Petite Amelie: alles voor de kinderkamer en alles even schattig

Petite Amelie, dat klinkt romantisch en Frans, n’est ce pas? En dat klopt ook! Petite Amelie is “geboren” in 2010 in het Franse Lyon. Petite Amelie ontwerpt en produceert unieke accessoires voor de baby- en kinderkamer en hecht grote waarde aan kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid van hun producten. En wist je dat alle kinderkamer accessoires naar eigen ontwerp en met zorg vervaardigd worden in Europa uit duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen?

petite amelie

Vóór ik moeder werd was ik al dol op shoppen. Maar sindsdien is mijn hobby echt alleen maar gegroeid 😉 . Net als mijn kindjes… Dus is er altijd wel wat nieuws nodig. Vandaar dat ik jullie even bijpraat over het leuke spul van Petite Amelie.

Een babymatras aanschaffen? Hier let je op!

Petite Amelie, unieke accessoires voor baby- en kinderkamer

Petite Amelie verkoopt de allerschattigste wiegjes, vervaardigd uit Europees beukenhout en mét een EN veiligheidscertificaat. En ik betreur het dat ik nu pas de site ontdek! Ik had graag zo’n prachtig exemplaar, geïnspireerd op de Franse brocante stijl, in de babykamer willen hebben staan. Gelukkig hebben ze ook mooie kinderbedjes, waaronder handige meegroeibedjes. Ben je voorlopig even klaar!

Ken je trouwens het fenomeen cosleeper? Je schuift ze makkelijk aan je eigen bed en ze zijn heerlijk voor het geven van borstvoeding of als je bijvoorbeeld herstellende bent van een keizersnede. Het fijne van deze co-sleeper is dat hij ook meteen een (schommel)wieg is. Een handige drie-in-een set dus.

Ze hebben onlangs het assortiment uitgebreid met nieuwe producten en stijlen. Nu kan je je baby-kinderkamer (of je woonkamer) helemaal af maken met een super coole Petite Amélie kinderfauteuil en/of bijhorende poef. Verkrijgbaar in zes klassiek Italiaanse kleuren uit de jaren zestig.

Onweerstaanbaar zijn ook de coole, houten bijtringen, poppenwiegjes- en wagens en zelfs een mooi poppenhuis.

Tips om eenvoudig de kinderkamer op te leuken

Bij Petite Amelie hebben ze het begrepen… Opgroeiende kinderen zijn zo veranderlijk als het weer. Als je niet oppast (lees: op je strepen staat) kan je de kinderkamer wel 2x per jaar helemaal verbouwen. Maar daar hebben ouders vaak geen tijd voor – en al helemaal geen zin in.

  1. Zorg daarom voor neutrale muren.
  2. Decoreer de boel eventueel met wat leuke muurstickers.
  3. En scoor accessoires om de boel een beetje aan te kleden.

Zo wissel je van tijd tot tijd af met spulletjes en krijgt de kamer een heel andere look. Zonder dat jullie ervoor aan het klussen moeten. Want in de tuin een wijntje drinken terwijl de kids op hun kamer spelen lijkt ons een betere optie!

Petite Amelie en de hobbelpaarden

Mijn favoriete item van Petite Amelie? Het hobbelpaard. Daar heb ik altijd al een zwak voor gehad. Mijn dochter werd geboren in 2014. En 2014 is het jaar van het Houten Paard in China. Maar dat niet alleen. Hoewel de winkelrekken bezweken onder het gewicht van dragers, rockers en andere schommels voor kinderen, en dat de plaats van het legendarische schommelpaard is ingenomen door de dynamiek van IKEA, bestaat er natuurlijk maar een ècht hobbelpaard. Naar onze bescheiden mening dan hè. Dat hobbelpaard bestaat uit hout en is tijdloos. Onze ouders schommelden erop, wij schommelden erop en ook onze kinderen schommelen erop. Hij is veiliger dan de bolle versie in pluche en veel mooier dan de tegenhangers uit kunststof Made in China.

5 Tips om de kinderkamer in te richten naar een favoriet thema

De houten versie van Petite Amelie van dit schommelpaard zal alle verwachtingen vervullen van de hedendaagse ouders: het is eenvoudig, esthetisch en uniek want elk stuk is handgemaakt. Daarnaast is het ecologisch verantwoord (gemaakt uit Europees beukenhout) èn veilig want de hoek van de bogen voorkomt kanteling van het paard.

Het hobbelpaard van Petite Amelie is vanaf begin december beschikbaar in de kleuren naturel en wit. En last but not least: hij wordt speciaal voor jou gepersonaliseerd met de naam van je kindje in mooie houten letters. Een prachtig cadeau, vinden wij. Houdt de webshop van Petite Amelie in de gaten en scoor er de fijnste stukjes design voor de kinderkamer 🙂 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven