Plien Brouwer, working mam van week 43

Hallo, ik ben Plien Brouwer. Na een aantal jaren mijn tijd puur als moeder te hebben gevuld kreeg ik de mogelijkheid vlak bij huis te gaan werken. Lerares biologie, de uurtjes vielen binnen de schooltijden van mijn twee kinderen, perfect te combineren dus. Totdat er nog meer ballen in de lucht gehouden moesten gaan worden; mijn baan breidde zich uit naar vier volle dagen, mijn relatie liep stuk, ik kreeg een nieuwe relatie, de scheiding vroeg heel veel aandacht en ook mijn kinderen eisten hun deel.

Ik kwam door overspannenheid in de molen terecht, en toen werd ontdekt dat ik een mam met ADHD ben. Dat had me nooit echt moeilijkheden opgeleverd maar brak me op dat moment op. Alles wat mijn aandacht vraagt krijgt dat volledig, maar zoveel aandacht als er toen gevraagd werd had ik niet in me.

Naast medicijnen slikken heb ik keuzes moeten maken. Dat betekende in mijn geval dat ik mijn ex afkapte, een dag minder ging werken en moest leren nee te zeggen. Niet alleen tegen de buitenwereld, ook mijn kinderen moesten daar mee om leren gaan.

Hoewel het lang niet altijd makkelijk was en er menige traan vergoten is kan ik sinds twee jaar weer zeggen dat mijn ballen allemaal weer in de lucht blijven. De band met mijn kinderen is goed, die zijn ondertussen aan het uitvliegen. En mijn baan geeft me net zoveel energie als het me vraagt, ik heb mijn grenzen goed gevonden!

Wil je ook een week lang in de spotlights? Geef je dan hier op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top