Peach cobbler in de slowcooker; een heerlijk nagerecht!

Vorige week hadden we eters in huis en ik wilde graag wat bijzondere gerechten maken. Een daarvan was de varkenshaas in de slowcooker met rode portsaus. Deze was echt ontzettend lekker. Maar ik maakte ook een bijzonder nagerecht in de slowcooker, peach cobbler. Zo lekker en zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Een toppertje.

peach cobbler slowcooker

Peach Cobbler in slowcooker maken

Net zoals alle andere slowcooker recepten is ook de peach cobbler heel eenvoudig om te maken. Het doet me een beetje denken aan de kaiserschmarren die je in Oostenrijk eet na een ochtendje skiën op de piste. Heerlijk en vooral ook vullend.

Om deze peach cobbler te maken in de slowcooker heb je hetvolgende nodig:

  • 1,5 blik (600 gram) uitgelekte perziken (je kan natuurlijk ook verse perziken gebruiken)
  • pak cakemix
  • 120 gram roomboter
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel

Gezond is anders, dat zie je wel aan bovenstaande ingrediënten voor deze peach cobbler. Maar hé, zo nu en dan mag je jezelf best wat verwennen.

Het maken van de peach cobbler in de slowcooker

Nu komt ‘the fun part’, het maken van de peach cobbler in de slowcooker. Appeltje eitje. Of uhhh, beter gezegd: perzikje, perzikje.

peach cobbler
cobbler slowcooker
  • Leg de boter uit de koelkast zodat deze ietsje zachter kan worden
  • Snij de uitgelekte perzikken in stukken en doe ze in een kom
  • Vermeng de bruine basterdsuiker met de perziken en de kaneel
  • Doe het mengsel van perziken in de slowcooker
  • Strooi de cakemix er gewoon zo overheen
  • Maak plakjes van de boter en verdeel deze over de cakemix
peach cobbler in de slowcooker

Nou, je peach cobbler is klaar om in de slowcooker te starten met garen. Je zal het bijna niet geloven, maar het komt echt goed. Na 5 uur op low in de slowcooker is de peach cobbler klaar om te eten.

peach cobbler in slowcooker

Na eventjes garen ziet de cobbler er zo uit. Geen gezicht natuurlijk, maar gewoon even volhoude, het komt echt goed. Ik heb tijdens de bereiding een paar keer de boel even omgeschept maar ik denk dat dat in principe niet nodig is. Het geheel blijft ongetwijfelt ook mooier als je dat niet doet.

Serveertip: ik heb de peach cobbler uit de slowcooker geserveerd met wat vanille ijs en walnoten er overheen. Zo ontzettend lekker!

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here