Pomtiedom…

Het Grote Wachten is begonnen hier… Vandaag ben ik 40 weken en 3 dagen zwanger, en hoewel ik mijn buik nog lang niet beu ben, mag ons Bokje nu wel komen van me! Bokje heeft het echter nog prima in mijn buik en maakt nog geen aanstalten om er uit te komen. Oh, Bokje is druk en doet van alles hoor…de hik hebben, met een kontje draaien, met voeten trappelen of oefenen met zwaaien. Juist; van alles dus, behalve eruit komen! En dus wachten we af….pomtiedom….

Lief spreekt Bokje geregeld toe; wanneer kom je nou, kom je buiten spelen, we zijn zo nieuwsgierig naar je…jij ook naar ons? En hoewel Bokje tegenwoordig altijd op zijn aanraking of stem reageert en naar Lief toe zwemt…naar buiten komen doet dit Bokje niet. En dus wachten we af…pomtiedom…

En ik? Ik verveel me een beetje, merk ik. Hoe vul je je dag als alle wasjes zijn gedraaid, de kleertjes gestreken en op maat in de kast liggen, de wieg op orde is en alleen de echt-niet-leuke klussen nog wachten (ramen zemen bijvoorbeeld…)? Juist; de dag vult zich met afwachten….pomtiedom…

Het feit dat mijn energieniveau met de dag daalt maakt het ook niet makkelijker…hoe kan ik nu starten aan mijn bevalling als ik maar één ding wil; slapen! (Niet dat dat er beter op gaat worden als Bokje er eenmaal is, maar toch….) En toch proberen we een beetje een ritme vast te houden; redelijk op tijd uit bed, een rustige ochtend hebben, even lunchen met mijn Lief, Bargain Hunt kijken op BBC1, middagdutje doen of even het centrum in lopen, een afwasje hier en daar. De laatste (?) buikfoto’s maken, toch maar een gipsafdruk maken van die buik, contact maken met Bokje, en de hele dag je afvragen wanneer Bokje zich zou laten zien! En dus wachten…pomtiedom…heel braaf wachten….

13 gedachten over “Pomtiedom…”

 1. Avatar foto
  Jeanne van Dijk

  Iedere keer als ik op Twitter een berichtje van je zie, denk ik: oh, nog niks aan de hand dus…hihi.

  Mijn zwangerschap duurde 40 weken en 6 dagen, mijn water was allang gebroken maar de weeën kwamen niet. Dus ’s morgens aan de opwekkers….pffff….. ’s Avonds bleek dat ik te smal was voor mijn kind, hij kon er niet door. Rond 22.00 u lag ik op de operatietafel en niet lang daarna was mijn boogschuttertje er. Wat een wonder.

  Ik ben zo benieuwd naar jouw Bokje! Maar als hij/zij nog lekker zit en jij vind het ook geen probleem, dan wachten we nog wel even hoor…..pomtiedom.

  Liefs,
  Jeanne

 2. Avatar foto
  Nikkie Elfers

  Inmiddels heb ik blauwe duimen van het duimen dat Bokje zich aan onze ooooh zo nieuwsgierige wereld gaat laten zien. Met op stipt natuurlijk zijn pappa en mamma, opa’s en oma’s, oom’s en tantes etc.
  Maar ik vind dat wij als mamsatwork en twittervriendinnen ook een behoorlijk nieuwsgierigheidsduit in het zakje doen hihi!

  Maak je geen zorgen om je energielevel voor je bevalling, dat heeft moedernatuur prima geregeld!!

  Ik wens je alvast heeeeeel veeeeeel toi toi toi!
  En blijf je natuurlijk heel nieuwsgierig in de gaten houden 😉

  Liefs

  p.s. wat heb je een lieve en hartverwarmende blog geschreven over Lotte Kerkhoven!!

  1. Hoi Nikkie

   Ja, ook hier 2 Aagjes, hoor! Laat ik dan maar hopen dat moeder natuur regelt dat ik nu extra slaap, zodat ik straks energie genoeg heb! Je hoort het heel snel….hoop ik…pomtiedom…

   Liefs
   E

 3. Zoals ik vanmorgen op twitter ook al zei, elke ochtend kijk ik even of er al iets is gebeurt.

  Ik ben precies bij 41 weken bevallen. Ik had het geluk dat het nog lekker weer was om in de zon te liggen met een boekje.

  Maar wachten duurt lang…..maar ben wel heel benieuwd naar Bokje 😉

 4. Het eerste wat wij willen als bokje zich eenmaal laat zien zijn foto’s! En ik ben niet van het pomtiedom, daar ben ik in zijn geheel niet goed in…. dus graag een beetje snel ok?

  Ben zo benieuwd intussen. En pfff 40 weken en 3 dagen, geen wonder dat je het wachten een beetje beu bent. Mijn langste zwnagerschap duurde 38 weken en dat vond ik eigenlijk al veel te lang 🙂

  In ieder geval veel succes als het springding zich eindelijk aandient!

 5. Ooo herkenbaar! Mijn Maagdje mocht 7 september geboren worden, maar zat er 2 weken later nog… Na 42 wkn zwangerschap dus een ingeleide bevalling.
  Maagdje vond het zeer prettig in mijn buik, denk ik 🙂

  1. Hoi Marsha,

   De koosnaam komt van Steenbok, het sterrenbeeld waaronder dit kindje geboren zal worden (als het er ooit uit wil komen natuurlijk!). Ik zal hopelijk snel een mooi nieuw blog kunnen plaatsen over de bevalling!

   Groeten
   Elsemiek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven