Pindakip uit de slowcooker; om je vingers bij op te eten

Op mijn artikel over slowcooker ervaringen kreeg ik enorm veel reacties van liefhebbers voor pindakip. En dus dacht ik… die moeten we hier thuis ook eens een keer proberen. Pindakip uit de slowcooker.

Zelf pindasaus maken doe ik redelijk vaak, maar pindakip had ik nog niet eerder uit de slowcooker gemaakt, het proberen waard dus. Daarnaast is het een lekkere toevoeging  aan de slowcooker recepten op de website, mits dat de smaak oké zou zijn natuurlijk. Nou, daar valt niet over te twijfelen. De man hier in huis heeft niets gezegd tijdens het leegeten van zijn bord, alleen nomnomnom gemompeld 😉 . En ik snap hem volkomen.

pindakip slowcooker met paksoi

Pindakip uit de slowcooker

Dit recept was bedoeld voor 4 personen, maar de dag erna hebben we er nog van gegeten, alleen met andere groenten erbij. De eerste dag heb ik er paksoi bij gebakken in de wok en dag twee hebben we er sperzieboontjes bij gegeten. Sperziebonen en pindakip uit de slowcooker is ook een extreem goede combinatie.

ingredienten pindakip

Ingrediënten pindakip

  • 4 kipfilets
  • 6-8 eetlepels pindakaas (ik gebruik zelf Calvé)
  • pakje kokosmelk (200 ml)
  • 2-3 uien
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 4 knoflookteentjes
  • 2 centimeter versgeraspte gember
  • 1 theelepeltje zout
  • beetje peper
  • eventueel als garnering gebakken uitjes of wat seroendeng

Bereidingswijze pindakip uit de slowcooker

Over de bereiding van de pindakip hoeven we ons niet heel erg druk te maken.

Snipper de uitjes. Rasp de gember. Doe beiden in de slowcooker en gooi alle ingrediënten van de pindakip er verder door heen. Even goed door elkaar roeren en de kipfilets er bovenop leggen.

pindakip in de slowcooker

Hoe lang moet de pindakip in de slowcooker?

De bereidingstijd kan per slowcooker een beetje verschillen, maar in de meeste gevallen volstaat 4 uur op de laagste stand uitstekend voor deze heerlijke pindakip uit de slowcooker.

Na 4 uur op de laagste stand van de slowcooker valt de kip al bijna vanzelf uit elkaar, maar is deze nog niet droog. Perfect dus!

Wat serveer je bij pindakip ?

Pindakip met rijst is enorm lekker, maar je kan er bijvoorbeeld ook brood bij serveren. Ook dat smaakt prima. Voor het avondeten hebben wij de eerste avond paksoi gewokt in een beetje sojasaus. Rijst, paksoi en pindakip op een bord en klaar ben je.

pindakip slowcooker met sperziebonen

De tweede dag (ja, zoveel was er nog over en niet omdat het niet lekker was) heb ik de pindakip gewoon in de slowcooker opgewarmd. Een uurtje op low en hij is weer heerlijk op temperatuur, 30 minuten op high kan ook. Boontjes erbij gestoomd en klaar was het eten weer.

Is de pindakip een beetje teveel ingedikt, dan kan je hem eenvoudig aanlengen met wat extra kokosmelk of wat ketjap erbij.

Ik heb me voor dit recept laten inspireren door Ashley Willems.

REVIEW OVERVIEW
smaak
eenvoudige bereiding
Joyce van de Pas
Druk, druk, druk. Bij mij zit er te weinig uren in een dag. Herken je dat? Ik ben getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die ik ook graag zo nu en dan achter het behang zou willen plakken. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer, eigenaar van MamsatWork.nl, en van Zazou.eu een webshop met hippe kinderkleding. Heb je vragen voor me? Mail me, ik geef je graag antwoord.

8 COMMENTS

  1. Hallo leuke site:)

    Ik heb van de week een slowcooker gekocht, ik wil het gerecht pindakip als eerste gaan maken, begrijp ik het goed dat je de kipfilet er rauw in doet?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here