1. Hoi,
    Ik heb je e-book ontvangen en de snert is erg lekker en vooral erg makkelijk
    en al helemaal met voorgesneden groente.;-)
    Gisteren de bruine bonensoep gemaakt voor maandag. Dat wordt nog even proeven.
    Ga dit recept met kip komende week proberen.
    Heb je ook foto”s / filmpje van ‘deegrecepten’. Want dat met die theedoek lijkt mij toch wel dingetje.
    Ook fijn dat je met nieuwe recepten komt.
    Bedankt.

    1. Dankjewel Joke voor je uitgebreide reactie en wat fijn dat je de recepten lekker vindt. Als je bij de zoete recepten kijkt dan vindt je daar ook de nodige foto’s. Die theedoek onder de deksel is helemaal niet spannend hoor. Je doet de theedoek gewoon onder de deksel en de deksel weer op de pan. Zo vangt die het vocht op waardoor je gerecht niet te nat wordt. Te gebruiken bij de deegrecepten, maar ik doe het ook soms bijvoorbeeld bij hachee ofzo, maar dan niet gelijk in het begin. Het zorgt er in ieder geval voor dat je de saus vaak niet meer hoeft in te dikken.

  2. Vandaag jouw Alfredo’s kip recept gemaakt in de Action slowcooker.
    Uitermate goed geslaagd. Was een heerlijke maaltijd.
    Mijn vrouw vond het ook erg lekker.
    Als 73 jarige lekker bezig geweest vanmiddag. De Slowcooker deed wel de rest.
    Heeft Momsatwork ook een facebook pagina…?

  3. Avatar foto
    yvonne oude elferink

    Bedankt voor jouw geweldige recepten, echt een mooi boekwerk en heel fijn dat ik ook nieuwe recepten mag ontvangen.
    Ik heb reclame gemaakt op slowcooker site Facebook, eerste boek waar ik van zeg, “hier heb ik wat aan”. Bedankt

    1. Wat een lieve reactie Yvonne, dankjewel! Voor mij is het super fijn om te horen dat je mijn recepten zo lekker vindt, dit soort reacties zorgen ervoor dat ik gemotiveerd blijf om nieuwe recepten te blijven plaatsen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven