Pastinaaksoep in de slowcooker; heerlijk recept en snel klaar

Wij eten zeker een keer per week soep, vanwege het gemak maar ook omdat we het hier in huis allemaal lekker vinden. Verder kan je uitstekend restjes in de koelkast verwerken in je soep, dus dat is ook fijn. Zo ook in deze pastinaaksoep uit de slowcooker.

Ik geef je natuurlijk hier het recept met de ingrediënten waarmee je de pastinaaksoep heerlijk op smaak krijgt! Want naast pastinaak gaan er ook uien, prei, knoflook, slagroom, laurierblaadjes en groentebouillontabletten in. Na 8 uur op low in de slowcooker is jouw pastinaaksoep klaar!

pastinaaksoep slowcooker

Pastinaaksoep in de slowcooker

Je hebt niet zo heel veel bijzonders nodig om een lekkere pastinaaksoep te maken, zeker niet als je deze in de slowcooker maakt, want dan komt de smaak nog meer tot zijn recht. Dat geldt uiteraard voor alle slowcooker recepten. Maar aan verschillende soorten groenten heb je in ieder geval minder nodig dan de erwtensoep uit de slowcooker.

Dit gerecht is voor 4 personen.

Ongeacht of je een slowcooker hebt of je fornuis gebruikt, deze kookcursus geeft je de vaardigheden om als een chefkok te koken!

pastinaaksoep ingrediënten

Ingrediënten pastinaaksoep slowcooker

  • 3-4 pastinaken
  • 2 grote uien
  • 1 prei
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillontabletten
  • 800 ml water
  • pakje slagroom
  • takje peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • 2 laurierblaadjes
pastinaaksoep slowcooker ingrediënten

Pastinaaksoep in de slowcooker maken

De bereidingswijze is -uiteraard- weer heel simpel, zoals je van een slowcooker gewend bent.

  1. Snij de ui en prei in ringen
  2. Schil de pastinaak en snij deze in blokjes
  3. Schil de knoflook en snij deze in stukjes
  4. Doe de ui, pastinaak, knoflook, groentebouillontabletten, prei, het water en de laurierblaadjes in de slowcooker
  5. Zet de slowcooker voor 8 uur op low
  6. Verwijder de laurier (ik stop ze altijd in dit thee-ei, wel zo makkelijk)
  7. Pureer de soep met een staafmixer
  8. Voeg de slagroom, mosterd en zout en peper naar smaak toe, even doorwarmen en klaar
  9. Peterselie als garnering toevoegen
pastinaaksoep hazelnoot slowcooker

Tips om je pastinaak soep te garneren

Garnering doet al veel voor het oog, en uiteraard ook een beetje voor de smaak. De peterselie zit standaard in het soeprecept als ganering, maar je kan ook een lekkere twist aan de pastinaaksoep uit de slowcooker geven door onderstaande toe te voegen.

  • Rooster wat hazelnootstukjes in  de oven voor een bite
  • Schil vooraf wat schijfjes van je pastinaak (wel 4 pastinaken gebruiken dan, want anders wordt het wat te weinig voor in de soep), gril die in de oven en leg ze vlak voor het serveren op de soep.

Probeer dit slowcooker recept uit en laat je smaakpapillen dansen! Ik kan niet wachten om te horen wat je ervan vond. Deel je gedachten in de reacties hieronder!

7 gedachten over “Pastinaaksoep in de slowcooker; heerlijk recept en snel klaar”

    1. Hoi Betty, het grote voordeel is dat je alles in de slowcooker kan doen en er daarna geen omkijken meer naar hebt. Daarnaast gebruikt de slowcooker maar heel weinig energie. Dus ook al staat deze 8 uur aan, dan nog is het energieverbruik laag vergeleken met een half uur op het fornuis. Ik vind het zelf vooral prettig dat ik er niet bij hoef te blijven. Ik zet hem in de ochtend aan en kan dan de hele dag gewoon aan het werk. Ander voordeel: als er s’avonds op verschillende tijden gesport wordt kan iedereen op zijn eiegn moment hier warm eten uit de slowcooker halen.

  1. Goedemiddag,
    Ik had een vraagje mbt het recept.
    Ik zie op de foto’s prei liggen maar zie dit niet in het recept terug.
    Mag ik aannemen dat dit er wel in hoort?
    Ik hoor het graag.
    Kan niet wachten om het recept te proberen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven