Paw patrol in Veiligheidsmuseum PIT, voor een goede middagbesteding!

Een bezoek brengen aan de Paw Patrol dag van het Veiligheidsmuseum PIT is een uitstekend uitstapje om met je kinderen te maken. De hele week zijn we druk in de weer met werk, kinderen huishouden, boodschappen, sporten, socializen. Een dag rustig aan doen is soms gewoon nodig. Lekker uitslapen, bijkomen van een nacht op stap en rustig aan beetje hangen en chillen, met of zonder vrienden of bekenden. Heeeerlijk. Ik kan altijd heerlijk lekker rondhangen in het weekend en even de boel de boel laten. Maar er op uit trekken en met de kinderen naar het Veiligheidsmuseum PIT blijkt ook een prima manier van vermaak!

Ik vertel je wat meer over het Veiligheidsmuseum en onze ervaringen, en daarnaast hebben we nog een leuke winactie voor je!

Veiligheidsmuseum PIT, Paw Patrol dag

Dat lekker uitslapen is sinds er kinderen zijn toch een beetje overrated. Voorheen pas om 6.00 in bed, nu om 6.00 al weer op, in mommy modus. Mijn kinderen zijn niet zo goed in de hele dag rusten en chillen. Met drie jongens moet er elke dag energie uit. En dat gaat vaak slecht binnenshuis. Het wordt al snel hangen als er geen binnenactiviteiten bedacht worden. Hangen gaat over in vervelen (ja zelfs op de tablet!) en dat wordt al snel ruzie maken. Een ochtend even hangen zonder schade lukt ons nog wel, maar daarna moet er toch echt wat beweging komen. Herken jij dat? Dan is een middagje Paw Patrol Veiligheidsmuseum PIT wellicht iets voor jou.

Veiligheidsmuseum PIT, Paw Patrol

 

Een ultieme weekendbesteding, Veiligheidsmuseum PIT

Hoe de het weekend in te vullen? Een ochtend chillen, en dan? Educatief naar een museum of meer sportief? Waarom kan het niet allebei? Een beetje beweging en ook wat opsteken, dat zou pedagogisch en bewegingtechnisch verantwoord zijn. Al googelend kom ik op een museum dat zich gespecialiseerd heeft in politie, ambulance en brandweer: Veiligheidsmuseum PIT.

Politie, brandweer en ambulance spreken tot de verbeelding

In het weekend verwachtte ik bij Veiligheidsmuseum PIT- zoals in zoveel musea – een enorme drukte maar dat viel alles mee. De jongens konden zich verkleden met politie- brandweer en ambulance kleding en liepen stoer en vol trots rond. Er waren veel oude brandweer auto’s en uitleg over brandjes blussen toen en nu. Het sprak tot de verbeelding dat vroeger mensen in een rijtje stonden om emmers door te geven en nu met een stoere brandweerspuit spuiten. Ze konden ook digitaal een brand blussen.

Lees ook: Marjolijn bezocht PIT Museum Almere met haar meiden

Interactief tot op het bot

Er is veel ruimte om rond te kunnen lopen en het is zeer interactief opgezet. Je krijgt pasjes om tests te doen “ben jij geschikt voor politie” of je kan helpen met spooronderzoek na een auto ongeluk. Je kan ook een echte cel inzien. Het is soms wel veel leeswerk maar ze hebben ook schermen en filmpjes met uitleg van ambulancepersoneel, politieagenten en brandweerlieden. Dit is voor peuters alleen wel wat te hoog gegrepen.

veiligheidsmuseum PIT, Paw Patrol

Jeej, een meeting met Paw Patrol!

Gelukkig hebben ze nu in het Veiligheidsmuseum PIT ook een nieuwe speurtocht voor de kleinere bezoekers en om de speurtocht te openen is er die middag een heuse meet & greet met twee pups van Paw Patrol, dus onze jongste van 2,5 kon zijn geluk niet op! Hij bleef in de rij staan om high fives en knuffels te geven aan zijn favoriete pups. De speurtocht was voor hem nog net iets te hoog gegrepen maar vanaf 3 jaar kan het met wat begeleiding prima.

De skelterbaan was bij alle kinderen favoriet. Het duurde even voordat ze doorhadden dat ze niet de snelste ronde moesten rijden maar de verkeersregels goed moesten naleven…

veiligheidsmuseum PIT

Uniformen van toen en nu. Auto’s van toen en nu. Maar ook oog voor vraagstukken van de toekomst, hoe kan verdere beveiliging ons beschermen zonder privacy te schenden.

De museumstoomtrein, een fantastisch uitje!

Het is geen dagvullend programma in het Veiligheidsmuseum PIT, maar wel een goede middagbesteding. De kinderen hebben wat opgestoken en hebben kunnen bewegen. Qua informatie voorziening en vormgeving is het wel iets meer gericht voor wat oudere kinderen, maar de kleintjes vinden het met al die zwaailichten ook al heel spannend. En de nieuwe Paw Patrol speurtocht is prima voor ze.

Winactie Paw Patrol middag

De lancering van de nieuwe PAW Patrol speurtocht bij PIT Veiligheidsmuseum in Almere is op 10 november. Om dit te vieren komen de PAW Patrol pups Chase & Marshall op bezoek in het museum. Doe de nieuwe speurtocht in het museum, doe mee aan de kleurplatenwedstrijd en ga op de foto met de PAW Patrol Pups! De Paw Patrol pups zijn in het museum aanwezig van 12:00 tot 16:00 uur.

Wij mogen 4 vrijkaartjes weggeven aan de liefhebber die graag met zijn of haar gezin naar het Veiligeheidsmuseum PIT gaat om ook de Paw Patrol speurtocht te doen. De winactie loopt tot vrijdag 9 november. Laat ons hieronder weten wat je het leukste lijkt aan dit museum en wie weet win jij.

⇒ Meer informatie over PIT Veiligheidsmuseum vind je hier.

5 gedachten over “Paw patrol in Veiligheidsmuseum PIT, voor een goede middagbesteding!”

 1. Dit lijkt me dus superleuk voor zowel mijn jongste dochter(!) van 4 die pawpatrol fan is als mijn oudste! Soms is het lastig een activiteit te vinden die voor beide meiden leuk is met het leeftijdsverschil…
  Een leuk uitje voor met opa en oma want daar zijn ze 10 november!

 2. mijn dochter, mega fan van paw patrol, en haar grote zus die brandweervrouw wil worden! kunnen ze samen op onderzoek uit!

 3. Avatar foto
  Judith Loerakker

  Wat een leuk museum, ik wist niet dat deze er was.
  Vooral het verkleedgedeelte zal aanslaan bij mijn kleuter en bijna kleuter ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven