Peter en de Draak, review: Disney’s nieuwe en wildste kindje

Zijn Disney films altijd sprookjes? De nieuwe Peter en de Draak doet direct een belletje bij me rinkelen. Een paar jaar geleden was ik op vakantie in Zuid-Frankrijk. Manlief en ik wilden eigenlijk een slakkenfarm bezoeken (oui, die hebben ze daar en ja, wij wilden er heen). Eenmaal daar stuurde een ouwe Franse taart ons mopperend weg, hij bleek gesloten. Na een halve kilometer kwamen we een prachtig bos tegen, en besloten dan maar voor ’n wandeling te gaan. Dat bleek een goeie keuze, want we kregen een prachtig geschiedenislesje voorgeschoteld. In het bos waar we liepen had namelijk ooit l’enfant sauvage geleefd. Het verwilderde kind. ‘Victor’, zoals de jongen genoemd is, was naar schatting zo’n 10 jaar oud toen jagers hem vonden. Hij kroop op handen en voeten en maakte wilde gebaren maar kon niet praten.

Die jongen was tien jaar oud. Niemand wist hoe lang hij zich in de bossen had gered, levend van bessen en noten. Duidelijk was wel dat hij al heel lang geen contact meer had gehad met andere mensen. Hij was zelfs niet eens door mensen gesocialiseerd. Er werd gedacht dat hij door wolven is opgevoed. Dat klinkt toch als een sprookje? Zo moet Disney er ook over gedacht hebben, want zodra ik de (veelbelovende!) trailer van hun nieuwste kindje Peter en de Draak zie denk ik: ik ken dit verhaal ergens van! Disney goes L’enfant sauvage 😉

Peter en de Draak; voor avontuurlijke kids

Op 5 oktober is in de Nederlandse bioscopen de nieuwste Disneyfilm, Peter en de Draak, in première gaan. De film gaat over een charmante boswachter, de lovely redhead Grace (Bryce Dallas Howard). Ze struint hele dagen door de bossen en op een dag ontmoet ze Peter, een mysterieuze jongen zonder huis. Unlike Victor is hij niet door wolven opgevoed. Disney zou Disney niet zijn als ze de sprookjes-factor niet wat hadden verhoogd! 😉 . Peter leeft namelijk samen met een draak – zegt hij tenminste. Dat blijkt gelukkig wel een typische Disney draak: Elliot is een beetje de Grote Vriendelijke Reus onder de draken. Tenminste, als hij bij Peter is… en je moet hem ook weer niet boos maken – maar dat geldt waarschijnlijk voor alle vuurspuwende wezens.

peter en de draak

Er gaan al jaren verhalen over een woeste draak die de omgeving teistert. Die worden vooral verteld door Meacham, de houtsnijder. Alle kinderen in het dorp groeien met de verhalen op. Ook Grace, waardoor ze weet niet of ze Peter nog kan geloven. Peters beschrijving van Elliot komt namelijk wel verdacht veel overeen met de draak uit de griezelverhalen. Samen met haar vriendin Nathalie gaat Grace op zoek naar de waarheid. Omdat sommige geheimen te groot zijn om te bewaren. Want hoe gevaarlijk is draak Elliot nou eigenlijk?

’n Waargebeurd Disney sprookje voor de hele familie

Peter en de Draak is weer een heerlijke Disney film voor kids die van een avontuur houden. Maar ook voor papa’s en mama’s, en vergeet vooral de oma’s niet. Met Robert Redford als houtsnijder Meacham brengt deze Disney film ook nog wat ‘oude glorie’ met zich mee. En voor alle familieleden die niet van sprookjes houden: het is een waargebeurd verhaal (afgezien van de draak misschien). Google Victor van Aveyron maar eens!

peter en de draak disney

Review Peter en de Draak van Joyce en Lotte

Je moet wel tegen een brok in je keel kunnen, want deze Disney film van Peter en de Draak is een ware tranentrekker! Joyce is inmiddels met haar family geweest en alhoewel de foto hierboven er nog verdacht gezellig uit ziet heeft ze ook verteld over rood omrande ogen.

Joyce vertelt: “Direct in het begin is de film al enorm spannend en levert hij gelijk wat slikmomenten op. Ik kan je verzekeren dat je in de daaropvolgende 2 uur diverse momenten met een droge keel en tranen over je wangen zit, als je daar ook maar enigszins gevoelig voor bent. Ik vond het heerlijk om samen met Lotte te gaan, ze kroop dicht tegen me aan en we hebben ademloos van deze groene draak en zijn mensenvriend genoten. As ever weet Disney exact hoe ze je kunnen raken”.

Leuke Disney films die er nog aan zitten te komen:

Andere leuke Disney films die we de afgelopen tijd gereviewed hebben:

Ben jij ook zo’n vreselijke Disney fan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven