Het duurt niet lang voordat ik het hier thuis ook op tafel ga zetten; Pasta Puttanesca. Ik ga het alleen niet van te voren aankondigen. Er zit namelijk vis in. En daar is de man geen fan van. Maar ik kan je nu al verklappen, je proeft het eigenlijk niet echt! De vis die in deze Pasta Puttanesca gaat, dat is namelijk ansjovis. En aangezien deze ansjovis helemaal smelt blijft alleen die heerlijk zoute smaak aanwezig. Ik vrat er persoonlijk mijn vingers bijna bij op.
Pasta puttanesca met ansjovis, een recept van mijn broer
Nu ga ik zelf niet met de eer lopen strijken natuurlijk, want zoals gezegd… ik heb het zelf nog niet eens gemaakt. Ik heb alleen maar deel mogen uitmaken van het voorbereidingsproces. En mogen roeren. En het mogen eten 😉 . Gelukkig maar, want anders had ik niet geweten hoe lekker het was geweest!
Lees ook: zalm pasta, ook heel lekker voor de liefhebber!
Eerlijk gezegd zou ik zelf ook niet zo snel een gerecht maken met ansjovis. Maar ik moet toegeven dat deze Pasta Puttanesca echt ontzettend lekker was. En niet eens zo moeilijk om te maken. Ook een keer proberen? Hierbij het recept. Voor mezelf en voor jou 😉 .
Pasta puttanesca, wat heb je nodig?
De ingrediënten die je nodig hebt voor 4 personen vind je hieronder.
- 2 rode uien
- 15 ansovisjes (meer mag ook, aanpassen aan eigen smaak)
- 2 blikjes gepelde tomaat
- marjoraan (oregano mag ook)
- verse basilicum (handvol)
- handje kappertjes
- handje olijfschijfjes
- veldsla
- parmezaanse kaas
- olijfolie
- pepertje
- knoflook
Bereiding Pasta puttanesca
Broerlief geeft te kennen dat deze pasta puttanesca officieel 40 minuten moet pruttelen, maar dat hij dat zelf ook nooit doet. Gelukkig maar, want na de voorbereiding nog 40 minuten pruttelen vind ik zelf echt teveel voor doordeweeks in ieder geval.
Afijn. Je begint met het snipperen van de rode ui. Die gaat vervolgens in de wok en die bak je net zo lang op een zacht vuurtje totdat deze zacht begint te worden en bijna begint te caramelliseren.
Ondertussen voeg je de geperste knoflook toe en een half gesneden pepertje. Tenzij je van echt pittig houdt, dan pak je een hele. Met de kinderen vind ik dat echter nog geen succes.
De ansjovis snij je in stukjes en voeg je ook toe aan de pan. Blijven roeren op een gemiddeld vuur. De ansjovis moet een soort van smelten. Als deze ansjovis voor je gevoel bijna ‘weg’ is dan voeg je de blikjes gepelde tomaten toe. Dit geheel laat je een tijdje pruttelen, zo ongeveer 20-30 minuten en het mag iets indikken.
Liever geen vis? Dan is deze pasta met kip kerrie iets voor jou!
Doe de verse marjoraan erdoor. Als je dit niet kent (wat ik overigens volledig begrijp, ik kende het ook niet maar broerlief tovert het zo uit zijn tuin 😛 ) dan gebruik je oregano. Ook goed!
Een handvol verse basilicum toevoegen en de kappertjes en olijfschijfjes erdoor roeren. Nog even laten doorwarmen terwijl je de parmezaanse kaas schaaft. Of je haalt hem uit een zakje. Alles voor het gemak 😉 .
Pasta puttanesca serveren
Uiteraard serveer je deze puttanesca saus met een heerlijke pasta. Dat kan spaghetti zijn of tagliatelle. Of spaghettini, ook goed ;). Beetje veldsla erbij en je bent klaar.
Geniet ervan!
ps… ben jij een echte pasta liefhebber? Dan is een van onderstaande kookboeken zeker een aanrader!
Wat een heeeeeerlijk recept, ben er bijna “ verslaafd” aan 😉.
Ah dankjewel, dat is lief ;). Ik hoop dat je nog lang van dit recept mag genieten!
Ben gek op pasta puttanesca. Ik doe er zelf altijd nog een blikje tonijn door. Ga jouw recept zeker ook proberen (maar dan wel mèt tonijn 😉 )
Oh met tonijn klinkt ook lekker Esther! Laat me even weten wat je ervan vond als je het geprobeerd hebt!