Pasta met zalm: sneller klaar dan het duurt om het bordje leeg te eten

We hebben aan onze ‘culinaire afdeling’ gewerkt… En naar aanleiding van verschillende ingezonden recepten zijn er weer wat lekkere gerechten aan de website toegevoegd! Het zijn stuk voor stuk lekkere maaltijden, die wel snel gemaakt kunnen worden. Dan maar een keertje diepvries vis in plaats van verse; da’s toch ook geen ramp? Tenzij je kids helemaal niet van vis houden natuurlijk 😉 . Dan zou ik deze pasta met zalm niet op tafel zetten… Maar niet getreurd, want er blijven genoeg ‘snelle happen’ over!
En als jij denkt dat een snelle hap per definitie ook ongezond is, heb je het mis hoor mama. Kijk maar eens naar het recept voor pasta met zalm (of nog beter: maak het!) en oordeel zelf 😉 .

Snel, lekker én gezond

Voor elk recept dat je door de week snel in elkaar wilt flansen geldt: zorg dat je alles al in huis hebt. En maak het eerst op een niet-werk-dag om ’te oefenen’ Dan kun je het uit je hoofd doen op werkdagen en dat verandert de keukenstress aanzienlijk 😉 .

Ik noem deze pasta met zalm ook wel ‘Pasta Voor Luie Vrouwen’. Want ik heb ook wel eens gewoon geen zin omdat ik eindelijk in het laatste zonnetje zit met een boekje. Zo. Daar mogen we ook wel eens recht op hebben toch?

Pasta met zalm (mijn ‘luie vrouwen pasta’)

Deze pasta is dus lekker, en super snel klaar. Waarschijnlijk doe je er net zo lang over om onderstaand recept te lezen als het te maken. Bij wijze van spreken dan 😉 …

Bereidingswijze

  • Kook pasta naar keuze.
  • Ontdooi 2 moten zalm in de magnetron en snijdt ze in stukken
  • Snijdt een ui fijn of gebruik een zakje uien
  • Doe ze in een magnetronschaal met deksel en zet met wat vloeibare boter en italiaanse kruiden 2 minuten op hoog vermogen (met deksel)
  • Snijdt intussen 1 ons gerookte zalm aan reepjes, doe ze samen met een bakje garnalen en de ontdooide zalmmoten in de schaal bij de uien, roer door met een scheutje witte wijn (no worries, de alcohol verdampt, gebruik anders citroensap)
  • Zet nogmaals op hoog vermogen, 2 minuten met deksel
  • Schep er een kuipje Mascarpone erdoor, rasp wat citroenschil erover (niet nalaten), goed roeren, deksel erop doen.
  • Kook intussen pasta zoals je gewend bent en schep die er ook door.

Tip: neem wat handen verse spinazie, doe ze in een dubbel vergiet en giet er kokend water overheen. Direct het vergiet eruit nemen, nootmuskaat erover en door de pasta scheppen.

Lees ook: Curry met tilapia die je binnen 10 minuten op tafel zet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven