Pluk de dag

Vandaag is het 1 maart 2011. De dag waarop ik officieel uit dienst ben van het bedrijf waar ik 21 jaar heb gewerkt. Het bedrijf dat 5½ maand geleden als gevolg van de crisis de beslissing nam mijn functie te laten vervallen. Het bedrijf dat ooit in mijn familie was en mijn toekomst had kunnen zijn. Dat bedrijf is nu mijn verleden.

Het is nu dus definitief en dat voelt vreemd, ondanks het feit dat ik er al die maanden niet meer geweest ben. Ik werd namelijk met onmiddellijke ingang vrijgesteld van werk, mocht nog mijn spullen pakken en moest toen gaan. Elke week kom ik er wel een keer langs: als ik mijn zoon terug breng naar zijn vader of als ik op weg ben naar mijn ouders. Soms kijk ik, soms niet. Soms doet het me weinig tot niks en soms doet het me veel pijn. Mezelf kennende zal dat wel altijd zo blijven.

Vandaag is natuurlijk ook de eerste dag van de rest van mijn leven. Een leven waarvan ik nog heel wat jaartjes wil blijven genieten. Samen met mijn gezin en allen die me lief zijn. En alhoewel het me nog niet gelukt is een nieuwe baan te vinden, prijs ik me gelukkig met alles dat ik heb. Vooral met mijn gezondheid want de rest is maar heel betrekkelijk.

Dus zeg ik: Pluk de dag en geniet van alles om je heen!

Jeanne van Dijk, 52 jaar, weduwe, moeder van Mark (1999), uit mijn eerste huwelijk. Mark woont bij mij en gaat om de week een weekend naar zijn vader.
In september 2010 verloor ik mijn baan ten gevolge van de crisis. Wat ik niet meer had verwacht, gebeurde toch: na meer dan twee jaar solliciteren vond ik een nieuwe baan. Sinds januari 2013 werk ik met veel plezier als telefoniste/administratief medewerkster bij een praktijk voor fysiotherapie. Ik doe dit vier ochtenden in de week.
Vorig jaar maart overleed mijn man Wilco aan een acute hartstilstand. Hij was pas 50 jaar. We waren 7 jaar samen, waarvan 5,5 getrouwd. De wond is nog enorm vers en ik worstel er dagelijks mee. Wilco was/is vader van 2 dochters (1995 en 1997).
Eén dag in de week ga ik naar mijn moeder. Ik doe haar administratie en we maken het gezellig samen. Na mijn vaders overlijden in 2011 is dit zo gegroeid. Nu we beiden weduwe zijn, hebben we meer steun aan elkaar dan ooit. Het helpt ons bij de verwerking en dat is heel waardevol.
Het schrijven van blogs voor Mams at Work heeft me duidelijk gemaakt, hoe leuk ik schrijven vind en hoe graag ik het doe. Ik ben ook erg blij met mijn eigen site: Dagelijkse dingen en dromen. Hier kan ik heel veel van mezelf kwijt en dat voelt goed.

2 gedachten over “Pluk de dag”

  1. Hee Lieffie, en zo is het maar net en dat weten wij allebei heel erg goed. Geniet en leef je leven nu. En die baan, die komt voor jou. Een hele dikke knuf. Je vriendin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top