Playmobil persdag 2016; Daniëlle gaat met gezin op onderzoek

We keken er al naar uit, de Playmobil persdag en eindelijk was het vorige week zover. We werden zeer vriendelijk ontvangen met een high-five door de echte Super 4 helden bij de ingang van Familiepark Oud Valkeveen in Naarden waar de persdag gehouden werd. Een prachtig familiepark dat er super netjes en verzorgd uitziet en de hele dag vermaak geeft voor het hele gezin. Nadat we het pad met mega grote kunststof Playmobil poppen zijn gevolgd komen we aan in een prachtig gebouw met bij de ingang gekleurde ballonnen. Ook daar worden we weer zeer vriendelijk ontvangen met koffie, thee, muffins met marsepeinen Playmobil gezichtjes, limo voor de kids, ballonnen, kleurboeken, buttons en een walhalla aan uitgestalde Playmobil. Diverse thema’s stonden uitgestald op speciale Playmobil tafels, en je raad het al, de kinderen werden er gelijk naartoe gezogen. En de papa’s en mama’s ook trouwens 😉 .

playmobil persdag

Je eigen wereld in het klein

Ze zijn al ruim 40 jaar een bekend fenomeen bij ouders en kinderen, dat hoeven we jou ook niet meer te vertellen. Toch was ik zelf wel benieuw wat er op deze Playmobil persdag vertelt zou gaan worden. Er worden ruim 100 miljoen figuren per jaar geproduceerd, aardig wat hè? In 1971 werden de eerste figuurtjes uit hout gesneden. Inmiddels is Playmobil uitgegroeid tot een zeer bekend en uitgebreid speelconcept voor kinderen. De basis poppetjes zijn 7,5 cm lang en op deze lengte gemaakt zodat het perfect past in een kinderhandje. Je kinderen kunnen spelend leren, kunnen ze hun creativiteit en hun fantasie er volledig in kwijt. Urenlang spelen is niet vreemd als je kind hiermee in aanraking komt de meest geweldige verhaallijnen komen tot stand doordat de kinderen de figuren, plantjes, boompjes, huizen en alle andere accessoires met elkaar kunnen combineren. Je eigen wereld in klein nabootsen is toch het allerleukste wat er is.

playmobil spelen

Weetjes, geleerd op de Playmobil persdag

Het is geschikt voor jongens en meisjes van 4 tot 10 jaar. De 1.2.3. lijn is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 18 maanden. Vrolijke kleuren en afgeronde vormen stimuleren de zintuigen en bevorderen de motoriek. Playmobil speelt tevens perfect in op diverse thema’s en heeft bijvoorbeeld een Sinterklaas editie, Willem Alexander en Maxima en het Rijksmuseum op de markt gebracht. Zelfs verzoeken van kinderen worden bij de ontwikkeling en productie gebruikt als inspiratiebron. Hoe leuk is dat! Met een team van 80 designers, model makers en designins engineers maken ze van elk Playmobil figuur een prachtig stukje kunst. Achter elk nieuw idee, ontwerp en productie zit ongeveer 2-3 jaar werk en dat zie je, dat voel je, dat beleef je (ik had het alleen niet verwacht, tjemig wat lang!!). Dat het jarenlang mee gaat, dat weten we uiteraard allemaal al.

playmobil persdag

Nieuwste assortiment

Er zijn meer dan 30 speelwerelden in diverse prijsklassen. Voor kleine bedragen als kinderfeestjes en zakgeld aankopen tot grote bedragen voor verjaardagen en feestdagen. Voor ieder is er altijd een passend budget. Wist je dat we als ouders ongeveer 204,- per kind per jaar uitgeven aan dit speelgoed en de kinderen per jaar zelf voor 42,- uitgeven? De Playmobil figuurtjes zijn dit jaar erg reislustig. Ze gaan op vakantie met de boot, het vliegtuig en sportief survivallen. Ook de 4 P’s; Paardenmanege, Politie, Porsche en Prinsessenkasteel zijn een hot item dit jaar. Kortom, Playmobil is fantastisch speelgoed waar de kinderen hun volledige fantasie tot leven kunnen brengen en tegelijkertijd spelend kunnen leren. Wij zijn fan!

playmobil persdag nieuw assortiment

​​​​​​​​​​​​Reuze bedankt Playmobil en Familiepark Oud Valkeveen voor deze leerzame en gezellige persdag!

playmobil persdag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven