Een Personal Assistant voor in het gezin? Slimme keuze!

Het moet maar in je opkomen, als Personal Assistant voor een gezin aan de slag gaan. Persoonlijk vind ik het een top idee! Want waarom zou je een hulp in de huishouding kiezen als je juist eigenlijk hulp nodig hebt bij andere dingen?

Want een beetje hulp kunnen bijna alle moeders wel gebruiken. Maar misschien heb jij juist die hulp wel nodig bij het ophalen van de kids van school. Of bij het wegbrengen naar allerlei sporten. Dan komt een Personal Assistant voor het gezin goed van pas. Lees maar eens verder over de mogelijkheden.

personal assistant voor het gezin

Wat kan een Personal Assistant voor je gezin betekenen?

In een druk huishouden is alle hulp welkom. Werk jij bijvoorbeeld als zzp’er van huis uit en kan je niet weg om aan het eind van de middag je kinderen van school te halen? Dan kan je misschien opa en oma een keer om hulp vragen als die in de buurt wonen.

Maar er zijn genoeg ouders die geen opa en oma in de buurt hebben. Hoe ga je dat dan regelen? In plaats van je in allerlei bochten te wringen is er een simpele oplossing. De Personal Assistant voor je gezin!

Joanna en Personal Assistant Mom

Joanna vond voor deze uitdaging een eigenlijk simpele oplossing. Geen Personal Assistant voor je bedrijf, maar een Personal Assistant voor het gezin. Om ervoor te zorgen dat het ook daar op rolletjes loopt en dat je -aan het einde van de dag- stressloos aan de avond kan beginnen.

Wat doet Personal Assistant Mom?

Je kan de Personal Assistant voor je gezin zien als je persoonlijke robotstofzuiger of boodschappen service. Maar ook als kok of misschien wel als taxi chauffeuse.

Jouw Persoonlijke Assistent kan je inzetten waar jij haar voor nodig hebt. Mits dat het aansluit op de besproken taken natuurlijk.

Zo werkt het

Heb je een Personal Assistant voor je gezin nodig dan kan je je aanmelden via het platform Personal Assistant Mom. Zij gaan dan aan de slag met de werving van personeel dat ingezet kan worden voor de persoonlijke ondersteuning van moeders. Voor jouw persoonlijke ondersteuning.

Om in een overvolle agenda een paar uurtjes extra handen ter beschikking te hebben. Zo kunnen de taken verdeeld worden of juist samen opgepakt worden. Om twee keer zo snel klaar te zijn.

Is dat niet iets voor celebraties? Je zou het denken, maar er wordt steeds meer gebruik van gemaakt door mensen zoals jij en ik. Want hoe fijn is het om ook even een adempauze te hebben? En waarom ook niet? Waarom is een hulp in de huishouding wél geaccepteerd maar zou andere hulp -in de vorm van een personal assistant voor het gezin- in huis raar zijn?

Ik kan me zomaar voorstellen dat wij er in het verleden dankbaar gebruik van hadden gemaakt.

Opa en oma alleen voor de nood én voor de gezelligheid door een Personal Assistant voor het gezin

Alhoewel ik moet zeggen dat wij in het verleden heel wat gebruik hebben gemaakt van de oppas oma en opa. Een beetje teveel zelfs naar mijn zin.

Maar doordat ik ver van huis werkte en Frank ook een drukke baan had waren er niet veel andere mogelijkheden. Ja, een (tiener) nanny had gekund. Maar een Personal Assistant voor het gezin was misschien wel veel beter geweest.

Want we hebben het dan over een andere vrouw/moeder die net als jij en ik precies weet wat er in een huishouden met kinderen moet gebeuren. Iemand die -met een klein beetje uitleg- precies weet hoe het reilt en zeilt binnen jullie gezin. En daar een handje in kan meehelpen.

Moeders nemen te veel hooi op hun vork

Eerlijk is eerlijk vandaag de dag hebben wij heel veel hooi op onze vork.

We zijn niet alleen moeder maar eerder een manager van onszelf en ons gezin. We werken, sporten, zorgen voor de kinderen en de huisdieren. Daarnaast doen we het huishouden, de boodschappen, koken we het avondeten en als het even kan proberen we er nog een privéleven op na te houden ook.

Als we niet op de bank storten op het einde van de avond om na 10 minuten in slaap te vallen van vermoeidheid. Een Personal Assistant voor het gezin kan hier duidelijk verlichting in geven.

Want een keer aan de bel trekken bij opa en oma kan best. Of een vriendin of mede schoolplein moeder of buurvrouw om hulp vragen. Ook dat kan voor een keer. Of voor twee keer. Maar het moet niet de standaard worden. Dat is voor de onderlinge verstandhouding niet de beste oplossing.

Je gezin laten helpen door een Personal Assistant is dat wel!

Je bezwaard voelen is verleden tijd als je structureel zorgt voor een oplossing. En zeker als je helemaal geen vangnet hebt is dit dé ideale oplossing.

Hoe fijn als iemand anders de kinderen naar de sportclub brengt, de hond uitlaat, de was ophangt, boodschappen haalt en stofzuigt. Terwijl jij aan het werk bent? Zodat ook jouw werkdag een keer iets minder lang duurt.

De voordelen voor het hele gezin van een Personal Assistant

  • Aan het einde van een werkdag heb je je handen vrij voor de kinderen
  • Je agenda wordt overzichtelijker
  • Met z’n tweeën gaat alles een stuk sneller
  • Je krijgt weer meer zin in de avonden en kan ook nog eens tijd maken voor een hobby als je wilt
  • In de ochtend sta je uitgerust op en heb je weer zin in de dag
  • Je kan tijd vrijmaken om je kinderen een boek voor te lezen, zonder dat je in slaap valt
  • Je kan makkelijker tijd vrij maken voor je partner

Wij vrouwen begrijpen elkaar en het is dan ook helemaal niet raar dat een Personal Assistant in jullie gezin aan twee woorden genoeg heeft. Zij weet immers hoe het is om een huishouden te runnen.

Tip: trakteer jezelf een keer op hulp van een persoonlijk assistent in plaats van jezelf te trakteren op de kapper of de sauna. Alhoewel dat laatste natuurlijk ook lekker is!

Wil je meer informatie? Kijk dan op de website www.personalassistantmom.nl

Hier kunnen moeders en gezinnen die hulp kunnen gebruiken van een Personal Assistant terecht. Deze worden gekoppeld aan een moeder in de regio die haar hulp wil bieden en wat bij wil verdienen. Een win-win.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven