De beste boeken over persoonlijke ontwikkeling

Wil je graag aan de gang met persoonlijke ontwikkeling? Er veel over lezen is een prima manier. Er zijn veel boeken te vinden die je met je persoonlijke ontwikkeling kunnen helpen.

In de beschikbare boeken kan je een onderverdeling maken tussen boeken die enkel informatief zijn en boeken die ook als ‘werkboek’ gezien kunnen worden door de opdrachten die erin staan. Het is maar net wat jij zelf het prettigst vindt en wat dus je voorkeur geniet.

Wij kozen 10 boeken uit die jou goed op weg kunnen helpen.

top 10 boeken persoonlijke ontwikkeling

De top 10 beste boeken voor je persoonlijke ontwikkeling

Er zijn ongetwijfeld nog meer boeken die goed zijn voor je persoonlijke ontwikkeling (komt niet ieder boek daarvoor in aanmerking?), maar wat ons betreft is dit de top 10.

Boek leven met wind mee van Jelle Hermus, een boek over persoonlijke ontwikkeling
boek Steeds Leuker van Jelle Hermus

1. Leven met de wind mee van Jelle Hermus

Jelle Hermus is bekend van zijn online platform So Chicken, waar hij mensen al vele jaren vertelt hoe ze gelukkig in het leven kunnen staan.

Jelle heeft inmiddels ook boeken geschreven in zijn eigen ‘nuchtere’ stijl, waarvan ‘Leven met wind mee’ de eerste is. Het geeft je tips hoe je moeiteloos kunt leren leven met minder drama en ellende.

Zijn verhalen zijn heerlijk eenvoudig te volgen waardoor je het zonder problemen ook echt kan toepassen en het niet alleen maar blijft bij mooie woorden! Met 200 positieve reviews kan je ervan uitgaan dat je er wat aan hebt!

Het vervolg ‘Steeds Leuker’ is zeker een aanrader om hierna ook te lezen. Dit boek heeft inmiddels al 802 zeer positieve reviews!

Meer informatie over de boeken van Jelle vind je hier, je kan het overigens ook als luisterboek kopen.

de Bron van Tara Swart is een boek over persoonlijke ontwikkeling en manifesteren

2. De Bron van Tara Swart, boek over persoonlijke ontwikkeling en manifesteren

Manifesteren is ondertussen een modewoord geworden en praktisch alles en iedereen spreekt erover. Maar hoe doe je dat dan en wat nu als je helemaal niet van ‘universum’ verhalen houdt?

Dan is ‘De Bron’ jou op het lijf geschreven. Tara legt uit hoe manifesteren werkt, maar wel wetenschappelijk onderbouwd. In dit boek over je persoonlijke ontwikkeling legt ze precies uit welke stappen jij moet nemen om je dromen waar te maken.

Zo vertelt ze bijvoorbeeld uithoe je het beste een moodboard maakt om jezelf hierin te ondersteunen.

Je vindt het boek van Tara over persoonlijke ontwikkeling hier online

Lessen van een Samoerei

3. Lessen van een Samoerai van Bjørn Aris

Bjørn Aris is een sensei en daarnaast ook coach en public speaker. Hij deelt lessen uit de Oosterse zen filosofie en het bedrijfsleven en deze zullen je helpen om anders naar jezelf en de wereld om je heen te kijken.

Hierdoor leer je te ontspannen en kan je contact maken met je eigen echte zelf. Een écht boek over persoonlijke ontwikeling dus. Zo kan je in je eigen kracht gaan staan en daarmee kan de levensenergie vrij uit stromen. Waardevolle lessen aan de hand van de zwaardkunst van de samoerai.

Hier vind je meer informatie over dit boek met 26 hele positieve reviews

Boek de jongen, de molm de vos en het paard, een fantastisch boeken over persoonlijke ontwikkeling

4. De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy

Een bijzonder en meteen een bekend boek is ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’. Het is een fabel voor jong en oud.

De poëtische teksten worden omringd door 100 illustraties en vertelt een verhaal over vriendschap. En wel de vriendschap tussen een jongen en drie dieren. Waarom dit bij de boeken over persoonlijke ontwikkeling genoemd wordt?

Omdat de fabel bol staat van universele lessen die de hoofdpersonages krijgen en die niks anders zijn dan levenswijsheden. Een boek dat troost biedt als het tegenzit volgens André van Duin!

Hier lees je meer over dit boek met meer dan 550 positieve reviews

overprikkeld brein van Charlotte Labee

5. Overprikkeld brein van Charlotte Labee, boek over persoonlijke ontwikkeling

Een boek die handvatten biedt om meer rust en balans te krijgen in je leven. Het boek deelt de laatste wetenschappelijke kennis op het gebied van het overprikkelde en oververmoeide brein.

Charlotte laat zien hoe je met de juiste voeding, door ontspanning en verbinding binnen 10 weken meer rust in je leven kunt krijgen én meer energie zult hebben. Naast alle info krijg je ook een 10 wekenplan en daarnaast aanvullende opdrachten via een online platform.

Het boek over persoonlijke ontwikkeling van Charlotte Labee vind je hier

Boek over angst, zelfliefde en acceptatie

6. Wat ik eerder had willen weten van Marian Mudder

Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie. Het boek is geschreven door Marian Mudder die je misschien wel kent als actrice in Baantjer en Flikken Maastricht.

Maar Marian is echter ook therapeut, waarbij haar specialiteit angst is. Zelf had ze heel lang last van onzekerheid en angst.

Zo heeft ze veel kennis opgedaan en ze wil jou helpen om een zorgelozer leven te leiden. Dit doet ze door theorie over je brein te delen maar ook andere tips en tricks vind je in het boek. Net als stressmanagementtechnieken en nog meer oefeningen. Er is eveneens een ondersteunende website.

Het boek van Marian Mulder vind je hier

Een van de persoonlijke ontwikkeling boeken uit de top 10 is Master your Mindset

7. Master your mindset van Michael Pilarczyk

Een boek over persoonlijke en spirituele groei. En zelfs ook nog over zakelijk succes. Een breed terrein dus, wat het boek meteen zijn eigen unieke waarde geeft.

Het laat je kennis maken met je eigen mindset en hoe je die zo kunt veranderen om fijner te leven. Wat wil je en welke dromen wil je waar maken? Levensvragen zoals ‘wie ben je’ en ‘wat wil je echt?’ zijn vragen die hierin aan bod komen en je krijgt dus een twaalfstappenstrategie om zelf mee aan de slag te gaan.

Een boek over persoonlijke ontwikkeling met meer dan 700 reviews, je koopt het hier

rust en balans vinden met dit boek

8. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim

Haemin is een boeddhistische monnik, die zijn wijze lessen deelt in dit boek. Zeker een toevoeging aan de top 10 boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Hij is op dit moment 1 van de meest invloedrijke leermeesters vanuit het Boeddhisme. Het boek biedt spirituele wijsheid en vertelt over het belang om rust te vinden in deze drukke wereld. Het boek heeft prachtige illustraties die al een kalmerende werking op je zullen hebben.

Meer informatie vind je hier, het boek heeft overigens meer dan 500 positieve reviews

Self love talk, een boek over zelfliefde

9. Self love talk van Merel Teunis, een boek over persoonlijke ontwikkeling en lief zijn voor jezelf

Liefdevolle aandacht voor jezelf en daarmee gelukkiger en krachtiger worden: wie wil dat nou niet? Zorgen voor jezelf hoeft niet raar of moeilijk te zijn, het is juist leuk en waardevol! Lifestyletips over zelfliefde en andere liefdevolle inzichten worden met je gedeeld en ook hoe jij ze kan toepassen in je leven.

Wil jij meer over persoonlijke ontwikkeling en zelfliefde lezen, dat is dit jouw boek. Je vindt het hier.

Willemijn Welten, wonderen manifesteren

10. Wonderen manifesteren van Willemijn Welten

Het boek is nog gloednieuw als ik dit schrijf (1 dag!) en heeft zijn eerste zeer positieve reviews al te pakken. Willemijn heeft al eerder over manifesteren geschreven en in dit boek leert ze je hoe je jouw wonderen kunt laten gebeuren.

Hoe je jouw dromen dus waar maakt. Ze heeft de lessen die ze zelf kreeg vertaald naar praktische en nuchtere tools. Het leest makkelijk en biedt daarnaast gedichtjes en meditaties. Met mooie illustraties.

Meer info over dit inspirerende boek over persoonlijke ontwikkeling lees je hier.

Inspirerende boeken over persoonlijke ontwikkeling

Bovenstaande boeken zijn stuk voor stuk inspirerende boeken over persoonlijke ontwikkeling. De een past misschien wat beter bij je dan de ander. Of de een vind je lekkerder lezen dan de ander.

Zoals hierboven aangegeven zijn er een aantal boeken die in ieder geval heel makkelijk weglezen. Begin daarmee als je net aan je eerste boeken over persoonlijke ontwikkeling start.

Dit maakt dat je er langzaam inkomt en jezelf makkelijker openstelt. Daarna kan je kiezen voor de wat zwaardere boeken.

Geen tijd om veel te lezen?

Het gaat natuurlijk om prioriteiten stellen. Maar we hebben allemaal meer te doen dan alleen de hele dag boeken lezen. Ik snap dat als geen ander.

Dikke tip: kies als het mogelijk is voor luisterboeken. Neem bijvoorbeeld een abonnement op Kobo en luister je boeken als je het huishouden doet. Of als je met de hond wandelt bijvoorbeeld. Dan hou je ineens tijd over! Gun jezelf zo een abonnement net als je je kinderen een kinderboeken abonnement zou gunnen en geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven