Plant trend overzicht: 4 frisse stijlen voor het voorjaar

Hoe groen is jouw huis? Op het groen worden van onze tuin zullen we nog even moeten wachten, maar binnen is dat natuurlijk nergens voor nodig! Inmiddels is de kerstboom alweer even de deur uit, het perfecte moment om je interieur eens goed onder de loep te nemen. Benieuwd naar de ontwikkelingen op plant trend gebied voor komend voorjaar? Dan zit je hier goed.

Ook dit jaar zijn er weer bepaalde trends op plantengebied en dan heb ik het niet over de moestuin ingaan met je kinderen. Ben jij toe aan wat nieuw groen in huis? En misschien ook wel wat meer uitdaging dan de cactus die sowieso niet kapot te krijgen is? Dan lees je in dit blog alles over de mogelijkheden om jouw stekkie om te toveren in een groen paradijsje.

Groenste boekje voor overzicht plant trends

Sommige mensen zetten het liefst hun hele huis vol planten (moi!). Als dat voor jou iets te veel op een jungle gaat lijken, kan je natuurlijk ook gewoon voor een paar blikvangers gaan. Helemaal hip dit jaar op plant trend gebied zijn bloeiende planten. Die vragen iets meer aandacht dan planten zonder bloemen, maar leveren wel een prachtig plaatje op. Met de juiste verzorging heb je zo een echte eyecatcher in huis. En ook als je niet de groenste vingers hebt, moet dat laatste wel goed komen.

Zorg dat je weet wat een plant nodig heeft als je hem in huis haalt. Houdt de plant van direct zonlicht? En van de warmte van de verwarming? Of doet ‘ie het juist goed in een vochtige omgeving, past de plant bij je werkplek of zijn de planten niet giftig voor katten? Als je een beetje weet wat jouw plant prettig vindt, wordt het een stuk makkelijker.

Hulp in het verzorgen van je planten

Ben jij dol op groen in huis, maar niet echt een expert als het op de verzorging van je planten aankomt? Niet getreurd: bij Intratuin hebben ze het Groenste Boekje uitgebracht. Vol inspiratie op plant trend gebied, maar er staan ook een heleboel tips in over het verzorgen van al dat groen.

In het tuincentrum zien die planten er altijd nog prachtig uit. Verandert dat al vrij snel, als jij ze eenmaal in huis hebt staan? Download dan het Groenste Boekje vol tips om jouw planten ook groen te hóuden. Je krijgt het Groenste Boekje trouwens ook bij een aankoop in een van de winkels van Intratuin. Kan je je meteen inlezen op het gebied van plant trends.

Plant trend overzicht: 4 frisse stijlen

Als het gaat over groen in huis zijn er 4 frisse nieuwe voorjaarstrends. Voor ieder wat wils: van romantisch tot weelderig en van bont gekleurd tot lekker basic. Hieronder lees je meer over de verschillende stijlen. Welke past het beste bij jou?

plant trend boho garden

Plant trend 1: Boho Garden

Een natuurlijke touch in huis, warme groen- en geeltinten en veel details zoals haakwerk en franjes. Dát is de Boho Garden stijl. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Denk aan riet, of hout bijvoorbeeld. Het is een warme, gezellige stijl waarbij je je direct thuis voelt.

plant trend into the wild

Plant trend 2: Into the Wild

Bij deze plant trend haal je letterlijk de natuur naar binnen. Té veel planten in huis? Dat bestaat niet! Tover je huis om in een groen paradijs. Laat het maar regenen en stormen; jij zit binnen toch lekker buiten!

Deze stijl wordt gekenmerkt door veel natuurlijke vormen, prints met verwijzing naar de natuur en gerecyclede materialen. De perfecte stijl voor types die het liefst het hele jaar door buiten zijn.

plant trend rainbow pastel

Plant trend 3: Rainbow Pastel

Wat pastel inhoudt, dat hoeven we je vast niet uit te leggen. Rainbow Pastel is daar een iets bontere, speelsere variant op. Geen zorgen, het wordt ook weer geen bonte kermis.

Ga ten eerste voor een strakke basis. Denk aan meubels in lichte pasteltinten. Houd het aanvankelijk simpel, en strak. Vervolgens kan je eindeloos gaan combineren. Voeg felle prints en kleuren toe aan de basis, waardoor het geheel wat spannender wordt. Probeer gewoon een beetje uit; je kan eigenlijk niet de mist in gaan bij deze trend!

Plant trend 4: Summer Breeze

Houd jij wel van een zomers sfeertje? Waarbij je je eigenlijk meteen in een heerlijke strandbar waant? Dan is de Summer Breeze plant trend dé stijl voor jou. Warme kleuren, bamboe en aardewerk… En lekker veel prints met verwijzingen naar zee en strand. Ook al duurt het nog even voor je weer echt met je voeten in het zand staat… Met deze inrichting is het in ieder geval geen straf om thuis ‘je tijd uit te zitten’! En, welke plant trend past het beste bij jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven