Wat een verademing, eindelijk niet meer mopperen op de kids

Dat ik hier zo lang mee heb moeten wachten, daar snap ik eigenlijk niets van. Het is een gevalletje luiheid denk ik zo dat ik nog geen plastic tafelkleed had.

Maar met het schaamrood op mijn kaken moet ik nog iets veel ergers toegeven. Het stomme is dat dit geval van luiheid er ook voor heeft gezorgd dat ik soms mijn dochters creativiteit probeer te omzeilen. En dat alles vanwege het gebrek aan een plastic tafelkleed, of eigenlijk überhaupt het gebrek aan een tafelkleed.

plastic tafelkleed gebruiken

Eindelijk knutselen en kliederen met een plastic tafelkleed

We hebben geen speelkamer meer voor de kinderen, die heb ik jaren geleden ‘ingepikt’ om kantoorruimte van te maken. Dat betekent dus dat mijn lieve kids gewoon lekker in de woonkamer spelen. Niets mis mee.

Behalve als er gekleurd, geverfd, gelijmd of geknutseld wordt. Of als er slijm gemaakt wordt. Dat zijn zo’n beetje de momenten dat de eetkamertafel volledig in beslag wordt genomen door allerlei viezigheid. Met de mooiste creaties tot gevolg, dat dan weer wel.

Maar hoe oud je kinderen ook zijn, dit soort creativiteit is gewoon niet aan te bevelen zonder een plastic tafelkleed om alle plakresten en kleurrestanten op te vangen.

Het is gewoon onbegonnen werk om netjes te knutselen, in ieder geval hier in huis. En ik snap het wel hoor, want hoe lekker is het om alles door elkaar heen te gooien, open op te tafel te laten staan, verfkwasten zo neer te leggen en ga zo maar door.

Daar word je gewoon nog creatiever door! Ik denk dan persoonlijk aan “een kloddertje roze hier… een kloddertje roze daar…”. Ken je ze nog? Die gekke tante uit de familie Knots?

Voorzorgsmaatregelen nemen

Dus ook al heb ik in het verleden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen in de vorm van eierdozen voor de verf en verfkwasten, bakken voor papier en lijmresten en dergelijke… het werd gewoon hoog tijd voor een plastic tafelkleed.

Geen dun plastic tafelkleed, maar een stevig geval

Heel blij was ik dan ook toen ik een transparant tafelzeil mocht uitkiezen wat op maat gemaakt zou worden. Een ideaal tafelkleed van dik plastic wat in ons huishouden precies is wat we nodig hadden.

En het wordt dan ook volop gebruikt. Sterker nog… het ligt tegenwoordig altijd op tafel 😉 . Ook weer een gevalletje luiheid denk ik zo, want ik vind het wel prima zo. Ik hoef er niet over na te denken dat ik het bijtijds uit de kast trek om over de tafel uit te rollen, maar ik kan het gewoon laten liggen.

Geen verf, stift of lijm meer op mijn tafel. Ook met het maken van de ijs surprises bleek het ideaal!

plastic tafelkleed

En ook geen etensresten in de kiertjes van onze houten eettafel. Hallelujah.

Voordeel van een dik plastic tafelkleed

Het plastic tafelkleed is megapraktisch vind ik, vooral omdat het wat dikker is. Je kan het helemaal op maat laten snijden, zodat het exact over jouw eettafel past. En vooral de dikte (ik heb 3 mm) zorgt ervoor dat ik ook echt met een gerust hart dochterlief laat knutselen zonder dat ik erbij hoef te zijn. Juist ook omdat dit tafelkleed niet verplaatst. Als het ligt, dan ligt het heel stevig.

Geen kans meer tot ‘opstropen’ wat een dunner tafelkleed nog wel eens kan doen zodat een plastic bekertje met ranja omvalt of iets dergelijks.

Een ander leuk bijkomend voordeel is dat je er dingen onder kan leggen voor een beetje sfeer. Zo hebben we nu een beetje kerstsfeer gemaakt met hartjes en gouden rondjes. Kijkt gezellig zo vind je niet? Gebruik jij een tafelkleed van plastic op je tafel als bescherming? Of gebruik je iets anders, en zo ja, wat dan?

Mocht je zelf graag zo’n plastic tafelkleed kopen dan mag ik je nog een kortingscode aanbieden waardoor je met 10% korting zo’n dik tafelzeil op je tafel kan leggen. Gebruik hiervoor de code maw2018, te besteden bij de pvctafelzeilshop.

3 gedachten over “Wat een verademing, eindelijk niet meer mopperen op de kids”

 1. Beste, reden van mijn vraag: op foto’s zie ik vaak dat het tafellaken exact de grootte heeft vande tafel, maar dan denk ik dat er wel nog vuil/schade (vh knutselen/knippen/verven/snijden enz) kan komen aan de zijkant van de tafel?
  Mvg, LB

 2. Beste
  We zouden graag een plastieken tafelkleed aankopen, maar vroegen ons af of we best zouden gaan voor een plastiek exact de grootte van de tafel, of dat er best toch aan elke zijde +/-20cm overhangt bvb? Wat hebt u en bent u daar tevreden van?
  Mvg,
  LB

  1. Wij hebben er een met exacte afmetingen, maar dat komt omdat die bvan dik plastic is. Als je zo’n dikke variant pakt dan kan je hem niet langer pakken, want daar is het plastic te stug voor. Ik vind dit wel heel praktisch!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven