Bereiding: 20 minuten
Ingrediënten:
- 400 gr Penne (of andere pasta)
- 250 gram zalm
- 250 gram garnalen
- Zout, peper
- 2 sjalotten
- 1 thl sambal
- 2 dl visbouillon
- 2 dl slagroom (1 pakje)
- 3 el gezeefde tomaten
- Parmezaanse kaas
Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing.
Saus:
Bak de sjalotten samen met de sambal in de olie. Voeg de zalm in stukjes toe (en de garnalen als het diepvriesgarnalen zijn). Bak dit even. Voeg de gezeefde tomaten en de bouillon toe en laat het een minuut of vijf zachtjes koken. (tot de zalm gaar is). Heb je verse garnaaltjes dan doe je die er nu pas bij. Voeg de slagroom toe en kook alles in tot het een goede dikte heeft (je kan ook nog binden met allesbinder of maizena). Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de saus door de uitgelekte pasta, bestrooi met Parmezaanse kaas. Lekker met een groene salade met olijven, en voor de kinderen schijfjes komkommer.
Smakelijk eten!
Dit recept is ingezonden door Petra Vulders