Play-Doh Touch, dé combi tussen creatief met klei en virtual reality

Play-Doh Touch; een nieuwe manier van kleien. En wat voor een manier! Een soort kleien 2.0 😉 . Bouwen met blokken, kleuren, of met poppen spelen. Sommige kinderspelletjes verdwijnen nooit. Nog een goed voorbeeld: kleien. Waarschijnlijk was jij vroeger al met het kleurige spul in de weer, dat in no-time veranderde in een bruinige bal 😉 . Ook dat herkent iedereen, stop een aantal kleuren klei bij elkaar en je hebt… bruin!

Maar ook anno 2017 heeft klei nog een hoop kleine én grote fans. Niet zo gek: je kan er heerlijk creatief mee aan de slag. En als je dat ook nog combineert met een stukje moderne technologie zit je met kleien helemaal gebakken. Play-Doh Touch doet precies dat. Ouderwets kleien in een modern jasje!

Lees ook: Spelen met kinderen is eigenlijk niet mijn ding

play-doh touch

Play-Doh: wie is er niet groot mee geworden

Kleien, dat bestaat al heel lang. Van oorsprong was het echter wel gebruikelijk om je bouwwerken af te bakken. Kleien was vooral nuttig. Had moeder de vrouw een nieuwe pot nodig, dan werd er eentje gekleid. Kinderklei werd pas een paar eeuw later uitgevonden. Het duurde nog wel een poosje voor klei speelgoed werd. Aanvankelijk werd het zelfs gebruikt om behang mee schoon te maken. In de jaren ’50 van de vorige eeuw werd ontdekt dat het ook gebruikt kon worden om de kids mee zoet te houden. En hoe! Al gauw verschenen de eerste potjes speelklei in de winkel. Play-Doh was geboren!

Hoewel kleien dus al decennia lang populair is, timmert Play-Doh nog steeds hard aan de weg. Naast potjes klei vind je bij hen alles om een waar klei-festijn te organiseren. Met de talloze attributen die ze er bij leveren maak je de meest veelzijdige creaties. En daar is er nu weer een bijgekomen. Play-Doh Touch, voor een interactieve klei ervaring. Ouderwets kleien wordt gecombineerd met virtual reality. Kleien 2.0.

Lees ook: Word Play-Doh Pro met deze tips

play-doh touch

Play-Doh Touch: niet alleen kijken, maar ook aankomen!

Tijdens het kleien creëren kids hun eigen fantasiewereld. Wat is er mooier dan die wereld met behulp van je tablet echt tot leven te wekken? Play-Doh Touch combineert kleien met moderne techniek. Daardoor kan je jouw klei-mannetjes tot leven wekken in een eigen fantasiewereld. Je hebt er wel een tablet met IOS of Android voor nodig.

Wat zit er in het Play-Doh Touch pakket?

Het pakket bevat 7 potjes klei in verschillen kleuren (hèhè, eindelijk ook zwarte klei roept dochter). Naast de klei vind je allerlei steekvormpjes en kleigereedschap zoals je dat wel vaker zit. Dat wat de Play-Doh Touch compleet maakt is de witte studio met de actiestempels.

Hoe werkt Play-Doh Touch?

Play-Doh Touch is een studio platform. Met de bijgeleverde steekvormpjes en het extra gereedschap creëer je in een handomdraai leuke slakken, dino’s, monsters, en ga zo maar door. Natuurlijk kan je ook een van je eigen verzinsels maken. Poppetjes klaar? Leg ze dan op de studio, en maak met je tablet een scan. Deze scan maak je heel eenvoudig. Je laat het poppetje in het midden van de cirkel staan zonder dat hij de randen van de cirkel aanraakt. Even wachten en…. klaar! De Play-Doh Toch app ’teleporteert’ je eigen fantasie kleisel vervolgens naar zijn digitale wereld!

Ook die wereld kan je zelf kiezen. Verander de achtergrond en maak je eigen universum. Van pixels en klei. Vind je het virtuele wereldje nog wat kaal? Dan maak je toch wat klei-bomen, of huisjes? Met jouw ’touch’ laat je de wezentjes bewegen. Heb je er even genoeg van? Sla dan je figuurtjes op om er later weer mee verder te spelen. Kan je van de klei weer een paar nieuwe poppetjes maken.

Tip: Gebruik de witte klei liefst alleen voor oogjes. Deze klei wordt in de virtuele wereld waar je klei mannetjes straks heen gaan al automatisch als oogjes herkend. Daarnaast levert teveel witte klei op je poppetje ‘gaten’ op in je digitale personage.

Naast de personagestempels zijn er ook actiestempels aanwezig waarmee je de creaties kan laten lopen, dansen, spingen en vliegen.

Welke werelden kent Play-Doh Touch?

Er zijn in het Play-Doh touch spel standaard vijf werelden aanwezig. Je hebt de Wolken Wereld en de Water Wereld, de Bos Wereld, de Grot Wereld en de Woestijn Wereld. Je begint overigens met 3 werelden, maar door slim te spelen en op de juiste momenten de gevraagde figuren te maken kan je nog 2 extra werelden ‘verdienen’.

Wil je nog meer nieuwe werelden ontdekken, dan kan je die tegen betaling in de app beschikbaar maken. Maar voorlopig vermaken die kids zich écht nog wel met de reeds beschikbare werelden.

Onze conclusie over Play-Doh Touch

De Play-Doh Touch is hier met open armen ontvangen en er is al gretig mee gespeeld. Er wordt naar hartelust gekleid. Allereerst uiteraard de ‘gevraagde’ figuren, maar al snel durft dochter haar fantasie erop los te laten.

Dit Play-Doh klei spel is vanaf 3 jaar, maar met 7 jaar kan je er nog zeker zoveel plezier aan beleven. Zoals gezegd moet je oppassen met de witte klei, aangezien deze niet herkent wordt met de scan en gewoon als ‘achtergrond’ gezien wordt.

Tip: Heb je al klei in huis? Download dan gewoon de Play-Doh Touch op je tablet. Met een wit A4-tje werkt het namelijk ook al! Je mist dan alleen de actiestempels, dus de leuke toevoegingen. Die kan je alleen doen met de Play-Doh Touch Studio. Maar zo kan je vooraf alvast een beetje testen of je het iets vindt.

Waar koop je deze leuke Play-Doh Touch klei studio?

Je kan hem ongetwijfeld in de speelgoedzaak op de hoek krijgen. Wil je hem graag online bestellen dan vind je hem bij Bol.com.

6 gedachten over “Play-Doh Touch, dé combi tussen creatief met klei en virtual reality”

  1. Wauw wat leuk!! Mijn kids zijn dol op kleien, leuk voor jong en oud ☺️ Ik weer zeker dat ze dit geweldig zouden vinden. De jongste is in juli jarig, ik ga hier zeker even naar kijken! Super leuk. Of als kadootje voor een lief neefje.. Leuke tip dit.

  2. Ik vond het altijd super leuk om te kleien vroeger! Lekker met je handen bezig zijn. Sommige dingen zijn inderdaad voor elke generatie. Hoewel wij er geen virtual reality spel bij hadden haha 😉

  3. Kleien heb ik ook uren gedaan als kind! Ik zie het inderdaad nog steeds staan in de winkels, nooit geweten dat het nog steeds zo populair is. Je hebt me een leuk cadeau-idee gegeven 🙂 Fijne maandag!

  4. Wat leuk! Wie is er nu niet groot geworden met klei. Ze verzinnen steeds wat anders om het interessant te houden. Wel leuk dat kinderen er een eigen digitale wereld mee kunnen creëeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven