Playmobil Dragons: review Playmobil draken thema

Playmobil Dragons, een review over het nieuwe thema van Playmobil wat hier uiteraard enthousiast ontvangen werd.

Sommige grote mensen denken dat de wereld van kinderen alleen bloemetjes en bijtjes bevat. Mensen die waarschijnlijk zelf geen kinderen hebben en zijn vergeten dat ze er ooit zijn geweest 😉 . Want de wereld van kinderen is heus niet zorgeloos. Wel tandloos in eerste instantie, maar niet zorgeloos nee. En dan hebben we het nog niet eens over alle grote-mensen-problemen. Ook een kind heeft soms best wat aan dat kleine koppie. Wat kan resulteren in een behoorlijk volwassen portie angst. Is jouw kind ook vaak bang? Droomt het over enge monsters en boze draken? Dan wordt het tijd voor een goede speelsessie met Playmobil Dragons. Een soort Monsters University, maar dan in eigen huis. En je mini-me bepaalt de spelregels. Want de controle hebben is stap één in het overwinnen van angsten.

playmobil dragons tandloos

Playmobil: wie is er niet groot mee geworden

Playmobil is al sinds 1974 een begrip in speelgoedland. Was jij er vroeger ook zo dol op dan sta je vast te popelen dat je kind hier ook mee aan de slag gaat. Niet zo gek. Het speelgoed is verkrijgbaar in honderden thema’s. Willen je kids bij de brandweer, als ze later groot zijn? Dan scoor je een Playmobil brandweerkazerne. Of dierenarts? No problem. En nu zijn er de Playmobil Dragons. Perfect voor kids die het eigenlijk juist helemaal niet zo op monsters en draken hebben.

Eerder hadden we al een blog en winactie rondom de Playmobil Ghostbusters. Perfect voor kindjes die bang zijn van spoken. En er werd massaal gereageerd door papa’s en mama’s. Blijkbaar zijn er stiekem een hele hoop kindjes met angsten. Voor spoken, maar ook voor monsters, draken, en ander gespuis uit willekeurige sprookjes. Zijn er bij jullie ook nog wat angsten aan te pakken? Lees dan vooral nog even door.

Lees ook: 4 Tips om nachtmerries bij je kind aan te pakken

Playmobil Dragons echt niet alleen voor jongens!

Mocht jij denken dat Playmobil Dragons echt een jongensthema is dan heb je het helemaal mis! Onze jongedame heeft Tandloos namelijk helemaal in haar eigen straatje gepimpt. Kijk eens wat een retestoere draak dit zo is!

playmobil dragons

Angsten zijn er om te bevechten

Kids kunnen soms bang zijn voor dingen, waarvan wij weten dat ze niet onder het bed verstopt zitten. De beste remedie? Speltherapie! Is jouw kind bang voor draken en monsters, dan is speltherapie met de Playmobil Dragons geen verkeerd idee. Zorg wel dat je uitrusting compleet is. Een vikingboot, een katapult (inclusief behoorlijk groot rotsblok), en een handjevol ijzersterke strijders. Dan krijg je die draken toch wel een koppie kleiner?

Maak je als papa of mama vooral ook niet te druk om de angsten van je kindje. Natuurlijk wil je dat je kind rustig slaapt, zonder nachtmerries. Maar vergeet niet dat de angsten vooral voortkomen uit de fantasie van je kind. En met een goede dosis fantasie kan je het ver schoppen in het leven. Daarnaast kan je meespelen en de fantasie juist een hele mooie wending geven. Niets meer om bang voor te zijn, het worden juiste dikke vriendjes! Als je zoon of dochter wat ouder wordt, verdwijnen ook de angsten voor dingen die niet bestaan. Zoals draken. Alles is een fase.

Beschikbare items in de Playmobil Dragons lijn

Is je interesse gewekt? Ga jij de monsters die je kind wakker houden aanpakken met speltherapie? Of zijn ze bij jullie thuis ook gewoon fan van Playmobil? Dat is ook een goede reden natuurlijk om Playmobil Dragons aan te schaffen 😉 .

Zoals gewoonlijk wanneer Playmobil een nieuwe lijn uitbrengt is er weer genoeg keus. Ga je voor de allerengste draak? Of voor de – toch net iets liever uitziende – Hikkie & Tandloos set?

  1. Hikkie & Tandloos
  2. Drago’s schip
  3. Astrid en Stormvlieg
  4. Drago & bepantserde draak
  5. Eret met viervoudige ballista
  6. Rochel met katapult
  7. Berk

1. Hikkie & Tandloos

Tandloos heeft blauw licht op zijn rug en kan ‘vuur’ spuwen. Uiteraard kan Hikkie op Tandloos vliegen, dat lijkt me niet meer dan logisch.

Hikkie & Tandloos zijn te koop bij PLAYMOBIL.NL voor een adviesprijs van € 34,99

2. Drago’s schip

Drago’s schip kan heus blijven drijven en heeft een echte drakenkooi aan boord. Natuurlijk hoort ook Drago bij dit schip.

Drago’s schip is te koop bij PLAYMOBIL.NL voor een adviesprijs van € 34,99

Bol.com heeft Drago’s schip momenteel in de aanbieding voor € 37,00

3. Astrid en Stormvlieg

De stoerste van het stel, of misschien ben ik een klein beetje bevooroordeeld als vrouw zijnde 😉 .

Astrid en Stormvlieg zijn te koop bij PLAYMOBIL.NL voor een adviesprijs van € 26,99

4. Drago en bepantserde draak

Door zijn afneembaar pantser is deze draak goed beschermd en Drago trekt maar al te graag met hem ten strijde!

Drago en de gepantserde draak zijn te koop bij PLAYMOBIL.NL voor een adviesprijs van € 26,99

5. Eret met viervoudige ballista

Eret heeft besloten om in vrede met de draken te leven. Vechten hand in hand met Drago doet hij dus niet meer. Joehoe!

Eret met ballista is te koop bij PLAYMOBIL.NL voor een adviesprijs van € 19,99

6. Rochel met katapult

De plaatselijke smid bij de Vikings is Rochel, hij heeft al in heel wat battles mee gestreden!

Rochel met katapult is te koop bij PLAYMOBIL.NL voor een adviesprijs van € 19,99

7. Berk

De drakenrijders zijn uiteraard nergens zonder hun standplaats: Berk. Een prachtig eiland als uitvalsbasis voor alle draken.

Berk is te koop bij PLAYMOBIL.NL voor een adviesprijs van € 124,99

Bij Bol.com is Berk nu in de aanbieding voor de prijs van € 95,00

Filmtip: Om de angst voor draken helemaal de kop in te drukken, heeft Disney nog een fijn pareltje voor je. Peter en de Draak. Veel kijkplezier! Maar als je kind straks ook een eigen draak wil hebben wij het niet gedaan hè!?

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#liveandletlive[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven