Pasta met spinazie en spekjes: snel, gemakkelijk en heel erg lekker

Het kan altijd. Je kan er lekker mee variëren. En de meeste kids likken er hun vingers bij af. Si, we hebben het natuurlijk over pasta. Van spaghetti tot macaroni en van tomatensaus tot een lekkere roomsaus… Met pasta kan je eindeloos blijven variëren en fantaseren. Gooi gewoon alles in de pan wat je lekker vindt, en meestal smaakt het nog fantastisch ook. Kook je toch liever met een recept? Dan hebben we hier een heel lekker pasta recept voor je. Heb jij al eens pasta met spinazie gemaakt?

Een heerlijk recept om het hele jaar door te maken… Deze pasta met spinazie en spekjes kan zowel in de zomer als wanneer het hartje winter is. Je kan natuurlijk altijd extra ingrediënten toevoegen naar smaak. Maar volgens onderstaand recept is ‘ie ook al om je vingers bij af te likken!

Lees ook: De lekkerste recepten voor de slow cooker

Pasta met spinazie

Pasta en spinazie zijn een gouden combi. En hoewel pasta niet al te gezond is, compenseert de spinazie dat wel weer. Die zit namelijk boordevol mineralen en vitamientjes! Popeye was er niet voor niks fan van 😉 .

Als je kijkt naar vitamines kan je het beste vragen wat er níet in spinazie zit. Ze zouden het ook het Groene Goud kunnen noemen 😉 . Leest u even mee? Spinazie bevat onder andere vitamine K, vitamine B2 en B6 en vitamine A en vitamine E. ’n Heel alfabet aan vitamines dus.Juist omdat het zo gezond is kan je best een keer per week spinazie op het menu zetten. Krijgen je kids daar nou lange tanden van? Ga dan eens voor dit recept van pasta met spinazie. Lekker, gezond, gemakkelijk en ook fijn: heel snel klaar.

Want het is bij uitstek een recept voor working mams: zeer geschikt als snel net-uit-het-werk-en-de-kindjes-hebben-HONGER-recept! Bovendien gemaakt van ingrediënten die je altijd wel in huis hebt of kunt hebben. En, last-but-not-least, kindjes vinden dit ook erg lekker. Die van ons wel in ieder geval.

Pasta met spinazie, spekjes en ei

 

Marijke heeft voor ons een fotoverslag gemaakt. Maar wees gerust: het recept is zo makkelijk dat je dat eigenlijk niet nodig hebt. Zie het maar als decoratie 😉 .

Benodigdheden

Spekjes, eieren, (diepvries)spinazie, uien en spaghetti of andere pasta.

Kook de pasta. Snijd de ui en bak de spekjes. Voeg vervolgens de ui toe en bak deze ook mee. Voeg vervolgens 3 rauwe eieren toe. Nu moet je het geheel goed door elkaar mengen. Maak er maar een soort scrambled eggs van. Nog even de spinazie toevoegen. O, en de pasta natuurlijk 😉 .

En je maaltijd is al klaar! Serveer in een mooie schaal, of gewoon, lekker snel in de wok. Scheelt tijd én afwas 😉 . Met een stokbroodje kruidenboter en tomaten-mozzarellasalade maak je je diner helemaal af. Eet smakelijk!

Lees ook: Meals that get you laid – echt mannenboek over koken en seks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven