Pokémon Go, ook in ons huis heeft de hype zich gevestigd

Ik hoor het al een aantal dagen achter elkaar. Pokémon Go. ‘Maaaam, kan je me even helpen? Mijn account voor Pokémon Go doet een beetje raar’. ‘Maaaaam, ik wil graag een nieuw account aanmaken maar dat wil niet lukken met mijn telefoon. Mag ik met jouw emailadres?’ ‘Maaaam, ik heb dorst’ . Oh nee, dat laatste roept hij al jaren, dat is niet van de afgelopen twee dagen 😛 .

Pokémon Go

Maar inmiddels zijn we een stap verder, jawel. Pokémon Go heeft ook bezit genomen van ons huis. Stiekem ben ik zelf natuurlijk ook een beetje nieuwsgierig. Ik ben niet van het online gamen, maar ik ben wel van het ‘online’. En de Pokémons zijn schatjes, dus ja. Mijn interesse is gewekt. En niet alleen die van mij 😉 .

Ken jij het al? Dat je het nog niet gespeeld hebt is nog niet zo vreemd, maar als je er zelfs nog niet van gehoord hebt dan is de enige te stellen vraag ‘onder welke steen heb jij gelegen?’ Want het nieuws staat er bol van.

WTF is Pokémon Go?

Dat vroeg ik zoonlief een aantal dagen geleden ook nog. Inmiddels weet ik dat het een nieuwe app is van Nintendo en dat de hele wereld er om lijkt te draaien. In ieder geval wel voor de spelers 😉 .  En niet gelogen, ik heb hier vandaag in het eenvoudige Schijndel toch zeker al een stuk of 10 pubers voorbij mijn kantoor zien komen. Pubers die ik normaal nooit zie en waarvan ik zeker weet dat ze allemaal met Pokémon Go bezig waren.

Op de een of andere manier kan je het aan iemand zien, haha. De blik in de ogen? Nee, dat niet, maar het is de houding op straat. Het plotselinge stoppen, om zich heen kijken, en dan weer vlug terug naar de telefoon. Weer lopen (of op de brommer zag ik ze ook), en weer stoppen na 20 meter 😉 . Dat is ongeveer het patroon. En ik maar lachen.

Pokémon Go
Tuurlijk waren ze al bijna voorbij toen ik de foto maakte, maar ik kon het toch niet laten 😉 . Een stelletje, gezellig samen op Pokémon jacht.

Voor mij is dit met stip reden nummer 1 waarom het Pokémon Go spel in ieder geval één dikke vette plus heeft ten opzichte van alle andere games. Je moet er op uit! Dat is goed nieuws toch? Je speelt dit spel niet vanachter je pc, nee, je speelt dit spel door er op uit te trekken. Een soort van moderne Geocache, maar dan anders. Ik krijg er zelf al zin in om mee op pad te gaan en Pokémons te vangen. Gezellig met het gezin achter Pikachu aan 😉 . Zoon maakt zich nu al op voor de meest uitgebreide wandelingen op ons vakantie adres, en ik kan dat alleen maar aanmoedigen.

pokemon_go_pikachu

Op school uitgebreid besproken

Vandaag kwam zoonlief thuis en bleek dat er ook op school al uitvoerig over gesproken was. Hij wist me te vertellen dat deze nieuwe app van Nintendo misschien wel geweigerd zou worden in Nederland vanwege de verkeersveiligheid. Momenteel is hij dus nog niet officieel te downloaden in Nederland. Toch zegt dat niet zoveel meer als ik kijk naar de personen die ik hier al langs heb zien lopen. In Schijndel! Of all places 😉 . Een voorzichtig gokje… ik verwacht dat de helft van de jongeren al actief is.

Pokémon Go

Aangezien het een locatiegame is, die voortdurend in de gaten houdt waar je bent en die je op basis van je locatie nieuwe Pokémons laat zien en punten laat verdienen zorgt deze game er dus voor dat de kinderen die normaal binnen achter hun pc zitten er nu massaal op uit trekken. Ik zie dat zelf als zeer positief. En ja, natuurlijk zitten ook hier weer nadelen aan. Men maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid. Daarnaast zijn er mensen die misbruik maken van deze game met als doel anderen te schaden. Maar mag dat een reden zijn om zo’n spel te verbieden? Wat mij betreft niet.

pokemon go hype
Op het terras pokemons vangen kan uiteraard wel zonder risico’s 😉

Pokémon Go versus rolschaatsen

Laat mij maar een goed gesprek hebben met zoonlief over deze zaken. Ik zal hem (nogmaals) vertellen dat hij bij het oversteken uit zijn doppen moeten blijven kijken.  Dat doe ik al jaren. Waarschijnlijk al vanaf het moment dat hij loopt. Zijn daarmee alle risico’s uitgesloten? Nee. Dus.

Ik slingerde vroeger met rolschaatsen over de motorkap van een voorbijrijdende auto. Tikkertje op de rolschaats. Werd ook niet verboden. Nee. Natuurlijk niet! Ik kreeg alleen een zoveelste preek van mijn ouders. Of het geholpen heeft? Geen idee. Je doet je best. En een van de betere dingen lijkt mij als mijn zoon lekker wat meer buiten is 😉 . Hoef ik hem ook niet te gaan verbieden om maar youtube filmpjes van vloggers te blijven bekijken.

Zou jij het je zoon of dochter verbieden om dit spel te spelen vanwege de omschreven gevaren? Of zie jij het ook als een verfrissende game met mogelijkheden? Zo ja, hier lees je hoe je de download al kan bemachtigen.

1 gedachte over “Pokémon Go, ook in ons huis heeft de hype zich gevestigd”

  1. Mijn jongens gisterenavond. 13 en ik 18 om 21.30 wij gaan Pokémons vangen. Nou had ik toevallig ’s middags n armband zien langskomen die gaat trillen als er een Pokémon in de buurt is. Die kon je winnen. Ik had nog niet meegedaan. Maar ben dus terug gaan zoeken en dat duurde wel even zeg. Ik wist nl bij God niet meer waar ik m voorbij had zien komen. Haha. Dus nu duimen.

    Ze spelen nu wel buiten ? nee dat deden ze toch al. De een met skateboard en voetbal en de jongste FreeRunnt al 4 jaar bij n vereniging en niet alleen 2 keer in de week trainen ook buiten uiteraard ??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven