De piemel; mijn peuter ontdekt vol trots zijn ‘manhood’

‘Kijk, Mandy, kijk!’ zegt hij lachend terwijl hij er nog even naar wijst en aan trekt. Mijn peuter is reuze trots op zijn piemel. Na een dagje zwemmen en spelen, kleed ik hem tussen alle badgasten om. Ik zag het even niet aankomen dat hij zijn ‘manhood’ zo fier en uitgebreid zou gaan showen aan mijn vriendin.

Ontdekkingsfase Piemel

Mijn vriendin, die overigens Wendy heet, kan gelukkig wel wat hebben. Niet dat ze eraan gewend is dat meer kerels hun ‘manhood’ zo uitgebreid aan haar tentoonstellen, maar ze heeft zelf een kleuter die de ontdekkingsfase al zo’n beetje achter de rug heeft.
Het zat er dik in dat ook bij mijn kleine vent deze fase aan zou gaan breken natuurlijk. Iets wat voor mij ook nieuw en onbekend terrein is. Mijn dochters hebben wat dat betreft weinig geheimen voor me, maar een piemel? Tja, dat is toch wel even iets heel anders 😉 .
Het is gemakkelijker schoon te maken bij een (flinke) verschoning. Dat wel. Maar die dingen zitten vol verrassingseffecten, vooral wanneer ze onder druk staan.piemel peuter

De verschillen in het gezin

Hij stapt wel vaker samen met zijn zussen en papa onder de douche, maar laatst was dat ineens een feest der herkenning voor hem. Hij zag de verschillen én overeenkomsten. Hij was lyrisch! Papa heeft er ook één! Een nadere inspectie en vergelijking volgde, waarbij we subtiel zijn kinderlijke enthousiasme wat temperde. The Manhoods werden zorgvuldig bekeken, gevolgd door steeds weer een lachsaldo. Ook wij zagen de lol er wel van in. Die heerlijke onschuld van een peuter die net ontdekt heeft dat hij net als papa is en niet als mama of zijn zussen. Dat werd natuurlijk wel even driemaal gecontroleerd, met een schuin hoofdje kijkend of er écht niets ‘aan hing’. Gelukkig was alles na die doucheronde duidelijk en kwam er geen vervolg.

Wel staat hij nog altijd tijdens het douchen vol interesse naar beneden te kijken wanneer hij in fases zijn blaas leegt. Op naar de volgende fase: de ontdekking van zindelijkheid 😉 .

Peuter en seksualiteit

Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken, het feit dat jouw peuter zijn of haar geslachtsdeel ontdekt. Het is gelukkig heel normaal en verloopt in verschillende fases. Daarnaast blijft de nieuwsgierigheid niet altijd alleen beperkt tot het gezin en kan het zomaar zo zijn dat je kind ook bij een ander de broek omlaag wil zien 😉 . Wij vinden dat als volwassenen vaak een beetje ‘akwart’. Afleiden met een spelletje of speelgoed werkt op deze leeftijd het beste. Wil je nog meer weten over de ontwikkeling van kind en seksualiteit? Deze website geeft eenvoudige en duidelijke informatie.

Er bestaan ongetwijfeld nog veel meer leuke verhalen over ontdekkingen van peuters dan alleen die van mij 😉 . Wil jij je verhaal delen met ons? Geef hieronder een reactie! 

Lees meer over peuters:

tip: staat je peuter al op het punt kleuter te worden en wil je graag wat meer informatie om samen met je kleuter dit onderwerp bespreekbaar te maken? Dit boek is een aanrader!

 

1 gedachte over “De piemel; mijn peuter ontdekt vol trots zijn ‘manhood’”

  1. Hihi, heel herkenbaar. Wij hebben op een bepaalde leeftijd (nu 7) zelfs duidelijk moeten maken dat je piemeltjes niet aan iedereen moet laten zien. ‘want papa doet dat ook toch niet’. Maar hij is er nu nog steeds apetrots op (wanneer stopt die fase eigenlijk? hahaha), Onze Robbe heeft geen badeendjes nodig, hij amuseert zich prima met zijn ‘drijvend bootje’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven