Pasta met kip en kerrie uit de magnetron, bizar maar waar!

Een pasta met kip en kerrie uit de magnetron? Ik snap dat je je daar niets bij voor kan stellen, maar een van onze lezeressen zweert erbij. Zeker als je niet veel tijd hebt is dit een bijzonder smakelijk gerecht om snel op tafel te krijgen.

Pasta met kip en kerrie van Ricky

Afijn, het recept is dus van Ricky en zij is overduidelijk fan van deze pasta met kip kerrie. Ikzelf heb hem inmiddels ook geprobeerd en moet zeggen dat ik de smaak echt wel kan waarderen. Het idee van kip uit de magnetron was even wennen voor mij maar ik vind deze pasta met kip erg lekker smaken en uiteraard geeft de kerrie een extra touch.

pasta met kip kerrie

Ingrediënten pasta met kip kerrie

Wat heb je nodig om deze overheerlijke pasta met kip kerrie te maken? Ik ga bij dit gerecht uit van 4 personen.

  • 2 ui
  • boter
  • 1 bakje champignons
  • 3 kipfilets
  • scheutje congnac
  • kerrie
  • boursin cuisine

Meer overheerlijke diner gerechten vind je hier

Hoe maak je pasta met kip kerrie?

Deze pasta met kip kerrie is zoals gezegd een easy gerecht. Volg onderstaande bereidingswijze en je hebt binnen no-time een heerlijke pasta op tafel staan.

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, het maakt niet uit welke pasta je pakt. Snijdt de kipfilets in stukjes.

Snijdt de uitjes fijn en doe deze met wat vloeibare boter en peper in een magnetronschaal met deksel. Even schudden en op hoog vermogen 2 minuten in de magnetron zetten, met deksel erop.

Snijdt terwijl een bakje champignons aan plakjes. Doe de champignons bij de uien en plaats dit weer voor 2 minuten op hoog vermogen in de magetron.

Voeg de blokjes kipfilet toe aan de uien en de champignons en zet deze op 600 watt voor circa 4 minuten in de magnetron. Hou deze tijd even in de gaten want het hangt af van de grootte van je kipblokjes en het vermogen van de magnetron.

Blus hierna het geheel af met een scheutje cognac en roer er wat kerrie door. Zet nogmaals op hoog vermogen 3 minuten in de magnetron.

Als laatste schep je de beker boursin cuisine erdoor plaats je het geheel nog even terug in de magnetron om te verwarmen. Roer de pasta naar keuze erdoor en je pasta met kip kerrie is een feit. De cognac is smaakbepalend en die zou ik niet willen missen. Ik hoor graag van je als je deze pasta met kip en kerrie gemaakt hebt hoe hij je bevallen is! Heb je wat meer tijd? Dan kan je ook pasta maken in de slowcooker, wist je dat?

Lees ook: heerlijke courgette spaghetti voor als je minder koolhydraten wilt eten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here