Pasta met zalm, courgette en pesto

Een van mijn favoriete recepten is pasta met zalm, courgette en groene pesto. Jammer maar helaas lust de man in huis geen zalm, en heb ik nooit veel zin om verschillende gerechten te koken.

Dat is dan ook de enige reden dat we deze pasta met zalm en courgette niet zo vaak eten. Alleen op de momenten dat manlief niet mee-eet. Wil je graag een koolhydratarme variant maken? Dan kies je een koolhydraatarme pasta, of gebruik je courgette spaghetti in plaats van pasta.

pasta met zalm en courgette

Pasta met zalm, courgette en pesto

Deze pasta is niet alleen verschrikkelijk lekker, hij is ook nog eens erg makkelijk om te maken. Hieronder lees je wat je nodig hebt en hoe je het maakt.

Ingrediënten pasta met zalm en courgette

  • 1 courgette (of eventueel prei ter afwisseling)
  • een paar eetlepels groene pesto
  • bekertje crème fraiche
  • 250 gram gerookte zalmfilet of zalmsnippers
  • tagliatelle of een andere pasta
  • peper en zout naar smaak

Pesto uit een potje is heerlijk, maar zelf pesto maken is (bijna) net zo makkelijk en toch écht een stukje lekkerder. Daarnaast is het recept van bovenstaande pesto ook nog eens koolhydraatarm. Een aanrader dus.

Wil je nog beter letten op de gebruikte koolhydraten dan kan je ook in plaats van de standaard tagliatelle of pasta dus een koolhydraatarme variant toepassen. Ze smaken prima en zorgen er tegelijk voor dat dit recept past binnen een koolhydraatarm eetpatroon.

Bereiding van de pasta met zalm en courgette

Groente snijden (courgette in partjes of stukjes en de prei in ringetjes) en in de hapjespan doen. Na circa 5 minuten bakken voeg je de pesto en de creme fraiche toe en daarna als laatste de zalm in reepjes of snippers.

Voeg peper en zout naar smaak toe. Even lekker doorbakken en ondertussen de pasta koken.

Als de pasta gaar is dan roer je de saus met zalm en courgette erdoor heen en je eten is klaar om op te dienen.

Pasta met spinazie en spekjes is ook heel lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven