Petra van Huisstede, Working mam van week 10

Jongleren met tijd en aandacht.

werkende moeder Petra van HuisstedeAls “werkende” moeder moet je jongleren met tijd en aandacht die je aan je baan, je partner, kids en vrienden geeft. Ik vergelijk het altijd met jongleren, je moet altijd alle ballen in de lucht houden, doe je dat niet dan gaat er iets niet helemaal goed.

Ik heb na de geboorte van onze oudste (zoon 13) altijd met veel plezier 5 dagen gewerkt en als ik thuis was, was die tijd ook echt voor mijn zoon. Na de geboorte van onze dochter (bijna 8) ben ik 4 dagen gaan werken. Ik vond zwangerschapsverlof heerlijk maar eerlijkheidshalve vond ik het ook weer heerlijk als ik weer aan het werk kon. Daar was ik gewoon Petra en niet moeder van.

Klachten

Ongeveer 1,5 á 2 jaar na de geboorte van onze dochter ging het mis, van de een op het andere moment kreeg ik zodanige last van mijn rug waardoor ik niet meer op kon staan van de pijn in de rug, medicatie hielp wel iets maar moest opgevoerd worden en ik werd er niet beter van. Vele ziekenhuisbezoeken, medicijnen en pijnbehandelingen later kreeg ik als laatste redmiddel de optie om een neurostimulator in mijn rug in te laten plaatsen. Dit houdt in dat ik een kastje in mijn lichaam heb zitten waaraan  draden zitten die in mijn ruggenmerg geplaatst zijn, deze draden geven 24/7 stroom af om zo de pijn te onderdrukken. Helemaal weg zal het nooit gaan maar ik kan inmiddels wel meer als voorheen (fietsen, zwemmen etc.), met minder medicatie.

Ontslag

Voor mijn operatie in november 2010 heb ik mijn vaste baan opgezegd, het was lichamelijk allemaal niet meer te combineren, kids, werk en huishouden. Mijn man was naast zijn volledige baan ook verantwoordelijk voor het huishouden (waar ik hem zeer dankbaar voor ben en veel respect voor heb), kinderen hielen en helpen daar waar het kan. Ik kon niets meer zonder dat het lichamelijk gevolgen had. Daarnaast merkte wij ook dat de kids het wel fijn vonden dat ik meer thuis was en dat is natuurlijk ook wat waard.

Nieuwe kansen

Na de operatie heeft het 3 maanden geduurd eer ik weer wat wilde gaan doen, ik heb immers altijd (zo goed als) fulltime gewerkt naast de opvoeding van de kids en ik miste weer het deelnemen in de maatschappij als werkende vrouw. Dat ik niet meer voor een baas kon werken dat was duidelijk, een baas wil dat je op vaste tijden en vaste dagen aanwezig bent. Ik kan dat niet beloven. Ik heb gewoon slechte dagen ertussen zitten en moet mijzelf dan echt in acht nemen.

Ik wilde ook niet blijven hangen in wat ik allemaal niet meer kan maar in wat ik wel zou kunnen.

Wat kan dan wel:

Ik heb als kind altijd een eigen bedrijf willen hebben en deze droom is nu uitgekomen. Ik heb inmiddels 2 webshops www.fashionbyfleur.nl en www.onlinearmbanden.nl . Hierdoor heb ik het gevoel dat ik weer volledig deelneem aan het arbeidsproces. Het is voor mij ook geen zaak erbij, het is echt een fulltime baan waarbij ik alle aspecten van een eigen winkel zelf kan bepalen.
De inkoop, prijsbepaling, marketing, pr. Het is ook mooi om te zien dat de tijd en energie die ik erin stop ook resulteren in groei van de shop. Klanten merken het bij mij niet als ik een slechte dag heb. Door de werkwijze aan te passen (bv 1-3 dagen bezorgtermijn en persoonlijke werktijden) kan ik mijn rust pakken als nodig is, dochter van school halen tussen de middag en uit school en kan ik mijn zoon (die nu in de brugklas zit)door dit eerste jaar heen helpen en dat terwijl ik gewoon fulltime aan het werk ben. Ik werk alleen verspreid over de gehele dag èn week. Daarbij komt dus dat ik tijd en aandacht aan mijn kids geven als zij thuis zijn. Natuurlijk zijn er ook dagen dat ik afspraken buiten de deur heb maar dan kan ik altijd terugvallen op mijn moeder die in de buurt woont.

Ik ben een positief ingesteld persoon en keek ook verder dan mijn “beperking”. De kans was er nu om voor mijzelf te beginnen en zo een mooi bedrijf op te bouwen. Daarnaast ben ik ook druk bezig met plannen voor de toekomst zonder dat ik het gevoel heb dat ik geen tijd en aandacht aan mijn kinderen besteed. De tijd die we hebben, zetten we efficiënter in.

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top