Het is weer tijd voor pompoensoep en deze keer heb ik een lekker recept uit de oven voor je. Deze zalige pompoensoep is niet heel lastig om te maken en je hebt óók niet heel veel ingrediënten nodig. Ook dat is wel eens handig, niet? De kinderen vinden deze pompoensoep overigens heel erg lekker. Lekkerder nog dan mijn wortel pompoensoep die ze wat dik vinden. En daar hebben ze wel gelijk in, die is inderdaad wat lobbiger dan deze pompoensoep uit de oven.
Wist je trouwens dat pompoen heel gezond is en ook niet veel koolhydraten bevat? Past prima in een koolhydraatbeperkt dieet dus. Geen zin in soep? Dan is deze risotto met pompoen ook een echte aanrader.
Pompoensoep uit de oven; super smaakvol en makkelijk recept
Zoals ik al aangaf hierboven heb je voor deze soep niet zo heel veel verschillende ingrediënten nodig. Dat maakt het nog makkelijker om deze pompoensoep uit de oven te maken. Dit recept is overigens voor 4 personen. Met dit pompoensoep recept vul je dan 4 diepe borden. Zie het als een goed gevuld voorgerecht of eet he als hoofdgerecht met een broodje erbij.
Ingrediënten pompoensoep
- 1 flespompoen (of 2 zakjes pompoenstukjes uit de supermarkt)
- 2 grote uien
- 1 winterpeen
- 1 grote aardappel
- 3 knoflookteentjes
- 1 laurierblaadje
- 2 groente bouillonblokjes
- 1200 ml water
Bereidingswijze pompoensoep uit de oven
Ook het klaarmaken van de pompoensoep uit de oven is een eitje eigenlijk. Het meest lastige is het om de pompoen te schillen. Dus heb je zakjes pompoenstukjes gekocht? Heel slim. Heb je een flespompoen gekocht zoals in het recept staat? Dan heb ik een goede tip voor je:
Snij met een mes een aantal sneeën in de flespompoen en leg hem daarna op 600 watt 4 minuten in de magnetron. Hierna is de pompoen een stuk m akkelijker te schillen en te ontdoen van de pitten.
- Verwarm de oven voor op 180°
- Schil de flespompoen, snij hem doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitten
- Snij de pompoen en de winterpeen in blokjes van ongeveer 2 centimeter
- Pers de knoflook uit
- Vet een ovenschaal in en doe de pompoen en de winterpeen en de knoflook met wat peper en zout in de ovenschaal.
- 30 minuten in de oven zetten en bij 15 minuten ongeveer even omscheppen
Voor de pompoensoep uit de oven ga je verder met hetvolgende:
- Schil intussen de aardappel en snij die in blokjes van 2 centimeter
- Snipper de uien
- Pak een grote pan en doe wat olijfolie in de pan
- Bak de gesnipperde uien zachtjes
- Voeg de pompoen en de wortel uit de oven toe als deze klaar is
- Voeg 1200 ml water toen de groentebouillonblokjes en het laurierblad
- Kook voor ongeveer 15 minuten op het vuur
Na 15 minuten haal je het laurierblaadje uit de pompoensoep en pak je de staafmixer. Mix de soep fijn en klaar is je pompoensoep uit de oven. Check ook eens mijn andere lekkere soep recepten.
Wat serveer je bij deze pompoensoep uit de oven?
Wat altijd erg lekker is zijn wat licht geroosterde pompoenpitten. Ik heb die zelf standaard in huis staan, zo’n zakje pompoenpitten gaat namelijk heel lang mee. Rooster wat van de pompoenpitten in een koekenpan op laag vuur en serveer die in een schaaltje apart.
Heb je bieslook in huis of wat verse peterselie? Ook erg lekker voor door de pompoensoep uit de oven.
Geen tijd om de pompoen en wortel in de oven te doen?
Heb je niet zoveel tijd om de pompoen en de wortel eerst in de oven te doen? Geen probleem! Snij de pompoen en de wortel in wat kleinere stukjes en kook ze gewoon mee met de uien en de aardappel. 15-20 minuten is dan al voldoende voor een heerlijke pompoensoep, hij komt dan alleen niet meer uit de oven 😉 .
Waarom zou je dan toch de pompoen en de wortel in de oven doen? Het hoeft dus niet, maar het geeft wel een nóg zoetere smaak aan de pompoen en dat is wel nét wat lekkerder.
Eet smakelijk en laat me zeker even weten wat jij van deze pompoensoep uit de oven vindt!