Peach cobbler in de slowcooker; een heerlijk nagerecht!

Vorige week hadden we eters in huis en ik wilde graag wat bijzondere gerechten maken. Een daarvan was de varkenshaas in de slowcooker met rode portsaus. Deze was echt ontzettend lekker. Maar ik maakte ook een bijzonder nagerecht in de slowcooker, peach cobbler. Zo lekker en zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Een toppertje.

Je hebt namelijk echt niet veel ingrediënten nodig behalve een pak cakemix, perziken, roomboter, basterdsuiker en kaneel. Na 5 uur in de slowcooker heb je een heerlijk nagerecht!

peach cobbler slowcooker

Peach Cobbler in slowcooker maken

Net zoals alle andere slowcooker recepten is ook de peach cobbler heel eenvoudig om te maken. Het doet me een beetje denken aan de kaiserschmarren die je in Oostenrijk eet na een ochtendje skiën op de piste. Heerlijk en vooral ook vullend.

Om deze peach cobbler te maken in de slowcooker heb je hetvolgende nodig:

  • 1,5 blik (600 gram) uitgelekte perziken (je kan natuurlijk ook verse perziken gebruiken)
  • pak cakemix
  • 120 gram roomboter
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel

Gezond is anders, dat zie je wel aan bovenstaande ingrediënten voor deze peach cobbler. Maar hé, zo nu en dan mag je jezelf best wat verwennen.

Wil je jezelf nog meer verwennen? Schaf dan mijn e-book met 60 slowcooker recepten aan. Zo heb je alle overheerlijke recepten bij elkaar en hoef je nooit meer op zoek naar inspiratie.

Het maken van de peach cobbler in de slowcooker

Nu komt ’the fun part’, het maken van de peach cobbler in de slowcooker. Appeltje eitje. Of uhhh, beter gezegd: perzikje, perzikje.

peach cobbler
cobbler slowcooker
  • Leg de boter uit de koelkast zodat deze ietsje zachter kan worden
  • Snij de uitgelekte perzikken in stukken en doe ze in een kom
  • Vermeng de bruine basterdsuiker met de perziken en de kaneel
  • Doe het mengsel van perziken in de slowcooker
  • Strooi de cakemix er gewoon zo overheen
  • Maak plakjes van de boter en verdeel deze over de cakemix
peach cobbler in de slowcooker

Nou, je peach cobbler is klaar om in de slowcooker te starten met garen. Je zal het bijna niet geloven, maar het komt echt goed. Na 5 uur op low in de slowcooker is de peach cobbler klaar om te eten.

Tip: Om te voorkomen dat de cobbler te nat blijft kan je een theedoek onder de deksel van je slowcooker doen.

Verdiep je in de wereld van kruiden en ontdek de geheimen van chefkoks met de Kookuniversiteit. Ongeacht of je een slowcooker hebt of je fornuis gebruikt, deze kookcursus geeft je de vaardigheden om als een chefkok te koken!

peach cobbler in slowcooker

Na eventjes garen ziet de cobbler er zo uit. Geen gezicht natuurlijk, maar gewoon even volhoude, het komt echt goed. Ik heb tijdens de bereiding een paar keer de boel even omgeschept maar ik denk dat dat in principe niet nodig is. Het geheel blijft ongetwijfelt ook mooier als je dat niet doet.

Serveertip: ik heb de peach cobbler uit de slowcooker geserveerd met wat vanille ijs en walnoten er overheen. Zo ontzettend lekker!

Laat je me weten hoe erg je genoten hebt van deze heerlijke peach cobbler? Ook als je vragen hebt hoor ik het graag.

25 gedachten over “Peach cobbler in de slowcooker; een heerlijk nagerecht!”

  1. Hallo Mamsatwork Joyce,

    In Frankrijk dacht ik een lekkere cobbler te maken in de slowcooker
    1,5 blik perziken , uitgelekt , 1 eetlepel basterdsuiker en 2 theelepels kaneel.
    Alles door elkaar gedaan , in de slowcooker en 450 gr cakemeel erover gedaan.
    5,5 uur later garen op low , tussendoor 1 x gekeken het leek nergens op.
    Helaas was het niets geworden heel veel dikke en droge meelklonten.
    Dus jammer van de spullen en de stroom , heb aan de onderkant een flinke soepelheid perziken nog kunnen gebruiken !
    Wat is er mis gegaan ??
    Had ik het niet beter eerst alles door elkaar kunnen roeren ?

    Ps heb er ook nog een foto van gemaakt ,Groetjes Loes

  2. In het recept wordt gesproken over “cakemix” en er wordt ook nog bruine suiker gebruikt. Wordt het dan niet mierzoet?

    Met vr. Groet
    Marianne

    1. Hoi Marianne,
      Het is wel een zoet recept inderdaad, maar op een of andere manier komen smaken in de slowcooker minder sterk tot uiting (ook andere recepten in de slowcooker moet je vaak sterker kruiden). Maar je kan het uiteraard gerust een keer proberen zonder de bruine suiker. Misschien werkt dat voor jou beter?

  3. Avatar foto
    Conny Landzaat.

    Ik heb 1 blik perzikken gebruikt, na het uitlekken even droogdeppen en een theedoek tussen de deksel.
    Het laatste uur zelfs de theedoek verwijdert omdat ik bang was dat het te droog zou worden.
    Smaakt heerlijk en zo makkelijk te maken, ga ik zeker nog eens doen.

  4. Hai nou hij is klaar en ruikt goed echter het is 1 zompige natte cake geworden. Is dit de bedoeling of had ik de deksel vd slowcooker eraf moeten houden gedurende 5 uur slowcooken? Is het wijsheid morgen zonder deksel nog even op stand high door te warmen alvorens uit te serveren?

    Mvg Mw. Meijer

    1. Deze reactie is mosterd na de maaltijd. Ik heb ook geen slowcooker maar maak slowcooker recepten gewoon in mijn braadpan op een lage stand. Werkt prima.

  5. Ik lees nogal eens dat er een theedoek onder de deksel moet bij dit recept. Hier lees ik er niets over. Heb je dat wel gedaan? Zou het erg fijn vinden als je dat kunt laten weten.

  6. Vanavond met vijf personen en twee kinderen dit recept gegeten
    In een woord iedereen vond het lekker.Metwat ijs en slagroom.
    Gaan we meer eten.Groetjes Henk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven