Pasta met tonijn die je in no time op tafel zet: ’n top recept voor drukke dagen

Je kent ze wel: van die dagen dat werkelijk álles in het honderd loopt. De kids laten het net als manlief afweten… En zelfs de hond lijkt tegen je te zijn. Op je werk zit het tegen. En als je jezelf er eindelijk toe hebt kunnen te zetten de keuken in te gaan blijkt die geplunderd. Door de bewuste kinderen die je toch al achter het behang kan plakken. Dan nog maar een tripje naar de supermarkt? Misschien hóeft het niet. Want dit recept voor pasta met tonijn kan je zelfs maken als je bij-na niks in huis hebt. Al is tonijn natuurlijk wel een must 😉 .

Heel veel meer dan de basic ingrediënten die waarschijnlijk toch al in je voorraadkast staan heb je voor dit recept voor pasta met tonijn niet nodig. Dus, drukke mama, schenk jezelf vooral een wijntje in. En gun jezelf nog een half uurtje op de bank. Want de pasta met tonijn is in no time klaar. Oh, en zo gemakkelijk te maken dat papa het ook best aan kan.

Lees ook: Ook lekker: Tagliolini Puttanesca (en het klinkt nog spannend ook)

Pasta met tonijn

Het is mooi meegenomen: ook onze kids zijn dol op mijn pasta met tonijn. Dat komt goed uit, want deze mama heeft het vrij druk… En dus staat deze pasta minimaal eens in de 2 weken op het menu 😉 . Wil jij het ook eens uitproberen? Hieronder vind je het recept voor de heerlijke pasta.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • courgette
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 bekertje crème fraîche
  • rode pesto
  • pasta naar keuze
  • peper en olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de ui fijn. Doe de uitjes met peper en olijfolie in een magnetronschaal met deksel en schudt even door elkaar. Zet de schaal op hoog vermogen 2 minuten in de magnetron. Snijd ondertussen een gewassen courgette aan blokjes. Doe de courgette bij de uien. Schud het geheel goed door, en verhit het nogmaals 3 minuten op hoog vermogen

Schep 2 blikjes uitgelekte tonijn door de groentes en een groot bekertje crème fraîche. Voeg er ook een grote eetlepel rode pesto aan toe. Verwarm de schaal nogmaals met deksel in de magnetron circa 3 minuten op 600. Tussendoor moet jemisschien even roeren. Serveer de saus met een lekkere pasta naar keuze. En je pasta met tonijn maaltijd is klaar! Zeg nou zelf, is dit een culinair snelheidsrecord? 😉

Nog sneller pasta met tonijn maken? Laat de courgette weg, en doe samen met tonijn uitgelekte doperwtjes erdoor.

Lees ook: Meer vis eten is gezond – ga met Jamie Oliver voor het neusje van de zalm

1 gedachte over “Pasta met tonijn die je in no time op tafel zet: ’n top recept voor drukke dagen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven