Peuter vroeg wakker; hilarisch overzicht ochtend vanuit de peuter bekeken

Peuter vroeg wakker; Ik begin met hoesten en open mijn ogen. Het is vochtig onder mijn neus, met mijn kleine handje veeg ik dit weg over mijn wang, gezicht en deken heen totdat ik het niet meer voel. Zo, nu kan de dag beginnen! Ik kijk rond en bedenk dat ik al een paar woordjes kan zeggen. Iedereen kijkt altijd heel blij als ik de woorden uitspreek, dus wil ik ze graag zoveel mogelijk hardop oefenen en herhalen.

Peuter vroeg wakker; hoe ervaart hij dit zelf?

Welke woorden waren het ook al weer? Mamma, pappa, auto, opa en oma. Ja hoor, die woorden zijn het! Ik ga ze heel vaak achter elkaar herhalen om te oefenen. Ohh dit is leuk, kan ik het ook heel hard roepen? Ja hoor, dat gaat heel goed. Ik ga mamma roepen om het haar te vertellen, wat zal ze trots zijn!! MAMMMAAAAAAAAAAAA!!!  Ahhh, daar ben je mamma! Ik gooi mijn handen in de lucht zodat er geen misverstand bestaat: het is tijd om op te staan! En zo kan ze mij beter oppakken, ik maak het mamma graag makkelijk.

Mamma tilt mij op en neemt me mee naar haar bed. Leuk, wat een goed idee mamma! Nu kan ik tegelijk aan pappa mijn woorden laten horen. Oh, wacht, mamma gaat weer liggen en wil dat ik naast haar kom liggen. Oké ik doe even mee mamma. Ik ben toch een beetje moe van al dat praten.

Mee in bed als je peuter vroeg wakker is

Hoe kan ik het beste liggen? Ik gebruik mamma’s hoofd als kussen. Nee, dat ligt niet lekker, ik probeer overdwars op haar buik te liggen. Misschien omgekeerd met mijn voetjes in haar gezicht? Nee, mamma’s hoofd was toch beter. Zeg wacht eens even, als ik naar mamma’s hoofd kijk, zie ik allemaal dingen waarvan ik de woorden weet!

peuter vroeg wakker

Neus, oor, oog, haartjes. Ik weet dat ik alles moet aanwijzen, dus doe ik dat ook: vinger in oog, oor en neus. Kijk, ik kan dat ook heel goed, ik heb goed opgelet hoor mamma! Ben je niet trots op me? Ik doe het nog een keer mamma: oren, ogen en ook puntje van je neus. En de haartjes niet te vergeten. Ohh, dit moet ik pappa ook laten zien!! Ik kruip over mamma heen naar pappa toe, ga vol op zijn buik liggen en wijs alles aan. Pappa is zo trots dat hij niets kan zeggen!

Op naar beneden

Zo mamma, ik heb alles aangewezen bij jou en pappa, al mijn woordjes geoefend, de dag kan beginnen! Geen tijd te verliezen, ik kruip alvast naar de rand van het bed mamma en hou ook je hand vast om je mee te nemen, dan bestaat er geen onduidelijkheid over dat ik wakker ben en jij mee mag met mij! Ik maak het mamma graag makkelijk. Mama tilt me naar beneden.

Het is best donker beneden, ik wijs zeer fanatiek naar de licht knopjes. Doe ze aan mamma! Dat is beter. Weet je wat leuk is mamma, heel hard in rondjes rennen, ik neem haar weer bij de hand. Zo´n lieve mamma, zij mag ook net zoveel plezier hebben als ik natuurlijk! Als mamma uitgedraaid is, is het direct tijd om te eten, ik ren weer naar de keuken om naar de koelkast te wijzen. Dan weet mamma heel goed wat ik bedoel. Ik maak het mamma graag makkelijk. Mamma heeft weer iets heerlijks klaar gemaakt, ik smul ervan. Nee mamma, je hoeft mij geen eten te geven, ik kan het echt wel zelf, denk ik, nou ja ik probeer het gewoon.

En dan komt de rest van het gezin

Nadat mamma al het eten van mijn gezicht, uit mijn haren en van de vloer heeft gehaald, komt de rest van het gezin naar beneden. Joehoe! Nu is iedereen wakker. Ik wil graag met iedereen spelen en ren weer heel veel cirkels in de woonkamer hopende dat iedereen mee doet. Oh wat voel ik nu? Het is warm en glibberig bij mijn billen! Ik ga op mamma’s schoot zitten en stuiter op en neer. Zo kan zij het goed ruiken en kan zij mij verschonen. Ik maak het mamma namelijk graag makkelijk. Als ik word neergelegd voor een schone luier, merk ik dat ik wel weer moe ben van alle woorden, aanwijsspelletjes, rennen en eten. Ik ben blij ik even kan liggen, pfff. Ik begin te gapen. Ik… denk… dat…ik…maar…even…een…dutje…doe…hier…op…de…grond…

Ik kan mamma nog net tegen pappa iets horen zeggen over ‘peuter vroeg wakker vanaf vijf uur’… ik..volg..het…niet…meer…snurk…snurk

Net zo hilarisch is het artikel van Linda over hoe je dreumes van 2 zijn leven ziet 😉 

Hoe jouw dreumes van 2 zijn leven ziet, hilarisch en zo waar!

tip: Herken jij je ook in bovenstaande verhaal? Doe jezelf dan een plezier met de Magical Moments kaarten zodat je alle herinneringen vast kan leggen voor later. Voor een meisje en voor een jongen.

Andere interessante artikelen over peuters om te lezen vind je hier:

*gebruikte afbeelding shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven