Heerlijk de bloempotten buiten vullen!

Het is er de afgelopen weken ineens weer voor geworden. We hebben lang moeten wachten op mooi weer, maar inmiddels kunnen we al een aantal weken genieten van het buitenleven. En dus breekt voor mij de tijd aan om alles buiten weer op orde te brengen. Dit keer met een plant met roze bloemen voor buiten. Deze prachtige Sundaville® Mandevilla’s geven ons terras én de waterput gelijk een zonnige en gezellige uitstraling.

Plant mey roze bloem voor buiten

Mandevilla: dé plant met roze bloemen voor buiten

We lopen dit jaar met de tuin ideeën een beetje achter de feiten aan doordat we nog met de afronding van de verbouwing binnen bezig zijn. Maar toch begint het natuurlijk te kriebelen als het beter weer wordt. Dan wil ik kleur in de tuin en een gezellig terras om toch even snel een kop koffie te kunnen drinken zonder in de rommel te zitten. En wat fleurt er beter je tuin op dan een mooie plant voor buiten met roze bloemen erin.

We hebben in onze borders uiteraard wel wat bloeiende planten staan, maar die hebben best een knauw gehad met de vorst die we zo laat in het jaar nog gehad hebben. Toch heeft de rododendron inmiddels al gebloeid en zitten er wel knoppen in de hortensias. Die zijn alleen nog niet zover dat ze ook uitkomen. Ik miste dus nogal wat kleur in de tuin, naast het groen van het gras en de bomen. Tijd voor wat planten met bloemen in de potten.

Mandevilla, een plant met roze bloemen voor buiten
Moet je kijken hoeveel knoppen er in zitten!

Bloempotten vol kleurrijke planten

Ik hou ervan om ieder voorjaar een aantal bloempotten buiten te vullen met verse planten en roze bloemen. De kleur roze komt altijd zo gezellig over en past bij het paars van de lavendel die we aan de zijkant van het huis hebben staan. Ik kies dan ook in de tuin het liefst alles in roze, paars, wit en blauwtinten om alles mooi op elkaar af te stemmen. Zo nu en dan zit er nog wat geel tussen (bijvoorbeeld de irissen in de vijver), maar mijn voorkeur gaat naar bovenstaande kleurenpallet.

In de shop van Sundaville® vond ik de prachtige Mandevilla plant met roze bloemen voor in een buiten pot. Prachtig op het terras en onder de overkapping en direct bij de kweker vandaan, dus super ‘vers’.

Plant voor buiten onder de overkapping of in de zon met roze bloemen

Het voordeel van de Mandevilla plant met roze bloemen voor buiten

Het is eigenlijk de ideale plant voor buiten op je terras of balkon. De plant houdt van een aantal uren zon per dag, dus je mag hem best op een zonnige plek neerzetten. Schaduw in je tuin is dus niet echt nodig. Toch kan deze plant met roze bloemen voor buiten goed tegen de droogte. Mocht je op vakantie gaan dan hoef je je niet zo druk te maken om de Mandevilla. Een paar weekjes zonder water is geen probleem, maar een flinke regenbui vind ze ook lekker. Ben je we thuis? Dan is één keer per week water geven in principe voldoende. Goed te doen toch?

De plant krijgt prachtige grote kleurrijke bloemen waarbij ik voor roze heb gekozen, maar rood kan bijvoorbeeld ook. Of wit, of fuchsia. Ben je graag in de tuin bezig, dan is het slim om zo nu en dan de uitgebloeide bloemen uit de plant te halen. Zo krijgen nieuwe bloemen nóg meer kans om mooi te bloeien. Maar het is geen verplichting, want ze vallen ook vanzelf van de plant.

Een stuk handiger dan al die roze dode bloemen van andere planten die buiten aan de plant blijven zitten waardoor je zo’n dor geheel krijgt. Daar heb ik bijvoorbeeld met ons engels gras last van. Een super leuke plant voor buiten met roze bloem die weelderig bloeit (meerdere keren per jaar), maar waarvan de stengels allemaal aan de plant blijven zitten. Dit moet ik dus knippen. Bij de Mandevilla is dit niet het geval.

De Mandevilla komt in verschillende kleuren en verschillende groottes. Momenteel heb ik de wat kleinere in pot staan onder de overkapping en in een mand. En een wat groter formaat heb ik in onze waterput gepland. Wat vind je ervan? Ik ben er zelf super blij mee. Het staat gezellig en is uitstekend te onderhouden.

inrichting van de overkapping met planten en bloemen

Online bestellen van deze planten bij Sundaville®

Je kan deze plant natuurlijk bij verschillende tuincentra kopen, maar ik heb ze online, rechtstreeks van de kweker vandaan. Met complimenten aan de kweker, want wat heeft deze mooie planten opgestuurd. En super goed verpakt waardoor alle planten netjes rechtop aangeleverd zijn en er niets beschadigd is. Sundaville® is de grootste kweker op het gebied van Mandevilla’s. Zij zorgen voor prachtige, sterke planten met mooie grote bloemen waar je maanden plezier aan beleeft. Sommige van de planten die zij kweken krijgen wel tot 9 maanden de tijd om zo mooi en groot te groeien voordat ze uiteindelijk bij jou als consument terecht komen.

Rechtstreeks bestellen bij de kweker doe je via Sundaville.com

Voor welke buiten plant loop jij warm en hou je ook zo van roze bloemen of ga je liever voor een andere kleur?

Sundaville Mandevilla's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven