Peeling of scrub; wat is het verschil en wat doe je wanneer?

Om een mooie egale en zachte huid te krijgen is het verwijderen van dode huidcellen heel belangrijk. Dit noemen we met een mooi woord: exfoliëren. Elke dag laat je huid ca. 30.000 dode huidcellen los, uiteraard worden deze van binnenuit weer aangevuld, zo schuift het rijtje telkens een stukje op. Om dit natuurlijke proces te helpen en zo een mooie stralende huid te krijgen en te houden kun je dus een peeling of scrub gebruiken. Maar was is nou precies het verschil?

Lees ook: In 3 minuten klaar met je gezichtsreiniging? Ga voor dit stappenplan!

Peeling of scrub?

Een peeling heeft weinig en hele fijne korreltjes. Het bevat een natuurlijk (of niet schadelijk) chemisch stofje, die de dode huidcellen als het ware losweekt. Denk aan enzymatische peeling, fruitzuurpeeling (AHA), salicylzuur (BHA), glycolzuurpeeling e.d.

Een scrub heeft grovere korrel en verwijderd de dode huidcellen door het schuren met deze korreltjes over je huid. Ook kun je scrubben met een speciale scrubhandschoen. Een scrub is daardoor meer geschikt voor je lichaam en een peeling voor je dunnere gezichtshuid. Een peeling of scrub zijn dus niet hetzelfde. Welke je kiest, hangt af van je huidtype én de staat waarin je huid verkeert.

Hoe gebruik je een peeling of scrub?

Breng de peeling of scrub altijd aan op een vochtige huid en in een ronddraaiende beweging. Zo krijg je het beste resultaat zonder je huid te beschadigen. Uiteraard zijn er ook nog vele soorten professionele peelings. Deze gaan over het algemeen wat dieper en zijn dan ook voorbehouden aan de specialist.

Zit er plastic in jouw scrub?

Om je ervan bewust te maken haal ik het nog maar eens aan. Er is al vaker over te doen geweest, maar ik vind het niet onbelangrijk, daarom noem ik het nog maar eens: Plastic Soep. Kort gezegd;  cosmetica fabrikanten van goedkope tot gerenommeerde dure merken, gebruiken goedkope plastic deeltjes in hun cosmetica. En dan heb ik het echt niet alleen over je peeling of scrub, maar zelfs tandpasta, lippenstift en shampoo staan in het rijtje. 

Voor het geval je geen idee hebt waar ik het over heb, lees de site van de Plastic Soup Foundation eens. Hierbij een lijst met te vermijden producten: code ROOD. En een lijst met code GROEN, oftewel: producten zonder microplastic. Ik hoop dat ik je hiermee gelijk wat bewuster heb gemaakt van wat je koopt voor jezelf en voor je kinderen… Maar vooral ook voor het milieu en de toekomst van onze kids!

Lees ook: Huidverzorging voor mannen – net zo belangrijk als voor de vrouw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven