Pastinaaksoep in de slowcooker; heerlijk recept en snel klaar

Wij eten zeker een keer per week soep, vanwege het gemak maar ook omdat we het hier in huis allemaal lekker vinden. Verder kan je uitstekend restjes in de koelkast verwerken in je soep, dus dat is ook fijn. Zo ook in deze pastinaaksoep uit de slowcooker. Maar ik geef je natuurlijk hier het recept met de ingrediënten waarmee je de pastinaaksoep heerlijk op smaak krijgt!

pastinaaksoep slowcooker

Pastinaaksoep in de slowcooker

Je hebt niet zo heel veel bijzonders nodig om een lekkere pastinaaksoep te maken, zeker niet als je deze in de slowcooker maakt, want dan komt de smaak nog meer tot zijn recht. Dat geldt uiteraard voor alle slowcooker recepten. Maar aan verschillende soorten groenten heb je in ieder geval minder nodig dan de erwtensoep uit de slowcooker.

Dit gerecht is voor 4 personen.

pastinaaksoep ingrediënten

Ingrediënten pastinaaksoep slowcooker

  • 3-4 pastinaken
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillontabletten
  • 800 ml water
  • pakje slagroom
  • takje peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • 2 laurierblaadjes

pastinaaksoep slowcooker ingrediënten

Pastinaaksoep in de slowcooker maken

De bereidingswijze is -uiteraard- weer heel simpel, zoals je van een slowcooker gewend bent.

  1. Snij de ui in ringen
  2. Schil de pastinaak en snij deze in blokjes
  3. Schil de knoflook en snij deze in stukjes
  4. Doe de ui, pastinaak, knoflook, groentebouillontabletten, het water en de laurierblaadjes in de slowcooker
  5. Zet de slowcooker voor 8 uur op low
  6. Verwijder de laurier (ik stop ze altijd in dit thee-ei, wel zo makkelijk)
  7. Pureer de soep met een staafmixer
  8. Voeg de slagroom, mosterd en zout en peper naar smaak toe, even doorwarmen en klaar
  9. Peterselie als garnering toevoegen

pastinaaksoep hazelnoot slowcooker

Tips om je pastinaak soep te garneren

Garnering doet al veel voor het oog, en uiteraard ook een beetje voor de smaak. De peterselie zit standaard in het soeprecept als ganering, maar je kan ook een lekkere twist aan de pastinaaksoep uit de slowcooker geven door onderstaande toe te voegen.

  • Rooster wat hazelnootstukjes in  de oven voor een bite
  • Schil vooraf wat schijfjes van je pastinaak (wel 4 pastinaken gebruiken dan, want anders wordt het wat te weinig voor in de soep), gril die in de oven en leg ze vlak voor het serveren op de soep.
RECENSIEOVERZICHT
smaak
bereiding
Joyce van de Pas
Druk, druk, druk. Bij mij zit er te weinig uren in een dag. Herken je dat? Ik ben getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die ik ook graag zo nu en dan achter het behang zou willen plakken. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer, eigenaar van MamsatWork.nl, en van Zazou.eu een webshop met hippe kinderkleding. Heb je vragen voor me? Mail me, ik geef je graag antwoord.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here