Heerlijk onder een dekentje op de bank

Ik ben een soort van sucker voor een lekkere warme deken of plaid voor op de bank. Ik vind ze niet alleen heerlijk om onder te liggen (wie niet!), maar ik vind het ook altijd zo ontzettend cosy staan. Dus…. bij ons in huis tref je aardig wat plaids aan. Ik heb niet alleen een deken voor op de bank, maar ook bij de bedden en gewoon op een houten bankje vind je een plaid omdat het mooi staat. Herken je dat?

Maaarrrrr, al die plaids in huis hebben één nadeel. Ze worden ook gebruikt door onze huisdieren. Ca$h (hond), Lynx, Luiaard en Panda (onze 3 poezen) vinden plaids ook heerlijk namelijk. Dat betekent dus dat we moeten delen. En nu is een beetje delen niet erg, maar al die haren…. brrr. Buiten het feit dat onze huisdieren ook graag op een heerlijk dekentje liggen vind ik het zelf ook wel fijn als ze op een plaid voor op de bank liggen. Zeker met de hond die er de hele nacht op kan liggen. Houd mijn bank toch een klein beetje netjes. Alleen wil ik dan weer liever niet onder de plaids liggen waar ook de hond op ligt. Dat betekent dus regelmatig wisselen van een plaid op de bank voor de hygiëne. Vandaar dus dat ik er aardig wat in huis heb.

De mooiste en fijnste plaid voor op de bank

Maar wat zit er veel verschil in plaids zeg. De mooiste zijn ook gelijk de minst fijne vind ik zelf. Ik vind zo’n prachtig wollen kleed heel mooi, maar het heeft ook zeker nadelen. Je gooit hem niet zomaar in de wasmachine, hij wordt duidelijk minder mooi door de huisdieren én manlief klaagt over ‘kriebel’.

Het is wat mij betreft dan ook altijd zoeken naar een balans. Ik wil graag een plaid die mooi staat voor op de bank, maar hij moet ook praktisch schoon te maken zijn, en hij mag dus niet kriebelen. Daarnaast vind ik het wel heel fijn als een plaid écht lekker zacht en warm is.

1. Unique Living plaid op bed en bank

Zelf heb ik onlangs 2 plaids van Unique living binnen gekregen. Een in een groene tint en een in een gele tint. De gele deken is bedoeld voor bij Lotte op haar slaapkamer (die groen met geel wordt) en een Avocado green kleur voor beneden op de bank. Het mooie van deze plaids is dat ze een beetje de ‘look and feel’ hebben van een wollen plaid, maar dat ze gewoon van fleece materiaal zijn. Heel eenvoudig in onderhoud dus, ze kunnen gewoon in de wasmachine. Door de kleurwisseling in het plaid krijgt deze een heerlijk luxe uitstraling. Ze zijn lekker warm, heel ruim (150×200) én niet zo duur!

Je vindt zo’n fleece plaid bijvoorbeeld bij Smulders Textiel.

grof gebreid kleed in okergeel
Herfstige tingen en grof gebreid, bron: Pinterest
grof gebreid kleed in olijf groen
Een van de mooiste exemplaren, zo’n heerlijk wollen plaid voor op de bank gevonden op Pinterest

2. Prachtig wollen plaid, grof gebreid

Het mooie van bovenstaande plaid is de enorm grove steek die gebruikt is én de kleur vind ik. Ik ben echt gek op deze groene olijf kleur. Het is overigens géén goedkoop exemplaar, hij kost zo’n € 200,00. Niet geschikt voor in ons huis met opgroeiende kinderen en veel huisdieren. Maar wel leuk om naar te kijken en passend bij een landelijke stijl in huis, of industrieel.

grof gebreid plaid voor op bed in wit of ecru
Mooi voor op bed én op de bank, bron: Pinterest
grof gebreid ecru plaid voor op de bank
Bron: Pinterest

3. Witte en ecru dekens voor je interieur

Wollen dekens voor op je bank of op andere plekken in je interieur zijn altijd goed. Kies je voor wittinten of ecru dan combineren ze ook makkelijk met andere materialen én welke kleur je op de muur hebt maakt al helemaal niet uit!

zelf gebreide deken voor op de bank met kabelstructuur
Bron: Goodlives

4. Zelf breien van je plaid voor op de bank is helemaal in

Ik ben er zelf ook aan begonnen, het zelf breien van een plaid voor op de bank. Maar ik ben op 3/4 gestopt omdat ik een paar naalden een verkeerd patroon heb aangehouden. Stom natuurlijk, ik moet die regels gewoon even loshalen en dan weer verder gaan, maar ik hik er zo tegenaan. Mijn breiwerk ligt er dus nog maar de kleur is fantastisch zeegroen. Heel anders dan de mooie kleur hierboven én in een makkelijker patroon 😉 . Toch begint het weer spreekwoordelijk te kriebelen als ik bovenstaande foto zie. Zo mooi!

dekens in pasteltinten roze, grijs en wit
Bron: Pinterest

5. Plaids in zachte tinten voor op de bank

Warme en pastelkleurige natuurtinten zijn het helemaal voor het aankomende herfst en winterseizoen. Combineer verschillende kleuren voor op de bank waarbij het patroon van het plaid iedere keer hetzelfde blijft. Dat geeft rust.

zwart wit deken met patroon voor op de bank
Plaid bank in zwart wit patroon, bron: Pinterest
Bron: Pinterest
plaid met patroon in grijs blauw
Bron: Pinterest

6. Patronen in je deken voor op de bank

Werken met verschillende patronen in verschillende kleuren kan heel mooi zijn, maar ook to much. Pas de deken voor op de bank aan aan je interieur en zorg ervoor dat het plaid een opvallend item wordt, óf juist niet! In het geval van een heel rustig interieur mag je plaid heus wel wat wilder zijn.

wafelplaid katoen voor op bed of bank

7. Wafelmotief in plaid

Al zag je eerst de wafeldekens veelal voor babybedjes, tegenwoordig ziej eze steeds vaker terug voor een plaid op de bank. Het zijn over het algemeen iets minder wollige dekens en meestal gemaakt van 100% katoen. Bovenstaande plaid van Heckett & Lane is daar een voorbeeld van.

1 gedachte over “Heerlijk onder een dekentje op de bank”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven