Pijn in onderrug maakt van mij een oud wijf!

Mag ik even klagen? Nee? Dan kan je beter gelijk stoppen met lezen, want ik ga het toch doen 😛 ! Man man man, wat ben ik op het moment toch een oud wijf. Pijn in onderrug, een irritante zeurende en stekende pijn die al weken aanhoudt.

pijn in onderrug

En ik verman me hoor. Het werk gaat gewoon door, zij het niet in een iets lager tempo omdat ik gewoonweg niet zo vlug ben op het moment èn die continue pijn me afleidt. Concentreren-moet-je-leren gaat in dit geval niet op zeg maar.

Al weken pijn in onderrug

Inmiddels is dit week nummer vijf, ben ik bij de huisarts geweest, gebruik ik al een aantal weken 4x daags paracetamol en heb ik na een telefonisch consult met de huisarts er ook nog Diclofenac bijgekregen. Braaf doe ik dagelijks -onder luidt gekreun en gesteun- de oefeningen die ik heb meegekregen om de pijn in onderrug te verhelpen. Voor zover als het kan dan hè, want sommige oefeningen krijg ik zelfs met een hele hoop herrie nog niet voor elkaar.

Maar toch, het wil nog niet baten. Ik zit in honderdenéén verschillende standjes op de stoel, alleen soixante-neuf heb ik achterwege gelaten, en beweeg me een slag in de rondte om de pijn te vermijden. Maximaal 5 seconden stilzitten lukt nog net en dan wringt mijn lijf zich weer in een andere bocht. Het gekke is dat de pijn in onderrug lijkt af te zakken naar mijn billen en benen 😮 . Wil ik uit bed? Dan rol ik op mijn zij om me met mijn handen omhoog te duwen. Sta ik op uit een stoel? Dan loop ik de eerste 10 meter zo krom als een banaan. Wandelen met de hond? Met een slepend been kom ik er wel! Pfffff.

Langzaamaan begint het liedje ‘je wordt ouder papa’ aangepaste vormen in mijn hoofd aan te nemen en dreunt het keer op keer door mijn onaangetaste brein. Om gek van te worden! Daarnaast eet ik me de ziekte door de pijn. Ken je dat? Als ik met enorme koorts in bed lig dan hoef ik niets, maar bij alle andere soorten pijn voel ik me miserabel en wil ik alleen maar eten. Yagh!

Wie o wie heeft er nog goede tips voor mij? Van fysio tot op mijn kop gaan staan… het maakt mij niet veel meer uit wat ik moet gaan doen om hier vanaf te komen. Ik wil mijn oude ik terug! Grrrrr.

 

 

11 gedachten over “Pijn in onderrug maakt van mij een oud wijf!”

 1. Klinkt alsof je bekken schreef staat.
  Laat er eens naar kijken door een chiropractor. Sommige fysiotherapeuten kunnen het ook.

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Denk je? Het is op gek van te worden. Op het moment gaat het wel even moet ik zeggen maar over 5 minuten kan het zomaar weer anders zijn 🙁

 2. Die klachten zijn enorm herkenbaar! Als je het mij vraagt klinkt het als een hernia (dat had ik een tijd geleden ook). Ik lees in de reacties dat je er al op bent getest door middel van oefeningen. Dat had de huisarts bij mij ook gedaan en sloot ook een hernia uit, tot ik na een jaar lang onverdraaglijke pijn (ik kon letterlijk niet meer zitten en de pijn in mijn been, bil en rug was niet te harden) bij een vervangende huisarts kwam, die direct concludeerde dat ik dus wél een hernia had. Ik had mazzel dat mijn eigen huisarts op dat moment niet aanwezig was, want die stuurde me van de ene naar de andere fysio waar de pijn alleen maar erger werd. Ik zou aanraden om toch eens te vragen om een scan te laten doen, want sommige huisartsen zijn heel erg voorzichtig met hun conclusies, wat er bij mij in geresulteerd heeft dat ik een operatie moest ondergaan omdat oefeningen geen zin meer hadden.

  Lekker lang verhaal maar hopelijk heb je er wat aan en wordt de oorzaak snel bekend!

 3. Heeft je huisarts wel eens gedacht aan een hernia? Je klachten zijn voor mij heel herkenbaar en ik bleek met niet typische klachten toch een knoeperd van een hernia te hebben in de onderrug. Een mri kan uitsluitsel geven. Succes!

 4. Misschien toch even aan huisarts vragen of hij al gedacht heeft aan een hernia? Zeer bekende klachten. Een mri kan uitsluitsel geven.

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Ik heb de eerste keer wat oefeningen gedaan waarmee ze een hernia hebben uitgesloten Marjolein, maar bedankt voor de tip!

 5. Heb je al eens van Body Stress release gehoord? Ik herken je verhaal helemaal! Drama! Hier nagenoeg weg! Door dus de bodystressrelease. Google maar eens 😀 (en het word ook nog eens vergoed ;-))

 6. Pilates!
  Ik heb inmiddels een chronische blessure aan mijn SI-gewricht doordat fysio en andere specialisten het maar niet wisten en zomaar wat behandelden. Maar sinds ik aan pilates doe (1x pw, sinds kort 2x pw) gaat het stukken beter. Helemaal gericht op versterken van je “core”, dus oefeningen waardoor met name je buikspieren versterken. Daarmee zijn mijn klachten grotendeels weg.
  Sterkte!

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Oja, pilates? Ik zal eens informeren! Het is voor mij inderdaad ook niet de eerste keer, maar zo heftig als nu is het nog niet geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven