Peppermint; als wraak het enige doel is

Ik krijg er rillingen van, van de trailer van Peppermint. En ik heb hem al 3 keer gezien! Maar de rillingen komen nog steeds. Ik ga je zo vertellen waarom, maar ik vertel je eerst even wat meer over de film zelf.

Film Peppermint; actiethriller vol passie

De nieuwe actiethriller Peppermint van regisseur Pierre Morel (Taken, The Gunman) komt uit op 6 september 2018.  Jennifer Garner (Elektra, Daredevil, Alias)  speelt de hoofdrol in deze film vol actie en wraak.

Een film vol actie en wraak, maar met heel herkenbare issues, ook al ben je er nog niet mee in aanraking geweest. Vandaar ook mijn rillingen denk ik.

Garner speelt Riley, die getuige is van de gewelddadige moord op haar echtgenoot en dochter. Wanneer ze uit haar coma ontwaakt, traint ze jarenlang om zich te kunnen wreken op de daders. Wanneer Riley (Jennifer Garner) wakker wordt uit een diepe coma herinnert ze zich alleen nog hoe haar dochtertje en man voor haar ogen op brute wijze werden vermoord. Als het gerechtelijke systeem de moordenaars ook nog eens vrijuit laat gaan besluit Riley dat ze het heft in eigen handen moet nemen. Ze begint aan een tocht door de onderwereld van Los Angeles met slechts 1 doel: wraak!

Waarom de film Peppermint zo’n indruk maakt

Ik praat nu iets voor mijn beurt, want ik heb Peppermint nog niet gezien natuurlijk. Hij draait immers pas vanaf 6 september. Maar alleen al door de trailer weet ik dat dit een film voor mij is. Even geen Netflix film, maar een heftige bioscoopfilm. De trieste start van de verhaallijn probeer ik dan even naast me neer te leggen, want het gaat me om het gevoel dat Riley bij me teweeg brengt. Een gevoel van herkenning. Wraak.

Frank en ik hebben hier namelijk menig discussie over gehad. Stel dat iemand bewust je kinderen iets aan doet. Wat zou je dan doen?

Ik ben daar heel stellig in. Misschien wel iets te stellig, en ik geef toe… het is geen toffe houding. Maar ik weet dat ik alles op alles zou zetten om die betreffende persoon op de juiste wijze te straffen. En het is maar de vraag of dat ik de straf van de Nederlandse maatschappij dan ook de juiste straf vind. Natuurlijk weet ik dat je het heft niet in eigen hand mag nemen. Maar dat gevoel dat zit zo diep. Het is een soort van oermoeder-gevoel denk ik. En ook al heeft het gevolgen voor mijzelf, ik geloof niet dat ik op zo’n moment nog rationeel kan nadenken.

Rationeel nadenken over de gevolgen

Ook al heb ik diep respect voor mensen die dat wel kunnen. Zoals Frank bijvoorbeeld. Ik denk dat ik dat niet kan. Ik kom in een bepaalde overlevingsstand terecht. Een stand waarbij ik eerst handel. En daarna misschien denk. Zoals Riley van Peppermint. Maar dan ongetwijfeld wat minder stoer 😉 .

Hoe zou jij omgaan met zo’n soort situatie? Zou jij net als in Peppermint helemaal los gaan op de dader(s) die jouw gezin iets hebben aangedaan? Of zou je meer vertrouwen op de rechtspraak?

peppermint film

Winactie film Peppermint

Ik ben benieuwd naar jouw mening, en die mag je hieronder geven. Met het geven van je mening maak je kans op 3×2 vrijkaarten voor de film Peppermint en bovenstaande fantastische sweater.

 

51 gedachten over “Peppermint; als wraak het enige doel is”

 1. Zelf zou ik in de situatie zoals die van Peppermint, geen vertrouwen hebben in de rechtstaat. Ook ik zou als een berin-die-ruw-uit-haar-winterslaap-wordt-gewekt-en-op-een-Legoblokje-stapt diegene te pakken nemen die mijn gezin iets aan zouden doen.

 2. Nu zou ik zeggen: laat het recht zijn werk doen. Maar als je eenmaal in zo’n situatie zit zal ik er misschien anders over denken

 3. Wat een verschrikking om in zoiets verzeild te raken. Je moet kiezen tussen ratio en gevoel. Als je domme keuzes maakt trekt je gezin uiteindelijk aan het kortste eind. Ik hoop dus te kiezen om verstandig te zijn en niet in blinde woede voor revenge te kiezen.

 4. Avatar foto
  Ramona Van Leeuwen

  Ik kan me dat heel goed indenken, dat je onmachtig door een niets ontziende woede wordt ingenomen dat je niets anders meer kunt dan je eraan toe geven, en laten we wel zijn, als je zoiets overkomt zoals in de film het geval is, zou mijn gevoel zijn wat heb je te verliezen als je niets meer hebt?…

  Toevallig had ik het er van de week over met mijn negen jarige dochter, wat je als ouder zou moeten als je kind zou verdwijnen, of zou overlijden, ze Wilde graag weten of we in het eerste geval hemel en aarde zouden omdraaien om haar te vinden…natuurlijk zouden we dat doen,..ook als ik boos wegloop? …De vraag daarna, wat zou je voelen als mijn broertje en ik zouden doodgaan? (Oma is net overladen dus die vraag kon ik volgen), ik vertelde haar dat ik dan het liefst met ze mee zou gaan, want mijn gevoel geeft aan…. wat heb je nog als je niets meer te verliezen hebt?

 5. Over het algemeen ben ik best wel goed in rationeel denken, de verstandigste keuzes nemen enzo. Máár ik denk in zo’n situatie dat het oog om oog, tand om tand zou worden. Mijn vertrouwen in de rechtspraak is op zicht groot maar niet héél groot… ik hoop er nooit achter te komen, want ik kan niets garanderen 😉

 6. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Het liefst pak je zelf de daders, want je heb toch niks meer te verliezen.
  Maar voor de juiste weg is het voor laten komen bij de rechtbank en vertrouwen hebben in politie en de rechtbank.

 7. Ik zou meer vertrouwen hebben in de rechtspraak, uiteindelijk win je hier het meest mee (maar makkelijker gezegd dan gedaan, wanneer je daadwerkelijk in een dergelijke situatie zit)

 8. Avatar foto
  Soaray Lago Gonzalez

  de rechtspraak hier in NL is helemaal niets, dus ik ga zoals Riley vol op de daders. Ondanks dat mijn man en dochtertje niet terug krijg, ik zou niet stoppen vóór dat ik ze te pakken hebt desnoods met hulp van een buitenstaander. Ik ben erg benieuwd of Riley de daders pakt of niet, lijkt me een gave film.

 9. Ik denk dat ik eerst denk dat het allemaal niet echt is, vervolgens komt er wel ACTIE! (en eigenlijk vind ik het wel fijn dat ik niet weet hoe ik zal handelen, in de hoop zoiets nooit echt te hoeven meemaken)

 10. Ik heb niet zo’n vertrouwen in de rechtsspraak, maar ook niet in mezelf qua wraaknemen.
  Dat gaat vast niet goed.
  Daarom wil ik heerlijk meeleven met Riley die het wel kan!

 11. Natuurlijk mag je recht niet in eigen hand nemen, maar als het mijn kinderen zou betreffen sta ik niet voor mezelf in. Dus ja, het kan niet maar ik begrijp haar volkomen

 12. Vertrouwen op een rechtszaak heb ikzelf niet meer zo, maar zelf handelen dan zou ik eerst wel wat moeten trainen. Je familie is wel alles en daar zou ik zeker wel achter staan en er voor gaan als mij zo iets zou overkomen. Mama is boos in het nederlands!!!

 13. Oog om oog, tand om tand; dat is niets voor mij. Niemand mag die controle over mij hebben, dat ik hun zo haat, dat ik ze wil vermoorden. Ik geloof in vergeving. Dat is de enige manier waarop de daders berouw kunnen tonen.

  Lees hier het verhaal van een vrouw die tijdens een autorit een bevroren kalkoen door de voorruit in haar gezicht kreeg. Zij vergeeft de dader en pleit voor een lagere straf! https://www.theforgivenessproject.com/victoria-ruvolo

 14. Avatar foto
  Katrien Goossens

  Peppermint,… een klein snoepje waar heel wat pit in zit.
  Met mijn 153,5 cm ben ik zelf niet groot maar zit ik toch vol pit!
  een film die ik dus zeker wil zien.

 15. Avatar foto
  Dineke Wiersema

  Ik zou heel graag wel eens zelf willen handelen, helaas ben ik niet zo groot en sterk. Onze rechtspraak vind ik redelijk okay, al zou ik niet graag in zo’n situatie terechtkomen… ben benieuwd naar de film…

 16. Avatar foto
  Kirsten valize

  Mijn reactie zou precies zo zijn. Het rechtssysteem in Nederland stelt geen sodemieter voor. Kom je aan mijn gezin en dan vooral mijn kinderen dan vlucht, maar vinden zal ik je.
  Kan niet wachten om de film te gaan kijken

 17. Ook ik zou eerst handelen en zelf zorgen dat de dader zijn verdiende loon krijgt. Je moet er toch niet aan denken dat de dader wordt vrijgesproken door een administratief foutje.

 18. Deze wil ik heel graag zien! En die sweater is ook echt helemaal leuk.
  Je kinderen zijn je kostbaarste geschenk.
  Ik zou niet weten wat ik zou doen, hopelijk kom ik daar ook nooit achter.

 19. Klinkt echt als een film die je gezien moet hebben in de bioscoop, waag daarom graag mijn kans op de vrijkaarten en natuurlijk de heerlijke trui 🙂

 20. Avatar foto
  Anneke Veldhuijs

  Zoals ik er nu over denk zou ik vertrouwen op de rechtspraak. Maar wanneer zo iets verschrikkelijks mij daadwerkelijk zou overkomen, weet ik natuurlijk niet of ik nog wel zo rationeel ben. Volgens mij kan je deze vraag dus eigenlijk pas achteraf écht beantwoorden.

 21. Avatar foto
  Heidie van der Steeg

  Ik heb de preview gezien en was onder de indruk.
  Ik kan me een uitspraak van Angelina Jolie herinneren die me is bijgebleven.
  Het was iets van ” Mensen vinden dat ik zachter ben geworden sinds ik moeder ben, maar nu heb ik een reden om te moorden (ze bedoelde als iemand een van haar kinderen iets zou aandoen).
  Een beetje apart vind ik haar wel maar deze uitspraak begrijp ik als moeder helemaal.

 22. Als dit mijn gezin wordt aangedaan zal ik kapot van verdriet zijn en waarschijnlijk komen de meest gruwelijke haatgevoelens voor de daders naar boven waarvan ik niet eens wist dat ik ze had… Wraak nemen op de daders blijft natuurlijk altijd spoken in je hoofd. Alleen in deze film (zoals ik uit de trailer kan opmaken) wordt het allemaal wel uitvergroot. Kleine kans dat dit in het echt zal lukken. Ik mag hopen dat het Nederlands rechtssysteem betrouwbaar is en de daders uiteindelijk hun verdiende loon zullen krijgen. Karma is a bitch!
  Ben echt reuze benieuwd naar de film! Lang niet een goede film gezien!

 23. Avatar foto
  Anita te Gussinklo

  Peppermint lijkt me ook een heerlijk actie/thriller.
  En dat oer-moeder gevoel dat herken ik oor, kom niet aan mijn kind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven