Play-Doh kinderklei: wordt een Play-Doh pro met je klei-kunst en onze tips!

Klei en kinderknuistjes gaan goed samen. Play-Doh kinderklei is niet voor niets al 60 (!) jaar razend populair… Ook best logisch, want wat is er nou leuker dan speelgoed waar je lekker creatief mee kan spelen? Wij houden ervan! Play-Doh viert die 60e verjaardag op een hele spannende manier: het bedrijf is namelijk op zoek naar een heuse Play-Doh Pro.

kinderklei play doh

Play-Doh Pro: kleine kleiers worden groot(s)

Professioneel kleien? Dat lijkt een langgekoesterde jongensdroom. Maar die kan nu wel mooi werkelijkheid worden! Met de contest van Play-Doh kinderklei kan je namelijk een jaar lang professioneel kleier worden. Wat je daarvoor moet doen? Gewoon een foto of filmpje maken van je mooiste klei-creatie, die je naar Play-Doh mailt. (De actie is inmiddels afgelopen). Klei(ne) moeite toch 😉 . Natuurlijk kan je je mini-me eens flink aan het kleien zetten, maar papa en mama mogen zelf ook meedoen. Voor het geval je altijd al een Play-Doh kinderklei Pro wilde worden. Al is Play-Doh wel op zoek naar een Pro die zich kan inleven in de creatieve vaardigheden van kids. Dus hou dat voor ogen.

Play-Doh Pro ben je voor een jaar. Het mooiste jaar van je leven, als je van klei houdt. Wat zo’n Pro precies doet? Twee tot drie keer per maand maak je een creatie voor de Facebookpagina van Play-Doh. Bovendien mag je een paar masterclasses geven aan kids die net zo dol op kleien zijn als jij. Natuurlijk krijg je zoveel kilo klei als je nodig hebt én een mooie vergoeding. Wat wil een klei koning(in) nog meer?

Play-Doh Kinderklei: solliciteer nu en word een Pro

Je Play-Doh kinderklei creatie kan je dus eigenlijk gewoon als een soort sollicitatie zien. Dat vraagt om voorbereiding! Bekijk de Play-Doh site maar vast voor de nodige inspiratie. Met de volgende tips kan er helemaal niks meer mis gaan. En gebeurt dat toch, dan kan je altijd nog opnieuw beginnen. Da’s het mooie van klei. De leukste Play-Doh kleisets vind je overigens hier.

kinderklei play doh

Tips om goed met kinderklei uit de voeten te kunnen

  • Gebruik hulpmiddelen. Met een schaar kan je bijvoorbeeld mooie rechte stukjes klei afknippen. Een echte pro is ook een perfectionist! Let ook op de structuur van je creatie. In de keukenla vind je genoeg handige hulpmiddeltjes die je kleisel een hele andere look geven.
  • Voeg andere materialen toe om de grappigste creaties te maken. Gebruik bijvoorbeeld oogjes om beestjes te maken, of prik een mini parasolletje in je creatie. Of begruik (ongekookte pasta) om je pronkstuk mee op te leuken. Je kan het zo gek niet bedenken of het gaat samen met klei 😉 .
  • Met steekfiguurtjes kan je snel en makkelijk leuke vormpjes uit je Play-Doh kinderklei drukken. Hou je meer van een uitdaging (en bestaat er geen risico meer dat je in je kindervingertjes snijdt) dan kan je natuurlijk ook zelf vormen bedenken en met een mesje uitsnijden.
  • Wil papa of mama Play-Doh Pro worden? Zorg er dan voor dat je je klei op kleur sorteert én, erg belangrijk, niet naast die van je mini-me legt. Kids willen het overzicht nog wel eens verliezen en alle klei in één potje kneden. Prima, als je er geen probleem mee hebt dat je alleen nog bruin-grijze creaties kan maken 😉 .

tip: Wat doe je met de klei doosjes die je over hebt? Ook daar hebben we een leuk idee voor gevonden! Wat denk je hiervan?

kinderklei play-doh

Normaal vragen we lezers om tips en adviezen te delen. Deze keer kan je die Gouden Tip natuurlijk beter voor jezelf houden 😉 . Succes enne, kei veel kleiplezier gewenst!

Kijk voor alle informatie over de actie op de Play-Doh website of bekijk dit leuke filmpje!

https://youtu.be/-RmgulUmbWQ

Meer lezen over creatief zijn met de kids?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven