Plastic bakjes festijn

Ja hoor, ik heb me laten verleiden, oftewel ik ben erin getrapt… Een ware Tupperware party op ons woonadres!

Tupperware party’s oubollig? Welnee! Ze hebben super handige keukenattributen ook (of juist) voor de niet-keukenprinsen en –prinsessen in de meest moderne kleuren en hippe designs. Iemand komt er dan alles over vertellen en laten zien (hoe goed spul het is en wat je er allemaal mee kunt). Naast bakjes (voor vriezer, koelkast en/of magnetron) hebben ze natuurlijk nog veel meer superspul, als de ideale knoflookpers, messenset, openers, bakspullen etc. Met mooiste is nog dat je levenslange garantie krijgt!

Had ‘m vorig jaar al een half jaar vooruit gepland en toch (op het laatste moment, heel slecht, ik weet ‘t, niks voor mij, toch?!) weer geannuleerd met de belofte voor begin 2011 een nieuwe afspraak met de demonstratrice – de verkoopster zeg maar – te maken. Afgelopen donderdag was het dan ‘eindelijk’ zo ver. Nog best een gedoe met de agenda’s thuis (en werk), want ik had blijkbaar tot spitsuur nog een vergadering 60 km van huis, ben daar dus maar wel wat eerder vertrokken. En een partner die inmiddels op die middag eigenlijk een cursus volgt, maar zo flexibel is om die te ‘verschuiven’ naar de volgende week en dus deze week 2 cursusuren achtereen voor de kiezen krijgt. O ja, moest ook nog wat lekkers bij de koffie en te knabbelen in huis halen. En wijn, rode wel te verstaan! Manlief brengt meisje naar bed en ik ontvang de Tupperware lady…

Gek, dat je jezelf plechtig beloofd niks (nee écht niet, ik ga alleen ff kijken hoe het er aan toe gaat op zo’n avond en wat ze eigenlijk zoal hebben) of echt alléén dat ene super handige bakje met lekbestendige deksel aan te schaffen en toch al snel tientallen euro’s hebt uitgegeven aan producten die de grootste deel van de tijd in het keukenkastje verdwijnt. Maar tot die tijd ben je er enorm van overtuigd dat ‘spul’ nodig te hebben en ben je voornemens het tegendeel te bewijzen.

In ons gezin lukt dat laatste trouwens aardig! Dochterlief speelt er, net als wij (lees: mijn generatie) vroeger in de keuken van het ouderlijke huis, namelijk héél graag mee. Sinds ze de keukenkastjes zelf open krijgt (en dat was al heel snel, want kinderslotjes bleken ook voor volwassenen erg lastig in gebruik) is er een waarvan de onderste plank is ingericht met al het plastieken keukengerei. Dagelijks wordt alles wat er staat in de keuken én de woonkamer op (voor ons) willekeurige plekken (decoratief?) uitgestald en opgestapeld om elders weer opnieuw uitgestald te worden.

Leuk spul hoor, dat Tupperware!

2 gedachten over “Plastic bakjes festijn”

  1. Ik wilde ook maar één bakje, echt eentje maar! Toch meer besteld en als een kind in afwachting van haar verjaardag aan het wachten op de bestelling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven