Verslaafd aan de Pop Socket, de nieuwste gadget en hype op telefoongebied

De nieuwste hype; een Pop Socket. Op een weekendje weg met vrienden raakte dochterlief verslaafd aan de Pop Socket. Uiteraard gespot bij een puber, maar daar laat mijn 7-jarige dame zich niet door weerhouden. Een Pop Socket is hip en hot, en dusssss … ook hier in huis mag die niet ontbreken, aldus mijn kleine fashionista. Uiteraard is deze gadget voor jong en oud te gebruiken!

Wat is een Pop Socket?

Dat zal ik je eerst eens uitleggen. Een Pop Socket is een kleine handige button die je vastplakt aan bijvoorbeeld je smartphone of je tablet. Je kan ze weer losmaken en verplaatsen als je wilt en ze hebben verschillende functies.

Je kan de Pop Socket uittrekken – recht of aan een zijde- en weer indrukken. Op die manier kan je ervoor zorgen dat je met deze button meer grip hebt op je telefoon, of dat je je telefoon neer kan zetten. Bijvoorbeeld om makkelijker iets op te nemen. Maar je kan nog meer met een Pop Socket dus ook dit zal ik even voor je op een rijtje zetten.

pop socket

Wat kan je met Pop Sockets doen?

 • Meer grip op je telefoon
 • Telefoon of tablet is neerzetten
 • Een kabeltje opbergen
 • Je telefoon ‘ophangen’ als je een houdertje hebt

Lees ook: Circle with Disney voor meer internetcontrole

Meer grip op je telefoon

Voor jezelf, maar vooral ook voor kinderen is het een heel handige gadget. De Pop Socket zorgt er namelijk voor dat je je telefoon makkelijker vast kan houden. Niet alleen voor het gebruik zo in de hand, maar ook bij het maken van selfies, of het opnemen van video’s met bijvoorbeeld Musical.ly.

Het neerzetten van je telefoon of tablet

Ook daar is deze button uitermate geschikt voor. Heb je wel eens geprobeerd om je smartphone bijvoorbeeld tegen iets aan te zetten omdat je hem rechtop wilt hebben om een filmpje te kijken? De kans dat je smartphone onderuit glijdt is redelijk aanwezig! Met een Pop Socket is dat echter verleden tijd. Deze zorgt er namelijk voor dat je heel eenvoudig en stabiel ondersteuning hebt.

Lees ook: een telefoonhoesje pimpen, met DIY inspiratie

Een kabeltje ‘opbergen’

Plak twee Pop Sockets aan de achterkant van je telefoon, en draai daar je kabeltje omheen. Geen lange kabels meer waar je achter blijft haken, maar een netjes opgerolde kabel tussen je buttons aan de achterzijde van je telefoon. Kan je die tenminste ook niet meer vergeten! Dit kan je natuurlijk doen voor je oordopjes, maar ook met de oplaadkabel is dit handig.

De Leukste Pop Sockets op een rijtje

En natuurlijk zou een hype geen hype zijn als je hier niet meer keus in hebt 😉 . De hele Pop Socket markt is al op hol geslagen en er zijn enorm veel prachtige varianten te krijgen. Ik heb wat kleurrijke en mooie varianten voor je bij elkaar gezocht. Hoe fantastisch zijn ze? Ik kan er zo een paar aanwijzen die ik zelf wel zou willen, en we hebben inmiddels al een stapeltje in huis die ik voor Lotte en haar vriendinnetjes besteld heb.

pop socket

Lees ook: kinderen en een gsm, vanaf welke leeftijd is dit normaal?

Wat kan je nog meer met de Pop Socket doen?

Het aantal toepassingen is enorm! Uiteraard de hierboven beschreven basistoepassingen. Maar als je een houdertje hebt, dan worden ineens de toepassingen nog veel uitgebreider! Wat denk je van hetvolgende toepassingen (met of zonder houdertje)?

 • Een Pop Socket om je telefoon in de auto te hangen voor navigatie
 • Je telefoon in de keuken eenvoudig ophangen als je bezig bent
 • Je telefoon met 2 buttons aan je pc of laptop hangen
 • Hang een houdertje op het toilet zodat je daar je telefoon kan ophangen en hij niet in de wc verdwijnt.

Het houdertje voor je Pop Socket is echt een multifunctioneel ding en ziet er zo uit. Zo kan je gelijk zien hoe ontzettend handig en snel je je telefoon ‘opbergt’.

Waar kan je een Pop Socket kopen

De Pop Sockets zijn inmiddels ook in Nederland online verkrijgbaar. Ze zijn te vinden bij Bol.com, maar ook bij andere webshops. Lesara had ook een heel aantal prachtige in haar collectie zitten, maar ik geloof dat die inmiddels op zijn.

Uiteraard hoef je ze niet persé in Nederland te bestellen, je kan er ook voor bij Alieexpress terecht. Je moet dan alleen een paar weken geduld hebben en hebt uiteraard dan een nepper.

24-08 : Update over verkooppunten van de Pop Socket:

Inmiddels heb ik een update voor je met betrekking tot de verkooppunten. Op Lesara zijn ze -zoals aangegeven- uitverkocht en de link naar Alie heb ik verwijderd. Ik zal je vertellen waarom.

Een aantal weken geleden kreeg ik een telefoontje van een beste man. Tenminste… dat dacht ik toen ik met hem in gesprek kwam. Al snel bleek dat deze beste man voornemens was om mij -met nogal dreigende taal- duidelijk te maken dat ik de link naar Alie en Lesara moest verwijderen aangezien deze websites niet de échte Pop Socket verkopen, maar namaakproducten.

Tja, niets nieuws onder de zon waarschijnlijk dat Alie met regelmaat nepspul in het assortiment heeft. Ik maak me daar normaal gesproken niet zo heel erg druk om, maar deze ‘beste man’ was overduidelijk ik zijn taal. Aangezien hij patent heeft op de Pop Socket wist hij me in klare taal te vertellen dat als ik de link niet zou verwijderen hij me zou aanklagen. Big Time. Om me verdere rompslomp te besparen is de link nu dus weg. Dan weten jullie dat.

Wil je zo’n super handige gadget kopen? Dan kan je eventueel bij Bol.com terecht, of bij Coolblue. En anders moet je nog maar ff googlen 😉

7 gedachten over “Verslaafd aan de Pop Socket, de nieuwste gadget en hype op telefoongebied”

 1. Hee wat een vrolijk artikel! Ik had ze al gezien bij vriendinnetjes van mijn dochter maar geen idee dat die dingetjes ‘pop sockets’ heetten. Geinig. Weer wat geleerd!

 2. Avatar foto
  Claudia Diependaal

  Ik ken ze niet. Maar mijn jongste deed het met 2 smilie’s van de Jan Linders toevallig gisteren haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven