Pindakip uit de slowcooker; om je vingers bij op te eten

Op mijn artikel over slowcooker ervaringen kreeg ik enorm veel reacties van liefhebbers voor pindakip. En dus dacht ik… die moeten we hier thuis ook eens een keer proberen. Pindakip uit de slowcooker, in 4 uur op low en hij is klaar!

Zelf pindasaus maken doe ik redelijk vaak, maar pindakip had ik nog niet eerder uit de slowcooker gemaakt, het proberen waard dus.

Daarnaast is het een lekkere toevoeging aan de slowcooker recepten op de website, mits dat de smaak oké zou zijn natuurlijk. Nou, daar valt niet over te twijfelen.

De man hier in huis heeft niets gezegd tijdens het leegeten van zijn bord, alleen nomnomnom gemompeld 😉 . En ik snap hem volkomen. Een geweldige aanvulling voor in mijn e-book vol slowcooker recepten!

pindakip slowcooker met paksoi

Pindakip uit de slowcooker

Dit recept was bedoeld voor 4 personen, maar de dag erna hebben we er nog van gegeten, alleen met andere groenten erbij.

De eerste dag heb ik er paksoi bij gebakken in de wok en dag twee hebben we er sperzieboontjes bij gegeten. Sperziebonen en pindakip uit de slowcooker is ook een extreem goede combinatie.

ingredienten pindakip

Ingrediënten pindakip

  • 4 kipfilets
  • 6-8 eetlepels pindakaas (ik gebruik zelf Calvé)
  • pakje kokosmelk (200 ml)
  • 2-3 uien
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 4 knoflookteentjes
  • 2 centimeter versgeraspte gember
  • 1 theelepeltje zout
  • beetje peper
  • eventueel als garnering gebakken uitjes of wat seroendeng

Ook mijn slowcooker e-book met 60 waanzinnige én makkelijke recepten aanschaffen? Vul hieronder je gegevens in en je krijgt hem automatisch toegestuurd.

Slowcooker e-book(s)
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-books:
heerlijke slowcooker recepten
Ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
60 recepten (e-book 1) en 31 (e-book 2)

slowcooker recepten e-books

 
Gebruik code
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Bereidingswijze pindakip uit de slowcooker

Over de bereiding van de pindakip hoeven we ons niet heel erg druk te maken.

Snipper de uitjes. Rasp de gember. Doe beiden in de slowcooker en gooi alle ingrediënten van de pindakip er verder door heen. Even goed door elkaar roeren en de kipfilets er bovenop leggen.

pindakip in de slowcooker

Hoe lang moet de pindakip in de slowcooker?

De bereidingstijd kan per slowcooker een beetje verschillen, maar in de meeste gevallen volstaat 4 uur op de laagste stand uitstekend voor deze heerlijke pindakip uit de slowcooker.

Na 4 uur op de laagste stand van de slowcooker valt de kip al bijna vanzelf uit elkaar, maar is deze nog niet droog. Perfect dus!

Zin om jouw kookkunsten te perfectioneren? Neem een kijkje bij de Kookuniversiteit en ontdek de details van hun smakelijke kookcursus!

Wat serveer je bij pindakip ?

Pindakip met rijst is enorm lekker, maar je kan er bijvoorbeeld ook brood bij serveren. Ook dat smaakt prima. Voor het avondeten hebben wij de eerste avond paksoi gewokt in een beetje sojasaus. Rijst, paksoi en pindakip op een bord en klaar ben je.

pindakip slowcooker met sperziebonen

De tweede dag (ja, zoveel was er nog over en niet omdat het niet lekker was) heb ik de pindakip gewoon in de slowcooker opgewarmd. Een uurtje op low en hij is weer heerlijk op temperatuur, 30 minuten op high kan ook. Boontjes erbij gestoomd en klaar was het eten weer.

Is de pindakip een beetje teveel ingedikt, dan kan je hem eenvoudig aanlengen met wat extra kokosmelk of wat ketjap erbij.

En daar heb je het – een slowcooker recept dat je smaakpapillen zal veroveren! Laat me weten hoe het bij jou thuis uitpakt en vergeet niet om te genieten van elk heerlijk moment.

Recept bewaren op Pinterest

Wil je deze heerlijke kip pinda bewaren op Pinterest om op een later mmoment nog eens in de slowcooker te maken? Kies dan een van onderstaande afbeeldingen uit om te bewaren op een van je Pinterestborden!

slowcooker recepten kip sate
slowcooker recepten kip pinda
pindakip slowcooker gerecht
pindakip uit de slowcooker

Ik heb me voor dit recept laten inspireren door Ashley Willems.

91 gedachten over “Pindakip uit de slowcooker; om je vingers bij op te eten”

  1. Pindakip gaat prima in de oven. Mijn slowcooker binnenpan krijg ik niet meer vrij van nare luchtjes dus de braadpan gebruikt en de pindakip op 90 graden langzaam garen in de oven gezet. Ik vind het zelfs lekkerder dan uit de slowcooker en aanbranden, gebeurd niet bij een lage oventemperatuur. Ik heb ook geen aangebakken rand wat ik in de slowcooker wel had. Ik ga zo weer pindakip maken uit de braadpan en gaat dus weer de oven in.

  2. hi,

    ik heb geen slowcooker maar draadjesvlees doe ik in de oven uren op lage temperatuur, kan dit ook met dit recept en op hoeveel graden? bedankt alvast,
    anja

  3. Ik ga voor het eerst de pindakip maken, in de sc. Fruit ik de ui en knoflook met wat wokolie? En moet je de kipfilet eerst kruiden?

  4. ik kwam per toeval bij dit recept terecht en ga het maken voor vanavond, lijkt me heerlijk! Nu heb ik alle ingrediënten in de slowcooker gestopt, maar vind ik het goedje al best wel dik. Is dat bij de rest ook zo, hoort dit en komt het goed? Ik heb al een beetje ketjap extra toegevoegd maar het blijft wel dikker en ik wil niet teveel toevoegen omdat dat misschien de smaak verandert

    1. Hoi Vera, zoals ik je al via de mail geantwoord had… je kan er best een klein beetje water bij doen om de pindakip saus in de slowcooker aan te lengen, ook al is het van zichzelf wel een wat dikkere saus inderdaad. Succes!

  5. hallo,
    we hebben hier de pindakip gemaakt. ze zijn hier niet zo van de zelf gemaakte pindasaus ze vonden er geen smaak aan zitten en heel erg droog. kan je het ook maken met pindasaus die al helemaal klaar is ?

  6. het is ten zeerste af te raden de slowcooker te gebruiken om eten weer op te warmen; het duurt te lang; het bereide eten en bacteriën tieren welig. maar ga je gang als je er een voedselvergiftiging voor over hebt

    1. Ik ben ook zo bang dat het gaat aanbranden sterker nog dat het gaat smaken naar aangebrand
      Dus daarom roer ik ieder uur dat vind ik een nadeel want ik vind het juist zo heerlijk dat je in de CS geen tijd hoeft te stoppen
      Betekent doordat je steeds de deksel optilt er een langere kooktijd
      Aan vast zit maar ik heb het geproefd en vind het nu al goddelijk

      1. Haha, ja dat is inderdaad het nadeel van de pindakip. Maar misschien is ieder uur ook wel overdreven hoor. In mijn slowcooker brand er sowieso nooit echt iets aan, maar ik durf geen uitspraken te doen over andere slowcookers, want ik hoor ook wel een dat bijvoorbeeld een cake of appeltaart is aangebakken. De pindakip wordt wel wat droger als ik even niet roer, maar na het doorroeren is het gewoon weer oké. Net als pindasaus in de pan eigenlijk.

  7. wat n lekker gerecht!!! de eerste keer dat ik mn slowcooker gebruikte… ik heb er een sayur van paksoi met courgette en tahu bijgedaan.

    1. Ik heb het vandaag gemaakt.
      Was makkelijk. Mijn man en ik vonden het niet lekker. Te veel pindasaus smaak. Beetje saai ook.
      Jammer had me er op verheugd.
      Maar als je het niet probeert weet je niet hoe het smaakt.

      1. O zeg wat jammer Mandy. Smaken verschillen blijkt wel ;), wij zijn er dol op. Maar ik kan me voorstellen dat het een beetje een teleurstelling is als je er wat anders van verwacht had, sorry.

        1. Hallo Joyce,
          Ik ontdekte 40 jaar geleden al dat er voor pindakaas of saus maar 2soorten mensen zijn. De ene, zoals ik, watertanden als ze het horen, anderen huiveren ervan.
          Ik had voor een feestje van de harmonie (70 man) kipsaté klaargemaakt met pindasaus dus. Gelukkig had iemand mij kort ervoor in het oor gefluisterd de saus er niet op te doen en de mensen zelf te laten kiezen.
          Ongeveer de helft luste het de rest niet.
          Ps deze pindakip al meermaals klaargemaakt HEERLIJK

  8. Avatar foto
    Greet Buist-Kappenberg

    Heb het vandaag gemaakt. En … vond het echt super. Heel bijzonder hoe de kipfilet zacht blijft. Heerlijk recept en zeker voor herhaling vatbaar,

  9. Hoi, wat een goed recept! Ik ga het binnenkort eens proberen. Leg je de kipfilets in zijn geheel in de slowcooker, of snijd je ze eerst in blokjes?

    1. Hoi Anouk, je kan ze er gewoon heel in doen als je wilt en dan als ze gaar zijn uit elkaar trekken. Maar je kan ze ook in stukjes doen. Wat jij wilt 😉

  10. Ik vind het een teleurstelling!! Ik snap er niets van . Ik heb het precies volgens het recept gedaan maar ik vind het een muffe smaak hebben! Ik kan het niet zo goed uitleggen!
    Eigenlijk weinig smaak!

    1. Ik had precies hetzelfde! Dus ik heb er na 4 uur nog Komijnzaadpoeder, gember poeder, uien poeder, knoflookoeder, koriander poeder en Laos bijgegooid. En wat zout en sambal. Dat maakte het een stuk beter. De kip was namelijk erg lekker 👍

  11. Dus, ik begrijp , geen bonen , geen melk in de sc. Als je een dubbel recept wilt maken, niet perse de saus verdubbelen. Uien en knoflook altijd eronder roeren

    1. Geen bonen??? ik heb al 2x chili gemaakt hoor,en n bonenschcotel met gehakt(verkruimeld en er zo in gedaan (binnenpot)……..allleen garnalen,mosselen,inktvis zou ik niet doen…….worden taai,zalmmoot is wel weer heerlijk…………….

  12. Hallo, ik wil morgen mijn eerste recept in de slowcooker maken; pinda kip… Mag de kip eerst even aangebraden worden? Ui en perste knoflook ook eerst ff aan fruiten?

      1. Avatar foto
        Marianne de Graaf

        Ik wil morgen deze pindakip maken in de CPE ,maar dan heb ik voor 2 personen toch genoeg aan 500 Gr kipdijfilet en de helft van alle ingrediënten??

  13. Ik heb het nu in de sc. Stiekum een kipfiletje extra gedaan. Moet de kipfilet de volle 4 uur op slow op de pindadausmengsel liggen? Of moet je het op een gegeven moment mengen?

  14. Hallo. Zou je de kokosmelk ook kunnen vervangen voor gewone melk? Of heeft dat een andere dikheid? Of deels kokos deels gewone melk?

    1. Pindasaus maken met melk is op zich niet vreemd, het is alleen even testen hoe het zich gedraagt in de slowcooker. Normaal gesproken zou ik denken dat het zou moeten kunnen, mits je de melk ook al vanaf het begin een beetje doorroert, zodat deze zich vermengd. Laat je het me even weten als je het geprobeerd hebt?

  15. Vandaag de pindakip gemaakt. Hij is echt lekker. Ik heb kippedijen gebruikt en de volgende keer kruid ik de kip voor nog meer smaak. Echt een aanrader.

    1. Ik pers ze altijd, maar in principe kan je ze er ook gewoon heel doorheen gooien. Als je ze perst… roer ze dan even door de saus heen. Als je ze bovenop laat liggen dan gaan ze verkleuren en dat ziet er een beetje vreemd uit 😉

  16. Calvé pindakaas bevat palmolie en dat is iets dat je echt niet wilt. Je draagt dan namelijk bij aan de verwoesting van het tropisch regenwoud. En geloof ook fabrikanten niet dat er duurzame palmolie is: dat bestaat namelijk niet.

  17. wij vonden het niet zo lekker zat een vreemde smaak aan, kan dat komen omdat ik de ui en knoflook niet eerst heb aangebakken?

    1. Ui en knoflook hoeft niet perse vooraf gefruit te worden, maar ik vind het wel lekkerder. Als je knoflook rauw in de slowcooker doet moet je er rekening mee houden dat je deze in ieder geval doorroert en niet bovenop laat liggen. Als je het laatste doet kleurt de knoflook blauw (heb ik zelf ook wel eens gehad). Ziet er niet lekker uit, en misschien doet het ook wel iets met de smaak. De pindakip zelf wordt over het algemeen door iedereen erg lekker gevonden

    2. Bij mij was dit ook het geval. We vonden het allemaal niet lekker van smaak. Ik heb het recept verdubbeld, misschien teveel ui/knoflook? Het het er wel doorheen geroerd. Ook ga ik een volgende keer minder kokosmelk gebruiken, want een blikje van 400 ml is teveel. Dit was mijn eerste recept met de slowcooker. Ben dus nog een beginner…. wel jammer dat de smaak tegen viel. Ik ga nog maar even door met experimenteren.

      1. Ik denk dat de verdubbeling wellicht het ‘probleem’ is geweest Saskia, maar zeker weten doe ik het niet natuurlijk. Maar de kokosmelk die je noemt is inderdaad wel veel. Ik zou als ik meer kipfilets maak ook wel wat meer saus maken, maar niet twee keer zoveel denk ik. Of wellicht aanlengen met een beetje water, dat kan ook natuurlijk. Maar misschien is deze pindakip gewoon niet jouw smaak?

  18. Ik ga deze snel eens proberen maar dan met stukjes kippendijfilet. Ben erg benieuwd 🙂
    Kun je de sperziebonen er evt ook vanaf het begin bij doen? Dat je ze erdoor mengt?

    1. Ik zou de sperziebonen er niet vooraf in doen Romina. Van sperziebonen wordt ook wel aangegeven dat het niet goed is om ze in de slowcooker te doen. Om te beginnen worden ze erg slap (vind ik zelf niet lekker), maar er zou ook een stofje vrijgekomen wat niet zo gezond is. Beter is gewoon koken of stomen.

      1. Dank voor de reactie 🙂
        Dan kook ik ze er gewoon naast, als dat het enige werk is wat op de dag nog moet gebeuren kost het ook niet zoveel moeite meer.

  19. Vandaag gemaakt, 6 uur op low, was zeker voor herhaling vatbaar! Pan was schoonleeg..Pindakip op sperziebonen geserveerd met patatjes uit de AF. Seroendeng over de pindakip gestrooid…

  20. Als je meer kipfilet hebt ( voor 5 tot 6 personen) moet je dan nog de hoeveel heden kokosmelk en pindakaas voor de saus aanpassen?

  21. Avatar foto
    Tony Versluis

    Dit recept uitgeprobeerd in de Crockpot en zelfs ik kreeg het voor elkaar! 😀 Pindakip komt vaker hier op tafel! Het was heerlijk!

  22. Echt een heeeerlijk recept. Mijn man vond het minder omdat de kokos volgens hem overheerste.
    Dus als je niet van kokos houdt, doe er danwat minder van in. Dan komt het ook vast goed.

  23. Hallo leuke site:)

    Ik heb van de week een slowcooker gekocht, ik wil het gerecht pindakip als eerste gaan maken, begrijp ik het goed dat je de kipfilet er rauw in doet?

    1. Hoi, bedankt voor het recept. Het was leuk en makkelijk om te maken. Ik ga er volgende keer wel iets meer pit aan geven. En wij vonden de kokos smaak nogal overheersend. Wat kan ik als alternatief gebruiken voor de kokosmelk?

  24. Wij hebben gisteren de pindakip gegeten. Het is erg makkelijk te maken heel erg lekker. Dit recept is echt een toppertje en zal zeker vaker bij ons op tafel komen ondanks dat wij dads@work zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven